Hmm, jak miło...
Efgard napisał(a):
Ktoś z forum kupuje karty na allegro, następnie przyjmuje na priva listy zapotrzebowania od forumowiczów i autorytatywnie decyduje, kto jakie karty otrzymuje (cena jest narzucona odgórnie), lub z kim za jakie karty wymieni zakupione na allegro egzemplarze.
Taki system, który przypomina mi bardziej TP S.A., niż Spółdzielnię, preferuje osoby zamożne w karty, bądź finansowo!

Co do tego autorytatywnego wybierania, to chciałbym zauważyć, że to TY zaproponowałeś takie rozwiązanie
To bardzo miłe, że ktoś przyrównóje mnie do tepsy, bardzo miłe... W szczególności, że zrobiłeś to ty Radek...
Gyg napisał(a):
Nie bedzie kart ktore nie beda do kupienia bo mi sie podobaja (chociaz oczywiscie czesc kart kupie ja, jako czlonek spoldzielni).
Od razu mówię, że mi przede wszystkim zależy na zebraniu wszystkich kart, więc na pewno nie sprzedam tego czego sam nie mam...
Idąc dalej... co do ewentualnej wymiany, to znowu nie ja wyszedłem z taką propozycją, lecz Gyg... ja napisałem jedynie, że to ciekawe rozwiązanie, bo do ciężkiej cholery, JEST

Jest to pewna alternatywa dla osób, które nie mają zbyt wiele kasy, a mogą się zamienić (vide Root). Ot i tyle... ale jeśli i to wam nie odpowiada, to mogę w ogóle nie rozważać takiej możliwości.
Piszę to wszystko dlatego, że krew mnie zalewa jak ktoś mnie niesłusznie oczernia... bo z tego co napisaliście (dokładnie to Efgard i Gyg), wyszło, że to ja jestem ten wielki zły...
Powiem tyle, to, że ktoś ma kasę do wydania na coś, co go kurwa pasjonuje, nie oznacza, że można od razu na niego wsiadać...
Sorry za to słowo, ale po prostu już nie mogłem, grrrrrrrr