Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: So wrz 30, 2006 15:50 
Warrior/Ranger/Sage

To właściwie nie są sztywne wymogi, ale wskazane jest:

* Organizowanie turniejów
* Promowanie gry.
* Regularne komunikowanie się z członkami rady i z samą radą
* Być na bierząco z zasadami.
* Prowadzić ranking graczy.
* Posiadanie łacznika, (bez prawa głosu), który uczestniczyłby w dyskusjach prowadzonych przez CoE
* Prowadzić stronę z informacjami jak się przyłączyć, czy gdzie w poblizu szukac graczy. Strone na której są informacje o turniejach, link do Council of Elrond.
* Wybrać nazwę (np.Council of Northern
Rhovanion, itp)

Szukajcie informacji na www.councilofelrond.org

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 30, 2006 19:15 
Warrior/Ranger/Sage

Cytuj:
* Organizowanie turniejów
* Promowanie gry.

to już robimy

Cytuj:
* Regularne komunikowanie się z członkami rady i z samą radą

to chyba aż takim problemem nie bedzie, np. ja najdalej co 3-4 dni sprawdzam zagraniczne forum a mail'a codziennie

Cytuj:
* Być na bierząco z zasadami.

mam nadzieje ze jestesmy na bierząco, w czym na pewno pomaga ze paru z nas regularnie zaglada na zagraniczne forum

Cytuj:
* Prowadzić ranking graczy.

nie wiem czy to ma być ranking według jakichś specyficzncyh zasad CoE prowadzony, ale jesli nie to Gror juz od jakiegoś czasu prowadzi nasz ranking (i ten ważniejszy czyli z oficjalnych event'ów - turnieji - i ten generalny)

Cytuj:
* Posiadanie łacznika, (bez prawa głosu), który uczestniczyłby w dyskusjach prowadzonych przez CoE
* Prowadzić stronę z informacjami jak się przyłączyć, czy gdzie w poblizu szukac graczy. Strone na której są informacje o turniejach, link do Council of Elrond.

to chyba największe problemy
nie wiem jak często CoE prowadzi te dyskusje i jak - czy przez forum/mail'a czy jakiś czat, ale jesli są na żywo to moze być problem ze zgraniem w czasie, no i ktoś wykwalifikowany musiałby się tym zajmować
co do strony to problemy czysto techniczne - Kfiad ostatnio czasu zdaje sie nie miec by zakładać i zajmować się jakąś stroną informacyjną a nie wiem czy w naszym gronie jest ktos inny kto sie na tym zna i byłby skłonny tym zająć

Cytuj:
* Wybrać nazwę (np.Council of Northern Rhovanion, itp)

to jeden z mniejszych problemów, mnie bardzo sie podoba nazwa na którą wpadł Robert Hadam (poniekąd znana osoba w środowiskach MECCG na świecie, przynajmniej dzięki kolorowej wersji site'ów z Long Expected Party i Northen Waste) - Council of Old Pukel-men/land

pytanie główne jednak brzmi czy chcemy i czujemy się na siłach by utwożyć Radę, a później się nią zajmować?
na pewno wizja dodatkowych nagród przysyłanych nam przez CoE na nasze event'y jest kusząca...

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 30, 2006 23:56 
Warrior/Ranger/Sage

Zdzierże wszystko, nawet ich digesty, tylko nie nazwe Old Pukel Land :D

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 0:19 
Warrior/Ranger/Sage

Jaded napisał(a):
Zdzierże wszystko, nawet ich digesty, tylko nie nazwe Old Pukel Land :D

a Pukel-men tez odpada? :P

nazwa to chyba ostatnia rzecz którą powinnimsy sie zajmowac jesli chcemy rozkrecic Rade, najpierw trzebaby było ustalic wazniejsze i bardziej problematyczne sprawy

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 1:54 
Shadow of the East

Ja co prawda śledze od czasu do czasu co się dzieje na innych forach MECCG,ale jeszcze nie czuje się kompetetny na tyle,żeby wypowiadać się w sprawach Rady..mam tylko dwie uwagi..pierwsza to rozszerzanie liczby graczy..chociażby ze względu na to,że dostępność kart u nas jest bardzo mała (choć nie wiem czy to kwestia popytu czy podaży - bynajmniej nie studiuje żadnej ekonomii :D ) a na dodatek jest to dosyć kosztowne przez co rozszerzanie liczby graczy może być tylko pustym hasłem :( a druga sprawa to temat zmarginalizowany przez Highwayman'a (poniekąd słusznie) dotycżacy nazwy..mój koncept byłby taki,żeby dotyczyła ona wschodnich rejonów Śródziemia niby odnosząc się do położenia naszego kraju względem reszta Europy czy to USA..np Council of Rhun :)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 2:52 
Warrior/Ranger/Sage

Amerykańska rada to Council of Lorien... a Japońska to The Council of Easterling Camp... co jest pomiedzy zaby nam zostało? :P

msyle ze geografie mozemy wyrzucic do śmieci i po prostu uzgodnic nazwe któraby się nam spodobała

fascynujące jest to że liczba znanych nam graczy w Polsce zdaje się tylko wzrastać (nie drastycznie szybko, ale 2-5 rocznie), natomiast jesli ktos bedzie chciał znaleźc karty to je znajdzie - co tez jest fascynujące, MECCG od 1999 nie jest wydawane a nadal jest dużo dostępnych nie rozpakowanych box'ów, co prawda głównie w USA ale mozna tez szukać w Angli, Francji i Niemczech

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]