Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 13:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 10, 2005 22:32 
Warrior/Ranger/Sage

Dorzuce swoje 3 grosze...

Mimo iz ekipa graczy byla skromna, musze powiedziec, ze bylo bardzo sympatycznie. Gror znow odwalil kawal dobrej roboty. Jak tak dalej pojdzie do bedzie mozna wybrac Kedzierzyn na stolice polskiego MECCG ;-)

Dzieki serdeczne wszystkim, z ktorymi mialem przyjemnosc zagrac, a w szczegolnosci specjalne podziekowania dla Roota, ktoremu udoalo sie zrobic rzecz prawie niemozliwa. Do tej pory sie zastanawiam jak ten Snowstorm mogl wejsc na Shadow-Land i 2x Dark-Land. INCREDIBLE. :shock: :shock: :shock:

Gratulacje dla Tworka za zwyciestwo i... niech zyje BOMBUR !!

PS. Osobne podziekowania dla ekipy z Pabianic za zwiniecie mnie po drodze do Kedzierzyna i odstawienie praktycznie pod dom. Jakie mielismy przygody, zeby sie znalezc, to juz sami Root, Kfiad i Ewa wiedza ;-) Jeszcze raz serdeczne dzieki, wisze wam duze piwo ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 10, 2005 23:46 
Warrior/Ranger/Sage

Ciachu napisał(a):
Dorzuce swoje 3 grosze...

to ja też :]
Może więcej niż 3.
1. Fajowo, że do Kędzierzyna jest godzinę pociągiem
2. Bardzo miło, że Grorowi się chce te turnieje organizować...
3. ...a Jadedowi wozić nas z dworca i na dworzec
3. Czekolada jest pyszna (brawo Kfiad!)
4. Dobrze mieć "bye" w pierwszej turze
5. Miło brać udział w turnieju, gdy pośród samców znajduje się chociaż jedna niewiasta, nawet w charakterze obserwatora / kibica
6. Łatwo się gra, gdy przeciwnika czarodziej nie żyje
7. Zwłaszcza gdy ma się w talii 3 call-of-home'y
8. Bombur każdego Cave Worma na klatę wziąć potrafi
9. Mówią, że kto nie ma szczęścia w kartach ten ma w miłości... ale i na odwrót, może już powinienem się zacząć bać? :)

Wielkie dzięki wszystkim za miłą zabawę.
Zdjęcia wrzucę wkrótce.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 0:18 
Tworek napisał(a):
Zdjęcia wrzucę wkrótce.

już się ładują, mało tego ale zawsze coś
www.venco.com.pl/~tworek/meccg/kk09-2005

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 0:20 
Warrior/Ranger/Sage

Anonymous napisał(a):
już się ładują, mało tego ale zawsze coś
www.venco.com.pl/~tworek/meccg/kk09-2005

to mówiłem ja oczywiście, późno już, hehe, pora spać

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 11:35 
Warrior/Ranger/Sage

Spotkania w KK co pare miesiecy staja sie juz tradycja i bardzo dobrze ;) Chwala za to oczywiscie organizatorom, jakies specjalne nagrody im sie powinny nalezec 8). Z pojenbanic do KK nie jest az tak daleko, po drodze zawijamy Ciacha i fajowo jest :D

Pare slow na temat moich potyczek.

Zaczelo sie wprost fenomenalnie. Do potyczki z Grorem nie mam zadnych zastrzerzen :twisted:. Karty podchodzily mi sensownie (Gandalf w I turze) i na rzuty tez nie moge narzekac (pierwsze dwa body check i Cirdian i Bilbo juz pod ziemia byli) 8) Zrobilem co swoje i udalo sie ;)

Wiedzialem ze przecholowalem ze szczesciem w pierwszej rundzie i w II mi go zabraklo. Tworek poslal mi do piachu czarodzieja, ktory byl kluczowym elementem mojej taktyki. Potem skutecznie mnie hamowal w moich dzialaniach i tym razem sie nie udalo. Dodatkow Tworek byl dobrze zabezpieczony na moja taktyke hazardowa :(

Z Rafalem gra byla zacieta do ostatniej tury. Troche nie potrzebnie Rafal zdradzil mi swoje plany w ostatnim momencie, myslac ze i tak juz nie ma to wiekszego znaczenia. Moglo by sie innaczj potoczyc. Elficki Lord w wielkim gniewie dopadl jednego z porucznikow Rafala (dokladnie z Morgulu) no i zle sie to dla porucznika skonczylo. Dzieki temu udalo mi sie to jakos wygrac.

