Cytuj:
Czyli wg. tego co piszesz majac 6 postaci mozesz zagrac 3x Noble Hounda a potem 3 x minor item?
Tak, mogę.
Cytuj:
Wyciag z instrukcji METW: "If a resource card that taps a site is succesfully played at a site, one additional character may tap to play a minor item. Such a minor item may be played even if the site does not specifically state that a minor item is playable at the site. For example, a minor item played when bringing ally into play wuold simulate a gift from the ally." Z tego wynika ze jezeli zagrany resource nie tapuje site'u to nie mozna zagrac minora.
Rzeczywiście , nie można, ale to nie ma nic wspólnego z wcześniejszym przykładem.
Cytuj:
Kolejna sprawa Thorough Search, czy wg. Ciebie mozna uzywajac tej karty 3 razy zagrac w jednej turze cztery major itemy na site'cie?
To może być trudne, ale można.
Cytuj:
Moim zdaniem mozna zagrac wg. tej karty mozesz zagrac jeden przedmiot per site phase ktory albo nie tapuje site'u albo zagrywasz na tpanietym site'cie.
Porozumiem sie jeszcze ze znajomym ktory takze swego czasu turnieje prowadzil ale wg. mnie zasda ktora przytoczyles tyczy sie zagrywania pernament eventow plus resourca ktory tapuje site (n/p Stone of Erech, Return of the King, King Under the Mountain etc.). Czyli musielibysmy wtedy wyroznic resource: item/faction/ally/information plus pernametn eventy.
Nie, ta zasada dotyczy każdego resource'a.
Cytuj:
Pozatym zagranie tylu kart jednoczesnie na site'cie bylo by troche zbyt dobre, sredni sens mialy by wtedy under-deepy ktore umozliwiaja zagranie duzej ilosci punktow (2x greater) i sa dosc niebezpieczne w porownaniu z takim Dunharrow (wrejsa dla Wizarda).
Under- deepy mają inne zalety, np. sabotują wiele koncepcji hazard-decków (kto grał Balrogiem ten wie

, poza tym greater item to nie tylko punkty, ale także specjalne zdolności. Natomiast podróż 7 osobowową drużyną i zapychanie sobie ręki, nie zawsze jest opłacalne. Osobiście nie przypominam sobie, bym zagrał kiedykolwiek więcej niż 3 resource'y na w jednym miejscu w jednej turze.
Cytuj:
Nestepna sprawa Fallen-Radagast - Friend of Secret Things, druzyna o wilekosci 2 lub mniej moze zagrywac ally'ow na tapnietych sitach, czyli Radagast plus dwoch hobbitow plus Halfing Strenght i w Wellinghallu zagrywa w jednej turze ent faction plus czterech entow.
Jak sie zapatrujecie na takie kombinacje? Naprawde uwazam iz sa zbyt przegiete i jestem za tym aby interpretowac tego rulinga w sposob zapropownowany przeze mnie.
Dobre - choć, co tu dużo pisać przekombinowane - chyba, że jakieś knypki będą sobie stać w Wellinghall przez parę tur. Niezłe.