Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest So gru 06, 2025 8:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 10:06 
Warrior/Ranger/Sage

Już się chwalę :D

Kupiłem 2 startery METW, 1 booster METW i 1 METD. Karty ogólnie całkiem fajne: Thorin, Gwaihir (nie zagrałem), Great-shield of Rohan, Quickbeam (nie zagrałem), Goldberry, Blue Mountain Dwarves (nie zagrałem). Pozwoliło mi to hasać w Arnorze bez wyściubiania nosa dalej niż do Edoras (Riders of Rohan) 8) .
Jako, że Kfiad grał minionami mogłem mu rzucać potworki (wilki i ambushery, raz Cave Worm) bez skrupułów. Sam z kolei nakosiłem chyba z 5 kill MP :) . A jego kolesie albo szli do piachu, albo do lasu (equal body check for orc/troll) :twisted:
Stąd wynik trochę odjechany, ale grało się fantastycznie :!: Jak się nie maresource'ów typu Marvels Told czy Risky Blow w ilościach hurtowych to nawet głupie Dire Wolves potrafią być groźne. Druga strona medalu to fakt, że Wake of War się na przykład nie pojawił, więc hazardy też nie miały swojej "normalnej" mocy.
Tak czy inaczej - zabawa przy sealed jest przednia. No i te emocje: co będzie w boosterze? :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 11:06 
Wiedźma

emocje bardzo duże, ale ja doceniłem jeszcze kwestie edukacyjną tejże rozgrywki ;)
Jaded + Gror - cały czas czekam na zapis dot. fazy organizacji! ;)

było naprawdę serio, tylko trzeba sobie jeszcze wydaje mi sie skype'm pomóc, i musze sprawić żeby karty były większe.
Może da się też powiększac pole gry? wszystko tak ściśnięte tam... :P

A wynik taki, bo mi złe karty przyszły :P jeden jakiś tam nędzny leader, reszta raczej do kitu...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 12:32 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
emocje bardzo duże, ale ja doceniłem jeszcze kwestie edukacyjną tejże rozgrywki ;)
Jaded + Gror - cały czas czekam na zapis dot. fazy organizacji! ;)

· Company composition changes that you choose to make, including bringing a character into play, must all be done at the same time during the organization phase. During this time no other actions may be taken.
· If a company splits, all but one of the split companies must attempt to move to a different site this turn. The company may not rejoin in the same phase

Cytuj:

było naprawdę serio, tylko trzeba sobie jeszcze wydaje mi sie skype'm pomóc, i musze sprawić żeby karty były większe.
Może da się też powiększac pole gry? wszystko tak ściśnięte tam... :P

Nad jakimś komunikatorem dobrze by było pomyśleć - miałem kiedyś skype, ale wieszał mi komputer. Pole gry może być większe - wystarczy zwiększyć rozdzielczość - tylko karty trochę mniejsze są wtedy

Cytuj:
A wynik taki, bo mi złe karty przyszły :P jeden jakiś tam nędzny leader, reszta raczej do kitu...

Ja miałem nienajgorsze, a wtopiłem wczoraj 26-0 :)
Jak zaczynałem ostatnią MH to liczyłem że przegram 20-18, poszedłem va banque i cóż - nie wyszło :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 12:44 
Warrior/Ranger/Sage

Jaded napisał(a):

Ja miałem nienajgorsze, a wtopiłem wczoraj 26-0 :)
Jak zaczynałem ostatnią MH to liczyłem że przegram 20-18, poszedłem va banque i cóż - nie wyszło :)

A z kimże to grałeś jeśli można spytać? Może kogoś jeszcze dokoptujemy do rozgrywek?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 14:09 
Warrior/Ranger/Sage

Sauron1976, koleś z Niemiec. Uczył mnie sealed, po 3 grach prowadzę 2:1

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 19:43 
Warrior/Ranger/Sage

Nooooo, Gror, moje gratulacje ;-)
Mam wrazenie ze wrecz wgiontles Kfiadka w ziemie :twisted:

I tu nasuwa mi sie taka mysl: chyba zdecydowanie latwiej jest nagrywac hazardy na ekipy "ciemne". Laza po tych swoich shadow- i dark-landach, a jak juz musza zdobyc jakiegos greatera, to zazwyczaj trzeba jakiegos smoka ubic, albo sie po podziemiach paletac :-/

Ech, ciezkie jest zycie orka...

Aj, jeszcze jedno... Co do ewentualnej gry z Grorem. Sadze ze najblizszy mozliwy trermin z mojej strony to niedziela.

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 22, 2005 19:56 
Warrior/Ranger/Sage

Ja wlasnie zakonczylem rozgrywke edukacyjan z kwiatem.