Z Ciachem to rozgrywka byla chyba najbardziej zaskakujaca. Ciachu gral na pierscien na co nie bylem kompletnie przygotowany. Powoli wiec robil swoje, ja w sumie tez, chciaz gnebil mnie korsarzami. Nie mialem kompletnie koncepcji jak go zatrzymac. Wytestowal za pierwszym rzutem pierscien i poszedl do Ride-holdu przygotowujac sie na wyprawe do Mount Doom. Szykowalem sie juz na przegranao 8:0. W ostatniej turze udalo mi sie go jednak zaskoczyc :twisted: i uniemozliwic plan wrzucenia pierscienia. Wygralem na punkty, ale tez w sumie tylko dzieki temu ze Ciachu nie mial frakcji. Bardzo interesujaca potyczka ;)

Oby wiecej takich spotkan. Na jakis czas (dw tygodnie) czuje sie zaspokojony meccg ;) Udalo sie tez pare wymian zrealizowac :)
Dopiero w domu np zauwazylem ze karty od Grora mam w niemieckiej wersji jezykowej ;)) Fajna sprawa... Pozdroweinia dla wszytkich i do zobaczenia na nastepnym turnieju :D

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 16:06 
Wiedźma

No, Tworku :) bardzo ładne zdjęcia posiadasz waść!
to i ja zarzucę teraz galerią swojską:

http://kfiadeg.wetnet.one.pl/galeria/kk_2005_09_10/

nie spać proszę, proszę zwiedzać!
Pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 16:31 
Warrior/Ranger/Sage

root napisał(a):
Dopiero w domu np zauwazylem ze karty od Grora mam w niemieckiej wersji jezykowej ;)) Fajna sprawa...

To Ty dopiero :o w domu to :shock: zauważyłeś :?: A ja myślałem, że właśnie dlatego je bierzesz :lol: :wink:

No ale cieszę, że że Ci to odpowiada bo nie wszyscy lubią takie perełki :P

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 19:25 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
No, Tworku :) bardzo ładne zdjęcia posiadasz waść!
to i ja zarzucę teraz galerią swojską:

http://kfiadeg.wetnet.one.pl/galeria/kk_2005_09_10/

nie spać proszę, proszę zwiedzać!
Pozdro!

wow. piękna galeria i komentarze bomba ! Nieźle się uśmiałem. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 19:36 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
Po drugie - wielkie gratulacje dla Tworka i Bombura - zaprezentowali najwyższą jakość i udowodnili, że i bez mocarzy w drużynia ani wysublimowanych rarów w talli - mecz można wygrać :PP

Kurde :o o co chodzi z tym Bomburem? No bo nie miałem przyjemności zagrać ze zwycięzcą :(

Tworek, pochwal no się czym i jak wygrywałeś :P

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 11, 2005 22:00 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
Kurde :o o co chodzi z tym Bomburem? No bo nie miałem przyjemności zagrać ze zwycięzcą :(

Tworek, pochwal no się czym i jak wygrywałeś :P

Z Bomburem to nie chodzi o nic. Po prostu był w mojej kompanii startowej, co już nie wiedzieć czemu wywołało małe poruszenie :).
A to przecież super postać jest, 1 minda, 3 prowess, do Orków 4, Lure of Nature go nie rusza. Bombadila zawsze może wprowadzić, jak trzeba to Cave Worma weźmie na klatę itp.itd. same plusy! Na 4 gry Bombur chyba nawet jedną przeżył, a może i dwie, nie pamiętam w tej chwili.

A czym wygrywałem? W pierwszej turze nie robiłem nic, 6 pkt samo spadło z nieba ;).

W drugiej ubiłem Rootowi Alatara... Giantem. Z rank upon rank i Doors of night, szedł sam do Southronów, to nadział się na dwóch i ten drugi go zamordował. Poza tym Glorfindel Roota stracił masę czasu próbując jednak wprowadzić tych Southronów. Najpierw pozbywał się długo Foolish Worda, a później do gry weszło Mordor In Arms, więc nawet nie miał szans na dwunastce :twisted:.
Ja punkty zagrywałem powoli, bo mimo, że miałem 3 twilighty to snowstorm, long winter itp. trochę mi krwi napsuły. Mimo 3-krotnego "Call of home" (3 GI wolnego chyba o ile pamiętam) Aragornowi Roota udało się jednak przetrwać w glorii chwały bycia królem do końca gry. Wygrałem 6-0, bo odjąłem Rootowi 1 mały punkcik za Torque Of Hues, które miałem na ręku.
Poza tym, tak już nawiasem mówiąc, to po tej grze zdałem sobie sprawę jak STRASZNIE zachowawczo gram, kiedy widzę, że przeciwnik już jest daleko w tyle. Bo tak - czarodzieja nie ruszę bez przynajmniej 1 cancella na ręku, każdy teścik korupcji nawet na dwójkach musi być poparty przez tapnięcie kogoś. No bo szkoda by było stracić coś i przegrać w pechowy sposób wygraną grę. Efekt był taki, że w każdej z potyczek sam punktów zrobiłem niewiele, na szczęście przeciwnicy jeszcze mniej :twisted:

