Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 14:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 10:37 
Warrior/Ranger/Sage

Sala dysponujemy od godziny 9:00 do 20:00, Gyg w dniu dzisiejszym zamiesci informacje jak do nas trafic :)
Ponizej przedstawiam planowany harmonogram przebiegu naszego skromnego eventu.

9:00 - 20:00 - w tych godzinach mamy sale, od 9:00 Gyg, ja i Highway bedziemy juz na miejscu.

10:00 – początek turnieju, rozlosowanie par, czekanie na spoznialskich :P oraz moze prezentacja nagrod :D

10:30 – 11:30 pierwsza gra

11:40 – 12:40 druga gra

12:50 – 13:50 trzecia gra

13:50 – 14:30 przerwa

14:30 – 15:30 czwarta gra

15:40 – 16:40 piata gra

16:50 – 18:00 rozdanie nagród oraz booster draft

Jesli chcecie calos imprezy mozna przesunac o pol godziny do przodu, pierwsza gra zaczynalaby sie w takim przypadku o godzinie 11:00. To zalezy od Was czy dacie rade dojechac do Wawy pomiedzy 9:00 a 10:00, czekam na info od Was, nie ukrywam ze im szybciej tym lepiej :).
Jak widzicie gry trwaja godzine, pomiedzy nimi 10 minutowe przerwy oraz jedna 40 minutowa (chyba ze chcecie z niej zrezygnowac, wtedy zaoszczedzimy 30 minut :P).
Pare osob wyrazalo watpliwosc czy damy rade utrzymac ramy godzinnej gry. Bede za to odpowiedzialny :) na 10 minut przed uplywem czasu bede o tym informowal, wydaje mi sie ze to wystarczajaco aby dokonczyc swoja ture oraz ewentualnie aby przeciwnik zrobil swoja. Tu jest wazne abyscie pamietali kto zaczynal, tak aby kazdy z graczy mial taka sama ilosc tur.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 14:51 
Sage

tak btw, bo nie moge sie tych informacji doszukac:

- ile kosztuje "bilecik" wejsciowy? 20 zl?
- gdzie sie ta impreza odbedzie? podajcie dokladny adres ;)

pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 15:07 
Warrior/Ranger/Sage

Wejsciowka 20PLN, sale mamy zalatwiona na Politechnice Warszawskiej, namiary dzisiaj poda Gyg.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 17:57 
Warrior/Ranger/Sage

mnie to rybka i turniej móglby jak dla mnie trwac az do niedzieli bo tylko w metro wsiadam i po 15 minutach w domu bede - wiec ewentualne obsunięcia w harmonogramie mnie nie zabolą

ale niech ci którzy dojezdżają do Warszawy na turniej sprawdza:
- po pierwsze: na która do Warszawy dojedziecie (głownie dotyczy korzystających z transportu publicznego, bo jak ktos ma samochód to wstanie sobie o odpowiedniej porze i na czas dojedzie)
- po drugie: o której z Warszawy będzie musieli się zmywac (tez głownie dotyczy transportu publicznego bo jak sie spóźnicie na pociąg czy PKS to mozecie miec cienko - ale o tym na pewno sami wiecie)

po sprawdzeniu powyrzszych przemyślcie czy taki harmonogram jaki napisał Chris jest według was do zrealizowania

naprawde zalezy to głównie od tych co do Warszawy dopiero doajadą wieć, prosimy o wypowiedzi

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 19:14 
Master of the Art

Nie bede sie tutaj za Ciacha wypowiadal ale sadze ze to potwierdzi (bo i tak pewnie razem bedziemy wracac) harmonogram jest jak najbardziej do zrealizowania bo pociag do Czestochowy mamy kolo 21.30 wiec nawet jesli wiekszosc chcialaby miec ta przerwe 40 min. to i tak bedzie ok, choc ja obstawialbym raczej tak jak Highwayman aby przerwy byly nie 10 tylko 15 min i bez dlugiej przerwy.
No ale co tam ja bede pierwszy raz wiec mozecie mnie nie sluchac :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 19:29 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Dobra, czas napisac gdzie gramy:
To czerwone na mapce to budynek Wydzialu Mechatroniki Politechniki Warszawskiej (EDIT: ADRES Św Andrzeja Boboli 8).
Gramy w sali nr 140. Sala ta jest na 1 pietrze w glebi korytarza wschodniego
(na mapce ---> ).
Od razu mowie ze spozywanie alkoholu na terenie wydzialu jest zabronione.
Wiec zadnych browarow itd, nie chce potem swiecic oczami przed dziekanem.
Palic mozna na zewnatrz lub na 3 pietrze w palarni (zainteresowanym pokaze w sobote 4 marca).
Dojazd do miejsca grania albo samochodem (parking tuz przy wydziale, ale uwaga!! Narbutta jest jednokierunkowa w kierunku Boboli!!) albo tramwajem spod dworca centralnego. Wsiadamy w 10 lub 17 w kierunku Służewiec i wysiadamy na przystanku Paszkowskiego. Jadac tramwajem usilnie wypatrujemy po lewej stronie wydzialu :P

Załączniki:
m2.jpg
m2.jpg [ 241.38 KiB | Przeglądane 5231 razy ]

