Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 19:57 
<wiem, że to kiepsko pasuje do działu "Turnieje", ale do innych chyba jeszcze mniej...>

Hej!
Od jakiegoś czasu korci mnie, żeby zacząć się w tą karciankę bawić i chciałbym się w końcu przełamać i wydać na kolorowe kartoniki kolejny majątek :P Stąd pytanie fundamentalne: jak się prezentuje sytuacja ME w stolicy? Gracie gdzieś regularnie? Raz-dwa razy w tygodniu? Czy może tylko od święta jak jakiś turniej jest?
Zanim wydam na to kasę chciałbym tez zobaczyć tą grę "w akcji" - byłby ktoś tak miły i zaprezentował ją noobowi? :)

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź ;)

Jaskier

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 20:13 
Warrior/Ranger/Sage

Witam

Niestety MECCG przestał byc wydawany jakoś 6 lub 8 lat temu i zarówno o karty jak i graczy moze byc czasem trudno :(

W związku z tym nie wiem czy nadal w Warszawie jest jakas bardziej zorganizowana grupka która gra regularnie

Tyle złych wiadomosci, teraz dobre :)

4 marca, w Warszawie odbędzie się IV Ogólnopolski Turniej MECCG, przewidujemy około 25 uczestników z całej Polski, w tym około 10 osób z samej Warszawy - jest to więc doskonała okazja by poznać ludzi, poznać grę, a może nawet kupic karty :P

Ja osobiście wraz z 3 innymi osobami z Warszawy gramy od czasu do czasu (jak praca/studia nam pozwolą) i jednego z nas w domu
Wydaje też mi się że Robert Hadam (też z Warszawy) zebrał jakąs grupkę ludzi i w miarę regularnie graja podobno (chyba miedzy innymi z jednym z użytkowników naszego forum - Moto Atomo)

Co do kupna kart - www.karcianki.pl ; www.gwaihir.net ; allegro; ebay; i pare sklepów wysyłkowych z USA
Informacji chyba tyle, zachęcam do przyjścia na turniej - dokładne informacje na temat miejsca i godziny ukażą się najpóźniej w poniedziałek

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 22:44 
hmm, czyli jedyna szansa żeby sobie pograć to podczepić się do jednej z tych grupek?
co do turnieju o ile dobrze pamiętam, będę wtedy najprawdopodobniej na turnieju we vtesa we Wrocku więc raczej odpada :?

w żadnych knajpach/klubach w stylu traffica czy paradoksu jak rozumiem, nie sposób Was zastać i przyjrzeć się grze?

to pozostaje mi chyba tylko mieć nadzieję, że któryś z warszawskch graczy zartroszczy się o rozwój gry i poświęci trochę czasu na pokazanie amatorowi o co chodzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 23:08 
Warrior/Ranger/Sage

Jaskier napisał(a):
co do turnieju o ile dobrze pamiętam, będę wtedy najprawdopodobniej na turnieju we vtesa we Wrocku więc raczej odpada :?

Ludzie, czy wy zescie oszaleli z tym VTES'em ??? :? :? :? Drugi Caliban nam sie znalazl :?

Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam na turniej do Wawy - atmosfera kapitalna, ludzie swietni, a i gierka taka, ze zaden Vampire sie do niej nie umywa ;-)

PS. Sam gram w Vampire'a regularnie (zdarza sie kilka razy w tygodniu), ale musialbym na glowe upasc, zeby 4 marca jechac do Wrocka na turniej VTES'a, a nie do Wawy na MECCG ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 16, 2006 23:34 
Cytuj:
Ludzie, czy wy zescie oszaleli z tym VTES'em ??? :? :? :? Drugi Caliban nam sie znalazl :?

LOL :D Caliban w ME gra? :lol: no to będę go musiał chyba przycisnąć, żeby w końcu odstawił tego WoW'a i wziął się za obmacywanie kolorowych karoników :twisted:
Cytuj:
Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam na turniej do Wawy - atmosfera kapitalna, ludzie swietni, a i gierka taka, ze zaden Vampire sie do niej nie umywa ;)

PS. Sam gram w Vampire'a regularnie (zdarza sie kilka razy w tygodniu), ale musialbym na glowe upasc, zeby 4 marca jechac do Wrocka na turniej VTES'a, a nie do Wawy na MECCG ;)
dobra, dobra - tyle, że ja w Wampira już gram więc sobie na turnieju pogram, a na turnieju MECCG raczej nie :P

a co do umywania to się jeszcze zobaczy... ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:57 
Warrior/Ranger/Sage

hmmm wydała się sekretna miłość Caliban'a - WoW...

