Konrad Klar napisał(a):
Chris napisał(a):
- secundo, i to nawet wazniejsze uwazam za nie fair robienie antyreklamy jedynemu jak do tej pory osobnikowi z poza Polski ktory wykazuje zainteresowanie METW'em w Polsce i rozwojem tej karcianki w naszym kraju.
To nie jest nieuczciwe, powiedzieć że nasz proszek jest lepszy niż inne (niewymienione z nazwy) wiodące proszki. Zupełnie do przyjęcia jest, także według polskiego prawa, powiedzieć że nasz proszek jest tańszy niż proszek firmy X, jeśli się przedstawi na to dowody. Tym dowodem może być cennik firmy X.
Jesli tak to czemu w reklamach marka porownywanego produktu nie jest pokazywana? :> Widze tutaj pewne niedociagniecie w Twoim rozumowaniu, szczegolnie jesli powolujesz sie na polskie prawo dotyczace reklam. A tak pozatym to temat zostal juz raczej zakonczony, jednakze milo mi jest ze podzieliles sie swoja cenna opinia

Konrad Klar napisał(a):
Dodano:
A tak pomijając nawet przepisy, fair'y i nie fair'y, mówienie o czymś nawet źle, jest lepszą tego reklamą, niż niemówienie o tym wcale. Tak pokazuje praktyka.
Konradzie to jest Twoja opinia, ja wychodze z zalozenia ze mowienie o kims zle moze naurszac jego godnosc osobista nie wspominajac juz o bliskosci do pomowienia, pozowle wiec sobie trwac przy mojej opinii, mam nadzieje ze Ci to nie przeszkadza :> (a tak przy okazji to praktyka, z tego co ja wiem pokazuje ze negatywna reklama wczesniej czy pozniej powoduje spadek zainteresowania danym produktem).
Chris