Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 19:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So maja 06, 2006 23:25 
Shadow of the East

interesuje mnie jacy ludzie grają w MECCG:)..mam na myśli wiek,zawód oraz jakieś podstawowe zainteresowania poza ME:P (np muzyka)..skoro otwieram ten temat to może zacznę też od siebie;).Lat mam 21,studiuję historię a najważniejszym zainteresowaniem jest szeroko pojęta muzyka rockowa(od progresu lat 70. po wspólczesny metal w różnych odmianach;)..kurcze,brzmi to troche jak ogłoszenie matrymonialne:D..ciekawi mnie z jakim spotkam się odzewem:P

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 0:01 
Ranger

W tym roku koncze 20 lat, mieszkam w Krakowie ucze sie na razie w rocznej szkole policealnej, mam nadzieje ze od tego roku sie to zmieni :wink: Lubie posluchac dobrej muzyki tzn. dobry heavy metal i stary rock wiec tu nasze zainteresowania sa zblizone :D Interesuje sie troche polityka, lubie tez pograc na kompie w jakies fajne Rpgi i w te papierowe rowniez. Zapomniales powiedziec ze grywasz w Ragnaroka na servie KDR, chyba ze to nie ty, ale tam jest koles na forum co ma identyczny nick :wink:

I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 0:18 
Shadow of the East

to tylko zbieżność nicków;)..normalnie wszędzie jestem pavlaq ale co za dużo to nie zdrowo..allegro,2 maile i kilka innych miejsc to za dużo jak na jeden nick:P..ja też lubię pograć na kompie w jakieś RPG (ostatnio Kotor2) i takowoż interesuję się czasem polityką;)..gdyby nie to,że jesteś rok młodszy to można by pomyśleć,że jesteśmy bliźniakami rozdzielonymi przy porodzie:P

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 19:15 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Lat 22, studiuje na PW, Ci co byli na ostatnim turnieju wiedza na jakim wydziale :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 0:43 
Shadow of the East

to jak na razie dla studentów kontra reszta świata 3:0 ;)..ciekawi mnie jak to będzie wyglądało dalej..kurcze szkoda,że ustaliłem temat pracy rocznej z socjo bo tutaj mógłby być ciekawy topic:D..i przy okazji czuję się jak komentator tego tematu:P..zresztą potem można zrobić zestawienia z tego tematu:D..next ...;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 11:00 
Warrior/Ranger/Sage

Mam 31 lat. Jak to mawiał mój kolega , który studiował 8 lat architekturę (zaliczył w tym czasie trzy semestry) "studia są jak olimpiada - liczy się udział". Ja brałem udział ;) Beletrystyki obecnie nie czytuję (choć nie wiem do jakiego worka wrzucić prace Castenady), kiedyś czytałem głównie fantastykę ale raczej twardą, nie fantasy. Grywałem chyba we wszystkie możliwe rodzaje gier, obecnie to głównie MECCG i UT2004. Muzycznie moje horyzonty stale się poszerzają, ale ciągle najbardziej lubię metal. W tej chwili pracuję w zakładzie produkcyjnym, nie wiem czy można to nazwać pracą fizyczną, bo jeszcze się tam ani razu nie zmęczyłem :)
Ćwiczę Aikido i Iaido choć nie wiem jak długo jeszcze, bo moje kolana nadają się juz do wymiany :)
Polityką interesowałem się do wczoraj - czyli do dnia w którym chuligani zajęli Ministerstwo Edukacji. Nie oglądam telewizji, słucham radia BIS.

Ostatnio edytowano Wt maja 09, 2006 13:03 przez Jaded, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 18:12 
Shadow of the East

to jak widzę środowisko studenckie i muzyka metalowa przewodzą w temacie;)..a co do polityki..czasem szkoda gadać..ale jak to dziś powiedział mój ćwiczeniowiec (zwolennik PiS-u): on już nie zwraca uwagi na politykę wew., on woli wyjechać w celach naukowych jak np ostatnio do Macedonii i tam posłuchać jak pozytywnie mówią o naszym kraju(bo podobno mocno ich popieramy przy wejściu do Unii oraz przyjeżdzają tam nasi emeryci,którzy zostawiaką kupę forsy:P)..

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 10:33 
Pan na Rhosgobel

Cytuj:
Mama 31 lat

Dobrze, już wiemy ile lat ma mama Jadeda, ale ile lat ma zatem Jaded?! (zagadka) :D

Ja mam 29 lat, skończyłem studia, mam fajną żonę, fajne dziecko, fajną pracę :D
Hobby: MECCG, wszystko co się wiąże z fantasy i z Tolkienem w szczególności, muzyka: doom metal (Tiamat), Korona Kielce, wędkarstwo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 13:07 
Warrior/Ranger/Sage

He he, a sprawdzałem kilka razy. Tiamat -doom metal? Chyba starsze płyty, bo od Wildhoney to bardziej rock'n'roll

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 13:38 
Pan na Rhosgobel

Jaded napisał(a):
Tiamat -doom metal

No tak, w sumie to dwóch ostatnich płyt nie znam (chociaż mam). Zatrzymałem się w rozwoju na Wildhoney :)
Lubię też My Dying Bride ...

