Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 15:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lut 01, 2006 22:30 
Scout/Sage

KOMPLETNY SET - PROMOCYJNYCH KART MECCG - z Niemiec - tylko tam wydanych ! Karty w stanie ultra - mint.

Dla niewtajemniczonych ( są tacy ? przypominam, ze kart jest 14 i stanowia spora wartosc kolekcjonerska; oto spis:

Baugûr
Belegennon
Das Pack vor der Tür
Das Wüten der Eisernen Krone
Die Eiserne Krone
Flammen des Zorns
Freca
Horn der Herausforderung
Ringil
Schwarzer Pfeil
Schwertmeister
Wolf
Zirperkirper
Zwergenaxt

Oto i link do aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=84696920

Aukcja krotka 3 - dniowa :-) Zapraszam...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2006 23:03 
Warrior/Ranger/Sage

Ja licytowac nie bede, pozwole sobie tylko przytoczyc fragment opisu Twojej aukcji:

"Kolekcjonerom MECCG nie musze chyba przypominac, ze sam set 9 promo kosztuje ok. 30 EURO ( 120 zł ) bez horrendalnych kosztow wysylki przesylki zagranicznej ( --> http://gwaihir.net/product.php )"

Osmiele sie zauwazyc iz:
- primo powolywanie sie na ceny z zachodu nie do konca jest ok, patrzac na realia i ceny kart w Polsce
- secundo, i to nawet wazniejsze uwazam za nie fair robienie antyreklamy jedynemu jak do tej pory osobnikowi z poza Polski ktory wykazuje zainteresowanie METW'em w Polsce i rozwojem tej karcianki w naszym kraju.

Pozdrawiam

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 01, 2006 23:43 
Warrior/Ranger/Sage

vide: http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewt ... =7166#7166
Zagrywasz troszke nie fair :-/

Rowniez rezygnuje....

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł: coż...
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 0:39 
Scout/Sage

Coz, kazdy kto chce robic bojkot czy cokolwiek innego dotyczacego mojej osoby - naprawde nie robi mi to roznicy. Jak rowniez niedawne posadzenia odnosnie zlodziejskich cen Against The Shadow. Mam rachunki z ktorych jasno widac ile mnie to kosztowalo. Kupujac boostery MEAS za 17 zl i sprzedajac po lekko ponad 19 ( na Allegro.pl co wiaze sie z piekna prowizja ) rzeczywiscie zrobilem interes zycia. Nie mowie, ze jestem altruista jak ktos chce korzystac - prosze, jesli nie - nie ma sprawy. Kazdy moze sobie zalatwiac co mu sie podoba we wlasnym zakresie. Nie mam zamiaru robic antyreklamy komukolwiek, zreszta porownanie jest rzecza normalna.
Cytuje Chrisa: ,,Powolywanie sie na ceny z zachodu nie do konca jest ok" To ja mam pytanie : skad jak nie z zagranicy i po zagranicznych cenach te karty sprowadzac? Z tego co wiem np. Częstochowa, Łowicz nie wydał swoich kart promocyjnych po niemiecku do MECCG !?? Przypomina mi sie zwrot Raczkowskiego ,,Kupie drogo - sprzedam tanio = kapitalista z ludzka twarza". No bez jaj..
Kazdy z nas porownuje ceny. Wystawilem od 1 zl te nieszczesne karty promocyjne a nie z opcja ,,119,00 zl kupuj o zlotowke taniej niz na gwaihirze nie liczac wysylki". Moze i faktycznie nie wyglada to najlepiej z tym linkiem; z tym sie chyba jednak zgodze i gdybym mial mozliwosc - usunalbym ten odnosnik.

Wprowadzilem errate na aukcji: ,, Chcialbym uscislic niefortunne okreslenie porownania z cenami na Zachodzie. Gwaihir proponuje bardzo szeroka game swietnych kart MECCG; nie chcialem robic antyreklamy - jak zinterpretowalo sporo osob. Przepraszam serdecznie za to porownanie... ". Zapewne i tak zasluguje na ukrzyzowanie, ale nie mialem zlych intencji; dziekuje za zwrocenie uwagi...

Tytuł: Re: coż...
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:31 
Warrior/Ranger/Sage

Merry napisał(a):
Cytuje Chrisa: ,,Powolywanie sie na ceny z zachodu nie do konca jest ok" To ja mam pytanie : skad jak nie z zagranicy i po zagranicznych cenach te karty sprowadzac? Z tego co wiem np. Częstochowa, Łowicz nie wydał swoich kart promocyjnych po niemiecku do MECCG !?? Przypomina mi sie zwrot Raczkowskiego ,,Kupie drogo - sprzedam tanio = kapitalista z ludzka twarza". No bez jaj..

