Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 15:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Rage...
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 13:37 
Master of the Art

Tak, tak… Off topic :D
Mam prośbę od osób które grają lub grały w Rage’a i znają zasady.
Ponieważ wpadliśmy na pomysł (Ciachu też w to jest zamieszany :D ) stworzenia strony o różnych karciankach i powoli dążymy do celu, chcielibyśmy umieścić tam również Rage’a tylko że tu pojawia się problem ponieważ ja w Rage’a nie grałem a Ci z nas którzy grali w ta karcianke nie pamiętają zasad więc dlatego zwracam się do osób które mogłyby pomóc.

Ponieważ docelowo ta strona ma być przeznaczona zarówno dla osób które dopiero zaczynają grać jak również dla osób które grają już długo i bardzo dobrze sobie radzą chcielibyśmy aby ktoś pomógł nam stworzyć zasady do Rage’a a dokładniej dwa rodzaje zasad.
Pierwszy rodzaj byłby dla osób które dopiero zaczynają i nie maja pojęcia jak w to grac czyli takie podstawy typu: jakie są fazy i co się w danej fazie robi, ile kart ma się na ręku itp.
Drugi rodzaj byłby dla osób już grających czyli tych zaawansowanych graczy. Tu chciałbym aby już były dość szczegółowo opisane zasady oczywiście nie koniecznie musi to być przetłumaczona instrukcja ale może :D
Osobie która podejmie się tego zadania będziemy bardzo wdzięczni no i obiecuję że zostanie na stronie odnotowane kto napisał zasady (niestety nic więcej nie mogę obiecać bo nie mam żadnych sponsorów :cry: )

Dla osób chcących zobaczyć jak ta strona będzie wyglądała oto adres: http://www.vtes.diw.pl na razie strona ta jest cały czas w budowie ale możecie zobaczyć o co nam chodzi i jeśli tylko macie takie życzenie możecie zgłaszać uwagi i opinie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 13:51 
Ranger/Diplomat

Hej Balar:) dobrze sie sklada:)
Gram w Rage z kumplami od kilku dobrych lat:) ale tylko w druga edycje, chetnie cos napisze:)Co do zasad do rage sa naprawde w miare proste,tak ze nie ma sensu dzielic ich dla poczatkujacych i zawansowanych taka moja rada.Zasady drugieej edycji Rage sa bardziej grywalnei moim zdaniem lepsze niz pierwszej edycji.

Co do Last Cruasade podobnie mam sporo kart i pogrywam czasem ze znajomymi:)

O takiej stronie z karciankami tez myslalem kiedy-mam nawet zrobiony dosc ciekawy opis do Last crusade wraz ze skanami kart i innymi takimi;)

Jak co daj znac.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 17:07 
Master of the Art

Szczerze mowiac tak tez sobie myslalem ze zasady do Rage'a sa proste i pewnie nie bedzie sensu tego dzielic na dwa rodzaje ale nie bylem pewien (bo jak juz wczesniej pisalem nie gralem w to nigdy) ale skoro gracz tak mowi to na pewno tak jest :)
Wiec jesli bedziesz mial chwilke i ochote to bylbym wdzieczny gdybys cos napisal a ja moglbym umiescic to na stronie (oczywiscie za Twoim pozwoleniem i z Twoim podpisem) :D

Co do Last Crusade... Kumpel stwierdzil ze sie zajmie tym dzialem ale jeszcze nie wiadomo co z tego wyjdzie wiec mozliwe ze tez bylbym zainteresowany a poza tym co dwie glowy to nie jedna wiec jesli nie mialbys nic przeciwko to moglibyscie sie uzupełniac a ze juz to masz gotowe to mysle ze jakos sie dogadamy :D
maly mam jeszcze jedno pytanko poniewaz przy tej stronce wlasciwie przez przypadek powstalo forum o roznych karciankach i RPG'ach (moze nie powinienem reklamowac tutaj innego forum ale poniewaz klikajac na tym forum na MECCG przenosi automatycznie do Polskiego Forum MECCG - kfiadeg sie zgodzil na cos takiego, mam nadzieje ze moge wspomniec o forum przy naszej stronce :lol: ), chcialbym zaproponowac Ci funkcje osoby odpowiedzialnej wlasnie za dzial Rage. Na razie nie ma tam za duzo osob a tym bardziej postow ale moze kiedys to sie rozkreci :wink:

A teraz jeszcze jedna prosba do ogolu forumowiczow czy macie pomysl jakie jeszcze karcianki dodac na strone http://www.vtes.diw.pl, na razie jest MECCG, VTES, Last Crusade, KULT i dojdzie Rage niedlugo. Mozna tam dodac praktycznie kazda karcianke nawet pokemon ale nie wiem czy jest sens.
Wiec jesli bedziecie mieli chwile to dajcie znac co by tam jeszcze moglo sie znalezc. Wszystkie propozycje sa do zaakceptowania. A ja postaram sie dogadac z ludzmi z ktorymi robimy ta stronke i za miesiac moze troszke dluzej, postaramy sie aby strona byla ciekawa i warta odwiedzenia (bo na razie jest w fazie testow - co nie zmienia faktu ze zapraszam do komentarzy, uwag i wnioskow na temat tej strony. Jesli cos nie dziala tym bardziej mi o tym powiedzcie).

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 15:14 
Warrior

No coz, widze ze zapomnieliscie o stronie www.karcianki.pl :> Jedna z osob, ktore korzystaja z mojej strony przetlumaczyla zasady do Rage oraz suplement do Umbry. Pewnie nie mialaby nic przeciwko umieszczeniu ich rowniez na waszej stronie, ale na wszelki wypadek moge wam dac namiary to sie sami zapytacie.
Link do zasad: http://karcianki.pl/index.php?opcja=download&idgry=8

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 16:54 
Master of the Art

Zapomnieć nie zapomnieliśmy tylko musze się przyznać ze nie trafiłem nigdy do działu download... zazwyczaj byłem skupiony na przeglądaniu kart :D
Faktycznie nekhomanta masz przetłumaczone zasady do Rage'a :D i jakbyś mógł prześlij mi namiary na tego, kto je przetłumaczył.

Ale znów zacząłem się zastanawiać bo chciałbym jednak mięć tez zasady nie tylko jako przetłumaczona instrukcja (choć tez się przyda) ale również zasady zapisane przez kogoś kto w to gra bo nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale czasem nie o wszystkich zasadach trzeba pamiętać (choć wiedzieć warto :D ) czyli tutaj właśnie maly byłbyś mi bardzo potrzebny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 22:03 
Ranger/Diplomat

Ja gram w druga edycje rage:) rozni sie od pierwszej:) moge napisac o drugiej, w pierwsza gralem, ale dosc dawno,i mysle ze to co ma nekhomanta starczy:).

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]