Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 2:27 
Warrior/Ranger/Sage

Asgartoh nie denerwuj sie. Poprostu my tu z Gygiem i Efgardem mielismy zgola inny obraz spoldzielni.
Wychodzisz ze tak powiem z pozycji sily, co na poczatku tez mnie niestety zdzaznilo. Jest to jenak twoje prawo.
Co by byl wilk syty i owca cala i co wazne nie bylo jakis niepotrzebnych sporow miedzy nami mam pewna propozycje.

Ty jako kupujacy masz bezwzgledne pierszenstwo w wyborze kart, ale w zamian chcialbym poprostu aby cena kart (rarow) ktore bedziesz nam sprzedawal zalezala od ceny jaka zaplacisz za wszytkie karty. Jesli zatem kupisz te 400 kart za 100zl (tam jest 19 rarow i 55 uncommonow (licze ze to jest okolo 11 rarow) - razem 30 rary) cena jednego rara bedze oscylowac w granicach 3.50zl. Wyjatkiem jest jedyny, i jego trzeba sprzedac drozej np 50zl, co tez spowoduje drastyczny spadek cen rarow w tej drugiej aukcji. Jesli ona pojdze za 80zl z czego jedyny bedze tam wart 50zl to rary z tej aukcj beda kosztowac (14 rarow, 45 uncomonow (po przeliczniu 9 rarow) razem 23 rary)
30zl /23 = okolo 1.5 :D

Mam nadzieje ze te moje obliczenia sa jako tako jasne. Nie upieram sie przy przyjetych przelicznikach (1rare=5uncommono) ani przy cenie jedynego, chodzi mi tylko o zasade, kwestia do dogadania sadze.

Oczywiscie te bardzo optymistyczne przeliczenia sa robione dla aktualnuch cen aukcj, bardzo prawdopodone ze jednk sie ktos znajdzie z poza forum i ceny zostan podbite, ale minimlizujemy to zagrozenie przynajmniej do sob zwiazancyh z forum.

Tak wogole na czasie jest proces Rywina i nie wiem czy takie praktyki tez nie mozna by podciagnac pod jakis lobbing, albo dzialnie chocizby na szkode sprzedajacego ;)

No to tak moja propozycja ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 8:19 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Asgaroth, mi chodzilo o to, ze byla akcja ktora sobie zamowil Root. Ty juz miales jedna i do tego najlepsza z tych co byly.
I nagle wyjechales z tekstem ze Root bedzie musial powalczyc o ta akcje z Toba a przeciez wlasnie po to chcielismy ta spoldzielnie powolac zeby takie rzeczy sie nie zdarzaly.
I to wymusilo ode mnie ten tekst z monopolem...
Ale nie, nie uwazam ze jestes ten wielki zly (Morgoth ma ten tytul dozywotnio, a jak wszyscy wiemy jest on teraz zawieszony w niebycie. :D :wink: ).
Po prostu wyrazilem opinie.
Zeby nie bylo nieporozumien *Gygu wirtualnie podaje reke na zgode Asgarothowi* . :D
A teraz wracajac do akcji ktora ja koordynuje.
Czy ktos bedzie zainteresowany commonami? Bo ja do dragonsow praktycznie nic nie mam i chetnie sie nimi zaopiekuje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 9:00 
Pan na Rhosgobel

Ups ...
Chyba kogoś uraziłem :roll:

Piotr! Nie ma potrzeby się denerwować!
To nie przeciwko Tobie, zrozum to wreszcie ..., że zacytuję Kazika.
To, że masz kaskę to Twój przywilej i nikt Cię za to nie potępia, bo i nie ma za co. Można Ci jedynie zazdrościć, ale moje wypowiedzi nie były kierowane zazdrością.
Ponadto, doskonale Cię rozumiem, gdybym miał pieniądze to również bym licytował te aukcje i kupował karty z wszelkich dostępnych źródeł -
przecież to jest naturalne zachowanie pasjonata (chyba każdego z nas).
Z resztą, sam kupuję karty (tyle, że w mniejszych ilościach), kosztem innych wydatków!