wysłałem maila do Roberta, wiec jak mi odpowie to napisze czy jego grupka gra w jakims klubie czy knajpie

natomiast nawet jesli sie okaze ze gramy tylko po domach to i tak wydaje mi sie ze nie byloby problemu zebys sie podczepil kiedys do którejs grupki, tyle ze bedzie to wymagalo umówienia sie wczesniej

cos w tym jest ze w wampira sobie pograsz a na turnieju będziesz mógł tylko popatrzeć - choc niekoniecznie, Ciachu ma ze soba na turniej przywieźć 2 kompanów (moze wiecej bo niejaki manieq z Herbów też sie przebudził ostatnio) którzy w MECCG dobiero zaczynaja grac a graja tez w Wampira, wiec na boczku bedziecie mogli pograc ze w vtes (czy jak wy to nazywacie :P) i podyskutować na temat MECCG

pozatym na turnieju Wampira we Wrocławiu zapewne nie bedzie takich fajncyh nagród jak u nas :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 12:46 
Cytuj:
wysłałem maila do Roberta, wiec jak mi odpowie to napisze czy jego grupka gra w jakims klubie czy knajpie

natomiast nawet jesli sie okaze ze gramy tylko po domach to i tak wydaje mi sie ze nie byloby problemu zebys sie podczepil kiedys do którejs grupki, tyle ze bedzie to wymagalo umówienia sie wczesniej
byłbym wdzięczny :D
jak byście jakoś w ten weekend grali (bądź, co bądź ostatnie podrygi ferii :P ) to bardzo chętnie bym wpadł, poprzyglądał się i pozadawał głupie pytania, bo coś czuję że nasze stołeczne wampierze znów nie dadzą rady zagrać... :roll:

Cytuj:
cos w tym jest ze w wampira sobie pograsz a na turnieju będziesz mógł tylko popatrzeć - choc niekoniecznie, Ciachu ma ze soba na turniej przywieźć 2 kompanów (moze wiecej bo niejaki manieq z Herbów też sie przebudził ostatnio) którzy w MECCG dobiero zaczynaja grac a graja tez w Wampira, wiec na boczku bedziecie mogli pograc ze w vtes (czy jak wy to nazywacie :P) i podyskutować na temat MECCG

hehe - no coś w tym jest :P nie wiem - zobaczy się jeszcze, jak już będę mniej-więcej wiedział jak ta gra wygląda "w praniu" :D

btw - co jest z aktywacją konta na tym forum? załorzyłem, ale nie moggę się doczekać na e-mail aktywacyjny :?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 13:05 
Warrior

|Highwayman| napisał(a):
pozatym na turnieju Wampira we Wrocławiu zapewne nie bedzie takich fajncyh nagród jak u nas :D

Jak to nie, sciemnilismy klub fantastyki i doloza sie prawdopodobnie do nagrod :P Do tego maja byc goscie z Czech i Niemiec... Nic tylko w VTES zaczac uczyc sie grac :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 13:10 
Warrior/Ranger/Sage

forum cos ostatnio sie rypie (mam nadzieje ze to nie przeze mnie bo ja zaproponowalem kfiadgowi pożadki co by forum reprezentatywnie wygladało przed turniejem) i nie wiele z tym mozemy zrobic :(

trzeba poczekac na kfiadga

co do gry to jak bedziemy sie organizowac to damy ci znac

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 19:17 
Scout

|Highwayman| napisał(a):
Wydaje też mi się że Robert Hadam (też z Warszawy) zebrał jakąs grupkę ludzi i w miarę regularnie graja podobno (chyba miedzy innymi z jednym z użytkowników naszego forum - Moto Atomo)

Witam nowego gracza :D
Owszem pogrywamy sobie z Robertem dość często, głównie w soboty po 14:00 w Telepizzy na Żoliborzu (ul. Kochanowskiego). Jutro spotykamy się
o 15:00, serdecznie zapraszam :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 21:16 
Witam i dzięki za powitanie ;)

Niestety jutro nie dam rady bo jestem właśnie jakieś 200km od Wawy, do której wróce dopiero w niedzielę :/ Tak więc łapę się najwyżej na następny termin :?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 18:25 
Warrior/Ranger/Sage

nekhomanta napisał(a):
|Highwayman| napisał(a):

Jak to nie, sciemnilismy klub fantastyki i doloza sie prawdopodobnie do nagrod :P Do tego maja byc goscie z Czech i Niemiec... Nic tylko w VTES zaczac uczyc sie grac :D

cóz wam to dobrze bo Vampir chyba nadal jest wydawany wiec na jakiś zysk sponsorzy moga liczyć, natomiast nasi sponsorzy robią to wyłącznie w czynie społecznym - a o takich o wiele trudniej

jednak! poza obowiązkowym draft'em kart na koniec turnieju (w draft'cie mogą uczestniczyć wszyscy którzy zapłacą wpisowe - nie musz grac na turnieju, tele ze mając 0 punktów turniejowych będą wybierać karty na końcu) będą nagrody specjalne które warto zobaczyć (a jeszcze bardziej warto zdobyć :P )

Tytuł:
PostNapisane: So lut 25, 2006 12:42 
czy zaproszenie, data i godzina są nadal aktualne? :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 25, 2006 13:16 
Warrior/Ranger/Sage

na turniej? - oczywiście :P

na gre w Warszawie? - niestety musisz poczekać na potwierdzenie od Moto Atomo; ja nie mialem jeszcze przyjemności spotkac sie z nim wiec nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 13:13 
Warrior/Ranger/Sage

szykuje sie spotkanie przed-turniejowe w piątek 3 marca w Warszawskim KFC na placu Konstytucji; pewnie jakos od 16:00 czy 17:00 bedzie mozna juz tam kogos znalezc; koniec imprezy - jak nas zaczna wyrzucac z lokalu :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]