|Highwayman| napisał(a):
tak w sumie to nie wiem o co wam chodzi ale macie moje 3 grosze...
Nie liczą się intencje, tylko dokonania, więc Bóg Ci zapłać za te trzy grosze.
|Highwayman| napisał(a):
zadna karta w grze nie ma sumbolu "+" w w okienku z MP, sa karty z symbolem minus ale nie sa to karty które modyfikuja wartosc MP czegos tylko daja ujemne MP
No właśnie, nie modyfikują. A inne, które modyfikują mają?
|Highwayman| napisał(a):
to jakie punkty daja jaka karta mozna rozpoznac po ksztalcie symbolu w który MP sa wpisane - dla przedmiotów jest to prostokat, dla postaci, szesciokat, dla ally'uw trójkat, dla fakcji odwrócony trójkat, dla misc. MP jest to kwadrat (postawiony na rogu), a dla Kill MP jest to okrąg
Tak.
|Highwayman| napisał(a):
z Tribute Granted tego problemu w ogule nie ma bo jest na karcie jasno poweidziane ze daje misc. MP
Zdaje się, że tu akurat problemu faktycznie nie ma, bo wszyscy się zgadzają, że są to punkty z kategorii Misc.
|Highwayman| napisał(a):
a dlaczego nie mozna zagrac tego na fakcje jak gra sie fallen'em? bo jest slówko 'aditional' i nie ma tak naprawde znaczenia jakiego rodzaju MP to jest, chodzi po prostu o to ze jesli jakiekolwiek hero lub minion resource'u w dowolny sposób modyfikuja liczbe punktów czegos to dla fallen'a te modyfikacje beda nie wazne
Oj, zagrać to można. Pytanie tylko, co to FW da. Coś mi się zdaje, że "an additional automatic-attack", taki jak na przykład stwarzany przez Itangast At Home nie jest modyfikacją istniejącego.
|Highwayman| napisał(a):
Barrow Blade, Anduril, Map to Mithirl i inne nakladki nie sprawiaja ze cos daje dodatkowe punktu tylko same z siebie daje MP wiec jest to juz calkiem inna historia
W rzeczy samej, choć mam podejrzenia, że to właśnie ta historia.
|Highwayman| napisał(a):
jako ciekawostke spokrewniona z tematem zwracam uwage na karte One Dear to You (z MELE)
Cytuj:
One Dear to You
minion resource - permanent-event
Playable on a faction you have in play. -1 faction marshalling points. Any influence attempt against the faction is modified by -8 and Muster may not be used against the faction.
na tej karcie nie ma ujemnych MP zaznaczonych w lewym górnym rogu, a poza tym ta karta nie modyfikuje MP dawanych przez fackje na która sie to zagra, tylko sama z siebie daje ujemne punkty
Dziękuję, przyznając się jednocześnie do swojej niewiedzy, jeśli chodzi o znajomość kart wszelakich. Ta interpretacja będzi rzutować też na Risky Blow
Cytuj:
Warrior only against one strike. +3 to prowess and -1 to body. Fewer were they but they clove through the Southrons like a fire-bolt in a forest.-LotRV
bo co prawda wobec jednego strike, ale "+3 to prowess and -1 to body" to zapewne tak w ogóle.