Mój post był wynikiem mojej irytacji spowodowanej tym, że pomysł, który zaproponowałem na początku nie wyszedł ...
a dokładniej tym, że razem z Gygiem użyliście sformułowań, które w moim rozumieniu eliminowały z waszych "zakupów" wszelaki inny czynnik ludzki.
Poza tym, przeinaczyliście trochę moje słowa:
Rzuciłem pomysł, żeby kupujący wybierał osoby, którym odda karty, ale tylko i wyłącznie w sytuacji w której forumowicze nie mogą się dogadać między sobą, czyli ten kupujący miałby być ostatnią instancją , ale jedynie w przypadku zaistnienia sporu, natomiast wy podłapaliście tylko wątek, że kupujący wybiera nabywców (w moim rozumieniu - bez względu na wszystklo) - dlatego napisałem o autorytatywności!
Gyg w ostatniej wiadomości wyjaśnił zasady swojej "działalności" i muszę powiedzieć, że mi zaimponował, bo tym samym wrócił do pierwotnej idei spółdzielni - Gyg, wedle tego co napisał będzie jedynie "bankiem", a podział kart nastąpi jak w spółdzielni!

Natomiast opcja Asgarotha też jest dobra, tyle że nieco odbiega od idei spółdzielni (i widać to chociaż w wypowiedzi Roota, który chciałby mieć wpływ chociaż na cenę).
Lord Asgaroth kupuje karty, wybiera dla siebie te, których mu brakuje, a pozostałe odsprzedaje forumowiczom (! ja nigdy tego nie negowałem - kupujący powinien zabrać karty, które go interesują a jedynie pozostałymi obdzielić innych).
I do tego momentu ten pomysł jest cacy, ale ...
czy teraz: dzielisz karty między forumowiczów wedle ich zasad, lub chociaż po wysłuchaniu ich racji, czy też po prostu odgórnie ustalasz komu i za co oddajesz karty i wówczas niepotrzebna Ci jest do tego spółdzielnia i tak na dobrą sprawę to nie powinieneś przedstawiać swoich propozycji w tym temacie, bo możesz u niektórych wywołać mylny obraz sytuacji ...

Jednakże zgadzam się z Tobą, że jeżeli się komuś coś nie podoba (chyba to chodziło o mnie :wink: ) to masz prawo w ogóle z nami nie rozmawiać i załatwić całą sprawę po swojemu!!!

Mam nadzieję, że zachowasz zimną krew i pozostaniesz mimo zdenerwowania przy pierwszej opcji, tym bardziej, że już niedługo się spotkamy i bezpośrednio załatwimy sprawy zakupionych kart, a niepotrzebne spory i jakieś niesnaski nam przy tym niepotrzebne ...

Jeżeli wszyscy zainteresowni się ze mną zgadzają, to nie wracając już do tego przykrego tematu, przejdźmy do sympatyczniejszych kwestii, czyli do interesów :D

A co do TP S.A., to ja lubię tą firmę, bo dzięki niej mam możliwość porozmawiania (a czasem posprzeczania się) z Wami ... ale jeżeli Cię Piotrze uraziłem, lub kogokolwiek innego, to wielkie sorry ... :oops: :cry:

Dobra, kończę ten przydługi post ...
Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem i wszyscy mnie dobrze zrozumieli!

Pozdrawiam obie zwaśnione strony :wink: :D
Efgard

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 10:31 
Flame of Udűn

Chciałbym wyjaśnić jedną rzecz- jeśli chodzi o to wybieranie...
Napisałem, że jest to dobry pomysł i tylko tyle!
Wcale nie chodzi mi o jakąś tyranię, że ja i tylko ja wybieram kto i jakie karty dostanie. Oczywiście, że będzie jakiegoś rodzaju losowanie, a tzw. autorytatywne wybieranie będzie miało miejsce, jeśli parę osób nie będzie mogło się ze sobą dogadać (np. 5 osób nagle rzuci się na The One Ring :D)
A co do ceny, to ta, którą podałem, jest tylko wstępna!!! Opieram ją na cenie za jaką kupowałem R od Assarhadona, tak więc naprawdę nie sugerujcie się nią!!!
Przyjmuję wirtualne dłonie Efgarda i Gyga. Mam nadzieję, że w przyszłości wsio budziet okiej :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 10:45 
Warrior/Ranger/Sage

Dobrze ze nastapila wielka zgoda :) :D
Dogadamy sie bez problemu, a najlepiej w rzeczywistosci, bo takie klepanie postow, to czesto wychodza niepotrzebne porozumienia.