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 18:47 
Shadow of the East

To widzę,że jak na razie wszyscy pod względem muzycznym są po dobrej stronie mocy,The One Way:P..doom jest fajny,swego czasu trochę go słuchałem(nowsza odmiana czyli Swallow The Sun) bądź trochę bardziej klasyczne brzmienie jak Morgion albo Novembers Doom..w sumie słucham wszystkiego z metalu..choć nie..nie podoba mi się space,power i tak średnio lubię heavy..ale największa jazda dla mnie to funeral doom...nie wytrzymuje dłużej niż 3 min..tyle wystarczy,żeby mi zmasakrować mózg(wtedy zaczynam pisać muzg:P);)..a dzieci i żona to fajna fucha:D

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 09, 2006 21:50 
Ranger/Diplomat

Mi w tym roku leci 24 wiosna.Mieszkam w Zabrzu-Hindenburg(niemiecka nazwa)gdzie obecnie jestem w trakcie przeprowadzki.Studiuje Socjologie, pracujac rownoczesnie w jednej z wiekszych firm zajmujacych sie handlem ksiazkami w Polsce, z tym ze nie jest to EMPIK:).Od 13 lat gram w jakies gry i siedze w tematach okolo fantastycznych.Gralem w mase karcianek, MECCG jest jednak najlepsza.Z erpegow gorąco polecam moje ukochane Ars Magica, Game of Thrones, no i oczywiscie Warhammer.Figurkowego Battla nie polecam:) drogi i durne zasady choc gralem dobre kilka lat.Z gier bitewnych polecam Mein Panzer:)) znakomity kawalek rozrywki;).

Z zainteresowan, ktore pochlaniaja mi sporo czasu moge wymienic: Historie III Rzeszy, Republiki Weimarskiej, Niemieckiej armii od czasów Fryderyka, przez Clausewitza po powstanie Wehrmachtu.Uwielbiam Horsta Bienka i jego ksiazki.Gram sam z soba:)- nie mam z kim) w zetonowki ze stajni Taktyki i Strategii(naprawde solidne gry)

Od 5 lat- czasu powstania zwiazany jestem z Zabrzanskim Klubem Fantastyki, kto byl na turnieju wie o co chodzi.

Podsumowując cierpie na ciagly brak czasu , zeby grac we wszystko co bym chcial:)))))

Nie smakuja mi kaczki, burakow takze nie lubie ,a ostatnio obrodzilo na Wiejskiej;).

P.S.Szukam Thraina II moj niestety zmienil wlasciciela.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 10, 2006 22:25 
Shadow of the East

hmm nie wiem czy ja tak trafiam,ale bardzo dużo osób,które znam i interesują się fantastyką jednocześnie wśród zainteresowań mają II w.ś.;)..

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 19, 2006 10:41 
Wiedźma

Dobry temat! W końcu dowiedziałem się ile wiosen ma mama Jadeda! ;)

No a na poważnie: ja jestem z błogosławionego rocznika 81, kto umie liczyć, ten będzie wiedział ile to daje mi lat. Mieszkam w Pojebanicach (mała wieś koło Janowa :P ), gdzie jedyna linia tramwajowa też jest pożyczona od Łodzi. Nie pamiętam ile to już czasu bawię się w fantastykę, będzie chyba z 8-9 lat jak grałem pierwszy raz w RPG (MERP) i z 5 lat jeśli chodzi o karciankę (MECCG). Poza te dwa tematy nigdy nie udało mi się wybiec, nie licząc mnogich cRPG (Dungeon Master II !).

Zainteresowania: poszukiwanie ogólnie przyjętego szczególnie rozumianego sensu ;). Z książek czytałem szlagiery takie jak Tolkien, Sapek, Żelazny czy Ziemiańskiego (Achaja, sic!), ale ostatnio rzuciłem się na stare książki młodzieżowe, znienawidzone lektury z lat podstawówkowych, no takie jak Dywizjon 303 czy tam książki o czasach traperów w Ameryce...

Muzyka - raczej metal, ale z wiekiem gusta mi się tak strasznie pozmieniały, że ostatnio słucham też kapel harcore'owych, punkowych czy chillout'u, ale najlepsze dla mnie i tak pozostaje rock'n'rollowe granie z lat 60-70 + Żelazna Dziewica (stara) !

Ostatnio zaniedbuję moje dotychczasowe hobby (czyli przede wszystkim obcinam fundusze) na rzecz "studiowania" i motocyklu. Niestety :(
I z tego wszystkiego przestałem jeść mięso! Chyba długo nie pożyję ... :P

Tytuł:
PostNapisane: So maja 20, 2006 0:13 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
I z tego wszystkiego przestałem jeść mięso! Chyba długo nie pożyję ... :P

kfiadeg! co ty teraz na turniejach bedziesz jadł - juz nie szynke turystyczna z puszki czy mielonke jak w Zabrzu? :P

to moze ja - rocznik 84, lubie mange i anime
zainteresowania fantasy (science-fiction troche mniej) od baaardzo dawna (juz od pierwszych lat podstawówki jesli dobrze pamietam); w RPG różne sie grywało a ulubione to - Kryształki Czasu, D&D (Forgotten, Dark Sun, Dragonlance, Birthright), MERP/LOTR-RPG, Earthdawn, Exalted
w karcianki też różne sie grywało ale zbieram tylko MECCG który oczywiście jest najlepszą karcianka na świecie :P

studiuje na UW japonistyke i moze za rok lub dwa bede mógł szpanować czytaniem i rozumieniem MECCG po japońsku :P

z muzyką bardzo różnie - ogólnie metal i rock, irlandzki/szkocki/celtycki folk, plus wszystko inne co wpadnie mi w ucho; no i oczywiście j-pop, j-rock i j-metal :twisted: (zboczenie związane ze studiami)

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]