Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 17:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt maja 02, 2006 0:12 
Short-event

Witam.
Wystawiłem swoją kolekcje ME:TW Link http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101771729
Dla zainteresowanych spis kart w załączniku do pobrania.
Pozdr.
Przemek

Załączniki:
Komentarz: Lista kart METW
metw.rar [466 Bajtów]
Pobrane 211 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 02, 2006 1:04 
Warrior/Ranger/Sage

Spis krótki, ale treściwy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 10:36 
Shadow of the East

Witam wszystkich na forum;)jestem kolejnym początkującym graczem..choć może nie do końca,kiedyś już miałem styczność z MECCG,ale bariera językowa wtedy uniemożliwiła mi granie:/..jak myślicie,czy pokazane tutaj karty są warte tej ceny (jak na razie 300zł)??

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 12:56 
Warrior/Ranger/Sage

w sumie jest tu około 350 kart, z czego około 36 to rare'y
w podstawce (czyli Middle Earth: The Wizards) jest w sumie prawie 500 kart z czego około 120 to rare'y

musze przyznac ze w tej koloekcji jest wiele fajnych rzadkich kart (The Will of Sauron, The One Ring, Tom Bombadil, Anduril, Return of the King, Traitor)... ale moim zdaniem całość nie jest warta 300 zł

zdażało się że za 300 zł można było kupić cały set METW - po 3 sztuki kazdej nie-unikalnej nie-rzadkiej karty, po jednej sztuce kazdego rare'a, plus jeszcze troche powtarzających się kart w tym też bonusowe rare'y

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 13:45 
Warrior/Ranger/Sage

A jakim to programem odczytuje się pliki *.mcg ? Próbowałem to podejrzeć w heksie i są same "00" i "01"...

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 14:51 
Warrior/Ranger/Sage

mnie sie udało "odczytać" czymś takim - w zasadzie nie odczytac ale wgrac ten plik i nastepnie wyexportowac jako plik txt

Załączniki:
meccg.rar [186.92 KiB]
Pobrane 188 razy

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 15:50 
Short-event

moim zdaniem to jeśli jest to 36 Erek, to raczej nie warto dać więcej niż 150, max 200zł. Kilka kart jest fajnych, ale spora część to unique.

Tytuł: Wycena
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:06 
Ranger

Te karty warte są tylko 200 zł.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 23:07 
Shadow of the East

widzę,że się ożywiło po moim poście dopiero:P..zależy jeszcze jak traktować te 200zł...czasem to jest tylko a czasem aż..w każdym razie zastanowię się jeszcze,mam trochę swoich kart w domu i na początek pewnie od nich zacznę;)..może to trochę offtopic już tutaj,ale lepiej żebym zaczął od challenge decków czy od razu sam się pobawił w składanie talii?

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:25 
Warrior/Ranger/Sage

Muad'Dib napisał(a):
lepiej żebym zaczął od challenge decków czy od razu sam się pobawił w składanie talii?

Challenge Decki są bardzo dobre na początek - dostajesz od razu gotową do gry talię i po kilku grach już wiesz mniej więcej o co chodzi. Z tym, ze pisałeś, że już kiedyś grałeś no i że masz trochę swoich kart. Wtedy warto byłoby wybrać taki Challenge Deck, w którym trafiłoby Ci się jak najwięcej kart nowych.
Zaletą CD jest to, że wiesz z góry jakie karty są w środku. Wadą (dla niektórych) ś a szare ramki kart, ale na przykład mnie to nie przeszkadza.
Tak zupełnie przypadkiem :roll: mam kilka Challenge Decków na zbyciu :wink:
Oczywiście nowiutkie i zafoliowane 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:24 
Shadow of the East

Gror ja nie dawno kupiłem od Ciebie 3 challenge decki na allegro:P więc na razie wystarczy:P..a co grania to za dużo powiedziane..jakieś 6 lat temu kupiłem sobie 2 startery (The Wizards & The Lidless Eye) i spotkałem Roberta Hadama oraz jego znajomych gdyż poszukiwałem ludzi grających w ME..ale poza paroma spotkaniami w celu wyjaśnień zasad nigdy nie zagrałem..czekam na wakacje,żeby usiąść nad instrukcją i dokładnie sobie przypomnieć rules:P..a poza tym mam zamiar bawić się w kolekcjonera ;) na koniec anegdota..moja babcia (która jest niestety istotą mało bystrą) pomyliła MECCG z tarotem...myślałem,że nie wyrobię:D

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 12:02 
Warrior/Ranger/Sage

Muad'Dib napisał(a):
Gror ja nie dawno kupiłem od Ciebie 3 challenge decki na allegro:P więc na razie wystarczy:P..

Aaa, to Ty :D
No cóż, skoro jeszcze nie grałeś to... najlepsze przed tobą :)
W Warszawie jest dość spora ekipa (jak juz pewnie zdążyłeś się zorientować), więc pewnie prędzej czy później jakaś ogólnopolska imprezka tam się wykroi. Wtedy obecność obowiązkowa.
A póki co dobrze byłby potrenować pod okiem jakiegoś bardziej doświadczonego gracza :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 22:56 
Shadow of the East

to już totalnie zaczyna być offtopic:P..tylko wiesz Gror...ja chyba wolę poskładać talie z tego co mam oraz tego co kupiłem od Ciebie i dostać łomot niż grać talią wymyśloną przez kogoś to takie mało ambitne(mam nadzieję,że nikogo nie urażę)..choć wszystko wyjdzie w praniu:P..czekam z utęsknieniem na koniec sesji(naukę na powtórkę trochę przełożyć:P) i będąc wolnym i swobodnym usiąść nad ME..a jak tylko byłby jakiś turniej w stolicy to z chęcią bym się pojawił,żeby chociaż popatrzeć:D..a narazie, kiedy tylko mam czas, siadam nad kartami,dokonuje kolejnych segregacji(najpierw,które moje,które kupione,potem rodzaje a następnie podrodzaje(bohateowie różnych stron,różne rodzaje even'tów itp:) a potem zgłebiam ich treść..i bynajmniej nie jestem szajbnięty..raczej jak małe dziecko,które trafiło na niespotykaną dotąd przyjemność (wyłączając kobiety badź facetów-jeśli ktoś woli:P)..

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 11, 2006 9:17 
Short-event

Jako sprawca całego zamieszania nie zaglądałem tutaj;) Ale co do ilości erek, to chyba będę musiał sprawdzić sobie spis który wystawiłem. Bo jako żywo jest w mojej kolekcji więcej erek niż 39. Chyba że się pomyliłem w szacownaniu...
W każdym razie w kolejce czeka Dragon, zrobiłem ostatnio mały remanent i mam sporo Lidless Eye, chyba połowę Balroga. Jak tylko będę miał spisy wystawię Wam je do pobrania.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 17, 2006 8:57 
Short-event

Hebonius napisał(a):
Jako sprawca całego zamieszania nie zaglądałem tutaj;) Ale co do ilości erek, to chyba będę musiał sprawdzić sobie spis który wystawiłem. Bo jako żywo jest w mojej kolekcji więcej erek niż 39. Chyba że się pomyliłem w szacownaniu...
W każdym razie w kolejce czeka Dragon, zrobiłem ostatnio mały remanent i mam sporo Lidless Eye, chyba połowę Balroga. Jak tylko będę miał spisy wystawię Wam je do pobrania.

Panowie do wzięcia razem z METW, Dragon cena za całość 300 PLN

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]