Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 13:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:27 
Warrior/Ranger/Sage

Wiesz, ja tam nic do Ciebie nie mam... kupiłem pare kart kiedyś i nie narzekam. Nie mniej jednak uważam, że jak już ogłaszasz sprzedaż czegoś na naszym forum, a nie tylko podajesz link do aukcji na Allegro/eBayu, to sposób w jaki My to przeprowadziliśmy jest jedynym przejrzystym i fair wobec wszystkich forumowiczów. :?

Q.E.D.

Ostatnio edytowano Cz lut 02, 2006 1:32 przez Fram Framson, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: odp
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:30 
Scout/Sage

Dlatego juz nie popelnie tego bledu, zestaw promocyjnych kart niemieckich trafil na Allegro.pl i ku mojemu pechu znow popelnilem faux pas. Moge zapewnic, ze Zwyciezca wie kogo mial za plecami :-) Nie jestem oszustem - zreszta pamietasz jak szybko swoje karty otrzymales :-)

Tytuł: Re: odpowiedz
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:38 
Warrior/Ranger/Sage

Merry napisał(a):
I jeszcze jedno : Chris: Nie zgodze sie z Toba odnosnie ,,sprzedaz po zawyzonych cenach". Nikomu nie proponowalem ceny koncowej, kto byl zainteresowany proponowal. Spokojnie mozesz mnie wiec nazwac frajerem gdyz kupilem nie raz karty po bandyckich cenach i nie robilem nikomu o to pretensji. Gdy ponad rok temu kupilem od Jaded kilkanascie boosterow the Dragons po 5 zl bylem strasznie szczesliwy. Co z tego ze te boostery juz wtedy byly warte 2 zl / sztuka? Jestem wdzieczny ( Jaded'owi ) za to, ze ,,wprowadzil" mnie w MECCG. Tyle.

Ponownie powtorze ze wyrazilem swoja opinie, a nie zaatakowalem Ciebie. Do Ciebie nic nie mam, nie podoba mi sie sposob prowadzenia przez Ciebie sprzedazy i ceny jakie proponujesz. Dalem wyraz swojemu zdaniu i tyle, a jako ze czuje sie w pewien sposob zwiazany z tym forum a raczej z ludzmi ktorych dzieki niemu poznalem, podzielilem sie swoja opinia. Zarowno Ty jak i inni nie musza sie z nia zgadzac i ja to akceptuje i przyjmuje do wiadomosci :). Nie mam zamiaru prowadzic zadnej nagonki na Twoja osobe, tak jak powiedzialem do Ciebie nie mam nic, nie odpowiadalo mi Twoje zachowanie.
Coz to tyle ;)

Pozdrawiam

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 3:20 
Short-event

Zdaje sie, ze wykrakalem- mowcie mi proroq:P. Choc jeszcze poczatqjacy- nie za stowke a za trzy stowki poszedl deck:). Ale zapowiadam sie niezle:P.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 18:02 
Warrior/Ranger/Sage

Fram Framson napisał(a):
Nie mniej jednak uważam, że jak już ogłaszasz sprzedaż czegoś na naszym forum, a nie tylko podajesz link do aukcji na Allegro/eBayu, to sposób w jaki My to przeprowadziliśmy jest jedynym przejrzystym i fair wobec wszystkich forumowiczów. :?

