Cytuj:
A Chance Meeting/We Have Come to Kill - czemu nie kiedy chcesz, a tylko w organizacji
Jest taka reguła, że resource short-events można zagrać w dowolnej fazie swojej tury, o ile tekst karty nie stawia innych ograniczeń. I nie tu widzę wyjątków.
Cytuj:
Białe Drzewo+Wizard's Trove - discard'owanie sadzonki
Popieram. Pisałem już czemu.
Cytuj:
Eagle-mounts+Quiet Lands+Mount Doom - nie możńa zagrać Quiet Lands na site którego nie ma jeszcze w grze, nie można odkryć dla drużyny lecącej Eagle-mounts site'u który jest Shadow- lub Dark-hold'em
Nie można odkryć site'u, który jest

lub

. Co nie znaczy, że site musi być
normalnie innego typu. Temat na osobny wątek. Jeśli jest potrzeba. Będzie trudne, bo na Zachodzie pewnych rzeczy nie rozróżniają. Ale jak się przyprze do muru...
Cytuj:
Pilfer Anything Unwatched - nie target'uje postaci tylko agenta, wiec powinno być możliwe zagranie podaczas dowolnej fazy hazard'ów a nie tylko tej w której jest postać potencjalnie odsyłana do domu
...a nie tylko w fazie kompanii, w której jest postać potencjalnie odsyłana na rękę... rozumiem.
Napisałem już tyle, że mogę jeszcze dodać: nawet gdyby ktoś chciał podciągnąć wybór postaci pod warunek zagrania i powiedzieć, że jest ona targetem, to przecież tekst mówi o "postaci w grze". To jest szersza definicja niż "postać w kompanii" czy "postać" (czyli też domyślnie w kompanii). Po co zatem była zastosowana? Temat poruszyłem już na forum CoE.
EDIT:
Nie można wyznaczyć jako nowy site

lub

. Od wyznaczenia do odkrycia może się sporo zmienić: typy site'u, regionów.