Merry ja wyrazilem swoja opinie, zaznaczam MOJA opinie, nie musisz mi sie tutaj od razu biczowac, chyba ze odczuwasz taka potrzebe, wtedy prosze Cie bardzo :>
Co do cen i powolywania sie na nie to wlasnie zakupilem (w dniu wczorajszym) 5 setow German Promo z Niemiec (a nie z Lowicza na przyklad :P) na uzytek wlasny za 30 Euro wraz z kosztami przesylki, wiec ... reszte dopowiedz sobie sam :>

Tytuł: odp
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:34 
Scout/Sage

Coz moge powiedziec... cena jest ... zatrwazajaco niska !!! Moge pogratulowac ! A biczowac jeszcze sie nie bede, wlasnie lecze plecy - wynik stresow na sesji :-)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 1:40 
Warrior/Ranger/Sage

Jakos sie uadlo ;) a co do sesji to doskonale rozumiem, ja zaczynam egzaminy w sobote ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 13:18 
Warrior/Ranger/Sage

Chris napisał(a):
- secundo, i to nawet wazniejsze uwazam za nie fair robienie antyreklamy jedynemu jak do tej pory osobnikowi z poza Polski ktory wykazuje zainteresowanie METW'em w Polsce i rozwojem tej karcianki w naszym kraju.

To nie jest nieuczciwe, powiedzieć że nasz proszek jest lepszy niż inne (niewymienione z nazwy) wiodące proszki. Zupełnie do przyjęcia jest, także według polskiego prawa, powiedzieć że nasz proszek jest tańszy niż proszek firmy X, jeśli się przedstawi na to dowody. Tym dowodem może być cennik firmy X.

Dodano:
A tak pomijając nawet przepisy, fair'y i nie fair'y, mówienie o czymś nawet źle, jest lepszą tego reklamą, niż niemówienie o tym wcale. Tak pokazuje praktyka.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 13:55 
Warrior/Ranger/Sage

Konrad Klar napisał(a):
Chris napisał(a):

To nie jest nieuczciwe, powiedzieć że nasz proszek jest lepszy niż inne (niewymienione z nazwy) wiodące proszki. Zupełnie do przyjęcia jest, także według polskiego prawa, powiedzieć że nasz proszek jest tańszy niż proszek firmy X, jeśli się przedstawi na to dowody. Tym dowodem może być cennik firmy X.

Jesli tak to czemu w reklamach marka porownywanego produktu nie jest pokazywana? :> Widze tutaj pewne niedociagniecie w Twoim rozumowaniu, szczegolnie jesli powolujesz sie na polskie prawo dotyczace reklam. A tak pozatym to temat zostal juz raczej zakonczony, jednakze milo mi jest ze podzieliles sie swoja cenna opinia ;)

Konrad Klar napisał(a):
Dodano:
A tak pomijając nawet przepisy, fair'y i nie fair'y, mówienie o czymś nawet źle, jest lepszą tego reklamą, niż niemówienie o tym wcale. Tak pokazuje praktyka.

Konradzie to jest Twoja opinia, ja wychodze z zalozenia ze mowienie o kims zle moze naurszac jego godnosc osobista nie wspominajac juz o bliskosci do pomowienia, pozowle wiec sobie trwac przy mojej opinii, mam nadzieje ze Ci to nie przeszkadza :> (a tak przy okazji to praktyka, z tego co ja wiem pokazuje ze negatywna reklama wczesniej czy pozniej powoduje spadek zainteresowania danym produktem).

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 14:07 
Warrior/Ranger/Sage

Cytuj:
Jesli tak to czemu w reklamach marka porownywanego produktu nie jest pokazywana?

Żeby nie robić mu reklamy. A naprawdę ciężko udowodnić, że dany proszek jest lepszy. Jeszcze trudniej udowodnić, że tańszy, jeśli tak nie jest.

Cytuj:
(a tak przy okazji to praktyka, z tego co ja wiem pokazuje ze negatywna reklama wczesniej czy pozniej powoduje spadek zainteresowania danym produktem)

Protesty przeciw wyświetlaniu filmu... zgadnij jakiego. Jest kilka trafnych odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 14:24 
Warrior/Ranger/Sage

Teraz juz wiem dlaczego spora czesc tematow koncza Twoje posty ;)

Pozdrawiam

Chris

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]