Gyg, jeszcze nieprzejrzelem tej aukcji, bo ciagle niemam czasu, a chcialbym zrobic to spokojnie i wybrac sobei karty mnie interesujace a nie pochopnie a potem zmieniac.
Mysle ze nie ma pospiechu bo i tak wielka wymiana nastapi niebawem na turnieju heheheh
Commony z dragonsuf jak kcesz to biez, mi brakuje bardoz malo commonow chyba z 7 wiec nie bedze napewno problmu ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 16:22 

Chcialbym oglosic ze wszystkie aukcje konczace sie dzisiaj zostaly wygrane przez agentow pewnej organizacji spod ciemnej gwiazdy ktorych skrzynka kontaktowa jest strona kfiadeg.afraid.org/meccg :D :lol: :wink:
Zglaszac zamowienia.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 16:24 
Flame of Udűn

Nic dodać, nic ująć... :)

Oczywiście ja również oczekuję na wszelakie zamówienia :D

Pozdrawiam
Asgaroth- servant of Morgoth

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:01 
Wiedźma

no chłopaki :) myśle że wszyscyśmy dumni z siebie nawzajem! :D

ja tylko z mojej strony dodam, że jeśli komuś zostaną z tych aukcji jakieś wartosciowe nieużytki (uncommony jakieś np. albo jakieś "grywalne" commony, których nikt nie chce) to z chęcią obejrze i być może odkupie takie :)

Wielkie Oko czuwa, nie bójcie się :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:16 
Flame of Udűn

Ok, nie ma sprawy... :)

Mam jeszcze jedną propozycję- jeśli chodzi o losowanie co kto dostanie, to można by to zrobić w czasie spotkania w Warszawie na I Ogólnopolskim Turnieju Forumowiczów MECCG (ale żem nazwę wymyślił :D:D). Wydaje mi się, że tak będzie najsprawiedliwiej i nikt nie będzie miał wtedy do nikogo żalu, nie będzie też żadnych niedomówień...

Co o tym sądzicie????

Ostatnio edytowano Pn maja 10, 2004 22:54 przez Asgaroth, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:41 

Jestem za.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:46 
Warrior/Ranger/Sage

Jasne, gud idea. Zatem te karty na ktore jest popyt przez wiecej niz jednea osobe zostana dopiro rozdzielone na turnieju, a reszta normalnie droga listowa?
W sumie mozna by wsztkie karty wymienic dopiero na turniej, ale nie wiem czy sie doczekam. To dopiro za ponad 4 tygodnie :(.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:49 

Chyba wszystkie karty zostana rozdzielone na turnieju. Chyba ze chcesz placic za przesylke.
Root, pozwolisz ze Roaca wezme ja? Bo Thorin II i tak nie jest na sprzedaz.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 18:56 
Warrior/Ranger/Sage

Tak nie ma problemu z tym Roacem.

Ja bym tam jednak zaplacil za przesylke, nie doczekam sie poprostu ;), a po drugie na turniej moglbym juz uzyc niektorych z tych kart ;)

Jak kcecie, nie bede sie upieral i robil zamieszania, jestem poprostu na maksa niecierpliwy hihi ;), wiec jesli nie bedze problemem to ja za parzesylke moich kart oczywiscie place. Poprostu jesli sie da wyselekcjonowac z tych aukcji takie karty ktorych nikt inny nie chce i laczna ich suma nie przekroczy z kazdej aukcji (Gyga i Asgarotha) po 30zl to ze mna mozna, by ze tak powiem, juz sie rozprawic ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 8:03 
Pan na Rhosgobel

Asgaroth napisał(a):
Mam jeszcze jedną propozycję- jeśli chodzi o losowanie co kto dostanie, to można by to zrobić w czasie spotkania w Warszawie na I Ogólnopolskim Turnieju Forumowiczów MECGG

A ja się nie zgadzam ...

Żartuję :wink: :D

Oczywiście super pomysł!!!
Będziemy w razie sporów rzucać kostkami, lub ciągnąć karty.
Jak ktoś wyciągnie Nazgula, to wszystkie karty jego :wink:
Root! Trochę wstrzemięźliwości nie zaszkodzi :wink: :)

Efgard

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 14:37 
Pan na Rhosgobel

UWAGA!

Ktoś się chce podłączyć pod licytację Asgarotha (wcześniej Roota)!
Miejcie się na baczności :!:

Zagrywam na Was Fellowshipa :wink:
Efgard

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]