Nie, no bez przesady :o Merry (jak wszyscy inni zresztą) może sprzedawać co chce, komu chce i za ile chce. Jeśli dostał ciekawsze oferty to wcale się nie dziwię, że z nich skorzystał. Skoro ktoś dał 316 zł za jeden deck do Balroga to zakładam, że zrobił to bez lufy przy skroni.
A czy ceny te są zawyżone? Dopóki ktoś chce taką cenę zapłacić to chyba wszystko jest OK. Jeśli nikt nie chce tyle dać to Sprzedawca zostaje z towarem. Elementarz ekonomii :P Nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza :P
Trochę inną sprawą może jest reklama w stylu "taniej niż u Gwaihira" albo "nigdzie niedostępne", ale w tej kwestii usłyszeliśmy chyba już samokrytykę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 21:29 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
Nie, no bez przesady :o Merry (jak wszyscy inni zresztą) może sprzedawać co chce, komu chce i za ile chce. Jeśli dostał ciekawsze oferty to wcale się nie dziwię, że z nich skorzystał. Skoro ktoś dał 316 zł za jeden deck do Balroga to zakładam, że zrobił to bez lufy przy skroni.
A czy ceny te są zawyżone? Dopóki ktoś chce taką cenę zapłacić to chyba wszystko jest OK. Jeśli nikt nie chce tyle dać to Sprzedawca zostaje z towarem. Elementarz ekonomii :P Nikt przecież nikogo do niczego nie zmusza :P
Trochę inną sprawą może jest reklama w stylu "taniej niż u Gwaihira" albo "nigdzie niedostępne", ale w tej kwestii usłyszeliśmy chyba już samokrytykę :wink:

No dobra, ale mógł jasno powiedzieć że chodzi mu o PW bo my się zapaliliśmy i licytację na forum rozpoczęliśmy... I potem to był lekki zonk jak się okazało że to wszystko d*** rozbić...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 21:42 
Warrior/Ranger/Sage

Fram Framson napisał(a):
No dobra, ale mógł jasno powiedzieć że chodzi mu o PW bo my się zapaliliśmy i licytację na forum rozpoczęliśmy... I potem to był lekki zonk jak się okazało że to wszystko d*** rozbić...

I o to wlasnie w tej calej "nagonce" chodzi...

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 8:49 
Pan na Rhosgobel

Merry napisał(a):
Zainteresowanych prosze o kontakt i oferte.

Fram Framson napisał(a):
No dobra, ale mógł jasno powiedzieć że chodzi mu o PW bo my się zapaliliśmy i licytację na forum rozpoczęliśmy

Merry napisał, że prosi o kontakt. Ja przez kontakt rozumiem bezpośrednie skontaktowanie się z drugą osobą. Na naszym forum zwyczajowo ten kontakt odbywa się poprzez priva.

Inni Forumowicze źle to zinterpretowali i kontaktowali się bardziej sami z sobą poprzez ogólne Forum, niż ze sprzedającym. Dziwiła mnie ta sytuacja, ponieważ ja już pierwszego dnia skontaktowałem się poprzez priv z Merrym i wiedziałem, że cena jest pięciokrotnie wyższa.
Poza tym, zgadzam się z tym co napisał Gror.

Natomiast, jedyne uchybienie jakie możecie zarzucić Merremu to, że nie przerwał waszej licytacji wyjaśniając, że przyjmuje jedynie oferty na priv!
W tej kwestii dał już wyjaśnienie, pisząc, że zaglądając na Forum czytał jedynie prywatne wiadomości jakie do niego doszły, nie zaglądając na tematy (w tym również swój :shock: ) na ogólnym Forum.

To tyle. Po części obie strony się nie zrozumiały i spór wynikł z prostego nieporozumienia ale nie ma o co kopii kruszyć, obrażać się i wytykać sobie nawzajem błędy. Nawołuję zatem do pokojowego załatwienia sprawy i po męsku podania sobie dłoni.

W innym wypadku zablokuję ten temat, jakem Moderator :wink: , ponieważ dalsze dywagacje nic nie wnoszą i nie mają sensu!

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 21:54 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
W innym wypadku zablokuję ten temat, jakem Moderator :wink: , ponieważ dalsze dywagacje nic nie wnoszą i nie mają sensu!

A sadzisz ze beda jeszcze jakies dywagacje ?????? :shock: :shock: :shock:
Swoja droga tez mogles powiedziec, co w trawie piszczy... :-/

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 22:46 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

My, tj drugi moderator tego dzialu, murem stoimy za towarzyszem Efgardem. :wink: :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]