Ostatnio edytowano Cz mar 02, 2006 20:12 przez Gyg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 19:43 
Warrior/Ranger/Sage

mnie Chris przekonał do tej długiej przerwy - o ile ktos sie wyjątkowo nie spóźni albo nie bedzie musiał wyjątkowo wczesnie uciekac to sie wyrobimy

natomiast dluzsza przerwa sie faktycznie przyda tym co by chcieli sobie cos zjeść w miedzy czasi, albo zapalic (bo niestety wśród nas sa i tacy któzy poza nałogiem MECCG poddali się tez nałogowi tytoniowemu :()

dojazd do miesjca gry jest bardzo dobry i łatwy, szczegółnie że pewnie wszyscy co nie jadą samochodami przyjada pociągiem, więc z Dworca Centralnego - ale jako organizatorzy jesli tylko bedzie takie życzenie uczestników wyjdziemy wam na spotkanie i zaprowadzimy na miejsce turnieju

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 21:09 

Prosilbym o komentarze przyjezdnych - mapka jest czytelna, czy chca innych informacji, itd.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 25, 2006 3:18 
Sage

Jako uzupełnienie informacji Gyga (o ile nic sie ostatnimi czasy nie zmieniło w końcu nie mieszkam w Wa-wie :wink: ) nalezy wspomnieć ,ze także tramwajem nr 33 można dojechać z dworca centralnego. Wchodzi także w grę tramwaj 16 choć wtedy trzeba trochę dłużej iść (ma pętle przystanek wcześniej).

Tytuł:
PostNapisane: So lut 25, 2006 10:31 

16 ma 2 prztstanki wczesniej petle :P Wiec jak ktos chce jechac 16 to musi wysiasc na przystanku Kielecka i isc potem wzdluz torow.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 1:36 
Warrior/Ranger/Sage

Odnośnie informacji jak dojechać to pewnie jakoś sobie damy radę :D
Drużyna Kędzierzyna przyjedzie jedną bryką, więc ograniczenia czasowe raczej nas nie będą bolały. Niemniej jednak mam poważne wątpliwości czy zmieścimy się w godzinnych limitach. Czy to oznacza, że "gong" będzie po 50 minutach i będzie można tylko dokańczać tury? Troszkę mało i może to wypaczyć jakieś wyniki. Poza tym trzeba między rundami pozbierać deck, pooddzielaćsideboard, itd., co też trochę trwa. Tak po prostu jestem concerned by experience...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 8:30 
Pan na Rhosgobel

Zgadzam się z Grorem.
Gry są godzinne, więc gong - jak to ładnie nazwał mój przedmówca - powinien być po 60 min. gry.
Z doświadczenia poprzednich spotkań, nawet przy zaostrzonym rygorze co do rozpoczęcia i zakończenia gier, czas potrzebny na dokończenie ostatnich tur, podliczenie wyników, losowanie, wydzielenie sideboardu itp. trwal zazwyczaj 10 - 20 min.
A trzeba zauwayć, że grało nas max. 17 osób. Teraz będzie ok. 10 osób więcej, dodatkowa tura i wypadałoby te drobne niuanse uwzględnić. bo bardzo dobre chęci organizatorów co do prężności całego turnieju mogą po prostu niewystarczyć. :)
Nie chciałbym tu robić organizatorom żadnej dywersji :wink: i samemu mi nie zależy zbytnio na szybkim zakończeniu całej zabawy, ponieważ też przyjadę własnym środkiem transportu, ale dla osób, które są zdane na nasze marne połączenia krajowe rzeczywisty czas trwania turnieju może być bardzo istotny.

P.S. Nie widziałem Dziekana Wydziału na liście obecności!? :wink: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 10:16 
Warrior/Ranger/Sage

Zgadzam się z kolegami, w związku z tym proponowałbym, by każdy miał spisany chociaż sideboard.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 12:02 
Warrior/Ranger/Sage

Planujemy, ze skonczymy o 18 a tak prawde mowiac to dlaczego ta "18" jest taka wazna?
Czy ktos juz pisal, ze musi sie szybko zwijac na pociag itp?
Bo do tej pory to chyba wszyscy sa elastyczni.
Ja mam na tyle fatalne polaczenie, ze musze i tak czekac na bezp. pociag do 21:30 (razem z chlopakami z Herb jak sadze ;-) , bo on przez Czestochowe jedzie).
Moze lepiej rozeznac komu jak pasuje. Bo planowanie gier po godzince i 10 min przerwy miedzy grami jest bardzo ciezkie do osiagniecia?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 28, 2006 12:35 
Warrior/Ranger/Sage

Rzeczywiscie jak na razie nikt nie zglaszal informacji ze musi wczesniej konczyc, caly czas czekam na info.
Harmonogram rozpisalem z zalozeniem (nauczony wczesniejszymi doswiadczeniami), ze ludzie beda uciekac okolo godziny 18. Nie widze zadnych przeszkod aby czas miedy grami wydluzyc do 15-20 minut (wydluza to calosc o jakas godzinke :)). Co to czasu trwania gry na pierwszym turnieju w Wawie udalo sie utrzymac mniej wiecej godzinny czas gry. Po uplywie 60 minut informowalem ze czas dobiega konca, i raczej w przeciagu paru nastepnych minut gracze konczyli gre, nie przypominam sobie abym musial za dlugo stac nad czyjas glowa i ponaglac go. Dlatego tez jestem w tyym wzglecie optymista, licze ze wszsycy beda w stanie sie zmobilizowac przestrzegac limitu czasu :).
Jesli do piatku nikt nie zglosi ze musi zwijac sie wczesniej to wydluzymy przerwy do 20 minut, moim zdaniem 5 minut to max jaki powinien wystarczyc do zakonczenia gry po ogloszeniu uplyniecia 60 minut, i mamy 15 na uzupelnienie wpisow i losowanie nowych par :).

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]