W grze z Jadedem też szybko udało mi się posłać wizarda do krainy wiecznych łowów. Radagast poszedł razem z Elrondem do Eagles Eyire i dwukrotnie spotkał się z Assasinem (rank upon rank było w grze). Co prawda mam w swej kolekcji tylko jednego Assasina, ale Power Build By Waiting i Mouth Of Sauron pozwoliły mi "sprawdzić ciało" :) czarodziejowi wystarczającą ilość razy, żeby w końcu nie wytrzymał.
Od tamtej chwili Jaded grał tylko dwoma cyborgami Elfami czyli Elrondem i Glorfindelem (był też wcześniej chyba jeszcze Cirdan, ale go do domu zawołali ;) ) i trochę tam rzeczy nawet pozagrywali. Na szczęście przy wolnym GI = 2 , call of home'y są BARDZO SKUTECZNE. Chociaż w ostatniej turze Glorfindel się wymigał, dzięki czemu nie miałem za przedmioty "x2".

Aaa, nie mówiłem czym grałem od strony resource'owej.
Żadnych wynalazków. Drużyna samych krasnoludów (Thrain jako głowny wymiatacz - tuż przed turniejem udało mi się go zdobyć od ... THORINA :D ). Parę greaterów, 2 frakcje, kilku "ally", dużo kart wspomagających i cancelujących. Praktycznie żadnych comb.
Tym razem deck był przemyślany raczej pod względem hazardowym, jeśli chodzi o resourcy to było to na zasadzie 'i tak jakieś tam punkty się zagra'.

Dlatego też kiedy grałem w ostatniej turze z Rafałem, to nastawiałem się raczej na wtopę. Bo z MELE jak to z MELE , większość hazardów nie działa albo działa znacznie słabiej. Na szczęście trochę złodziejami Rafała poczesałem, chociaż 1 mi zabrał jako sługę :) (przegięta karta!), a zasoby mi podchodziły lepiej niż w 2 pierwszych grach. Po 2 pierwszych turach miałem już Orcrista i Durin's Axe i poważnie rozważałęm możliwość pójścia naklepania Rafałowym minonom, tym bardziej że jakieś risky blow mi się na ręce pałętały. Ale gdy wyraziłem tą groźbę werbalnie - Rafał mówiąc wprost SPĘKAŁ 8) i zwiał wszystkimi kompaniami do Darkhaven, czyli do Carn Dum. A później już nie miałem czasu, poza tym chyba mi Werewormem trochę zmniejszył potencjał bojowy. Tak czy inaczej gra była zacięta i gdyby nie to że miałem za przedmioty x2 - zakończyłoby się remisem.

Uff, ale się rozpisałem. A czekoladę truskawkową już otworzyłem, więc sorry Gror - nie będzie "przechodnią nagrodą" ;).

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:08 
Pan na Rhosgobel

Czytając wspomnienia poturniejowe i oglądając zdjęcia z turnieju zawsze właśnie wtedy najbardziej żałuję, że mnie nie było ... ech.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:20 
Warrior/Ranger/Sage

No to zrob tak mosci Efgardzie by sie to WIECEJ nie powtorzylo. dawno cie nie widzialem, o graniu juz nie wspomne :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:51 
Warrior/Ranger/Sage

Gratulacje dla Tworka :!: :!:

Jaded przed Grorem :?: :!:
Czyżby Jaded wreszcie sam sobie punkty policzył ? :wink:

Zdjęcia (i komentarze) rewelacyjne :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 0:30 
Wiedźma

Dziś w nocy wrzuciłem wybrane zdjęcia z wszystkich jakie posiadam z naszych wspólnych imprez, może komuś łezka się zakręci przy wspominaniu ;)

Chronologicznie:

Jakby wolno się wczytywały zdjęcia, no to musicie wykazać się cierpliwością, a mój admin już i tak na mnie bykiem patrzy ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 0:52 
Warrior/Ranger/Sage

Jak bedzie zle z twym adminem, to sie przeniesie wszystko do mnie. Ja jestem sam sobie adminem, wiec bedzie bez problemu :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]