Umoczylem, ale i tak sie fajnie gralo. Przypomnialy mi sie czasy jak mielismy po jedym starterze z gadzinem i kwiatem i jakis dodatkowy tam booster. Naprawde niezla ta rozgrywak sealed. No i dodatkowa przyjemnosc kupowania kart i parzenia co my tu mamy...

Gralismy z kwiatem sealed za 15$ bo ja nie mialem wiecej. Takze kazdy kupil po starterze i boosterze. Takie zlozylismy najszybciej jak sie dalo. Bo nawet po wrzuceniu wszystkich kart mialem ich 49 w tali. Brakowlao mi chyba jednego hazarda ;)

Teraz juz mam kase, wiec moge zagrac reguralne 25.

Faktycznie jakis komunikator glosowy bardzo pomaga. My uzywalismy skype. Konwersowac mozna w trakcie rozgrywki no i nie trzeba jakis zawilosci klepac w klawiature.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 23, 2005 11:09 
Warrior/Ranger/Sage

root napisał(a):
Gralismy z kwiatem sealed za 15$ bo ja nie mialem wiecej.

Ale przecież na początku wpisuje się /selaed 25 i masz 25.00$.
Jak są jakieś problemy to trzeba zrobić /sealed end i potem jeszcze raz /sealed 25. w moim przypadku to zawsze działało.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 23, 2005 11:41 
Warrior/Ranger/Sage

O to nie wiedzialm o takich sztuczkach ;)

Po grze z kwiatem zarobilem 10$ a on dostal 40$ i mi przekazal czesc na cele charytatywne (czyt. moje rozgrywki) wiec kaske juz mam. Nie ma problemu z rozgrywka.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 23, 2005 22:22 
Warrior/Ranger/Sage

Gror dziarmoli. Komenda /sealed 25 przekazuje 25$ z profilu podstawowego (np.Gror) do alternatywnego (Gror-sealed). Jeśli profil podstawowy nie ma 25$, to nie może ich przekazać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 9:09 
Warrior/Ranger/Sage

Wczoraj udało mi się pokonać Ciacha 26-13. Jeszcze tylko jeden szczebelek i będę w finale :D :wink:
A tak na marginesie to Ciachu zapomniał wrzucić Wizardów do decku :lol: i trochę mu to utrudniło sprawę. Poza tym obydwaj wylosowaliśmy po 2 takie same startery (tzn. ja inne i Ciachu inne, ale każdemu z nas się powtórzyły :( ).
Muszę przyznać, że dość bezczelnie jeździłem trzema kompaniami w sile średnio 1 1/3 chłopa. I udawało mi się. Ale raz Alatar miał ciepło przy 4 atakach Slayerów...
W końcu jednak Ciachu skończył bez frakcji i allajów (6 MP) i tym samym trafił do strefy barażowej :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 9:42 
Warrior/Ranger/Sage

Pytanko w kwestii organizacyjno-informatycznej: w pierwszym poście dodałem załącznik z wynikami, ale sam go nie widzę :( Wy go widzicie? Jak temu zaradzić :?:

Root i Tworek - zdążycie do końca tygodnia?
Zwycięzca Waszego pojedynku zagra z Jadedem a przegrany z Ciachem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 10:24 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
Root i Tworek - zdążycie do końca tygodnia?
Zwycięzca Waszego pojedynku zagra z Jadedem a przegrany z Ciachem.

Jesli chodzi o mnie, to remont mi sie wreszcie konczy, wiec mysle, ze w okolicach srody/czwartku bede mogl z Rootem zagrac.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 10:28 
Wiedźma

ja nic nie widze, a jakie ma rozszerzenie? jeśli ma dziwaczne, to spakuj do .zip i wtedy podepnij. Przy podpinaniu powinien wyświetlać jakiś ewentualnie komunikat też.
przy okazji - wczoraj z rootem zagraliśmy kolejny selaed, tym razem minion vs minion. i co? i wygrałem ;) ale chodzi o to, że minionem grając, trzeba się liczyć że przy dobrym losowaniu zbierze się max 20 punktów, (u nas wynik byl 15 do 12 chyba), chociaż na pewno gra się fajniej :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 10:33 
Warrior/Ranger/Sage

Apropos gry z Grorem...

Sadze ze mialem szanse wygrac nawet bez wizardow. W pewnym momencie sytuacja na stole przedstawiala sie dla Grora tragicznie: bylo juz 13:4 dla mnie ;-) I wtedy zaczalem grac zupelnie bez glowy. Najpierw bezsensownie nagralem Long-Wintera (ktory notabene skasowal mi Bree, gdzie mialem zagrac Rangers of North), a pozniej jakos stracilem inicjatywe... Uparlem sie na niedzielenie kompanii, bo chcialem utrzymac Fellowshipa i wszystko szlak trafil :-(

Ale gratulacje dla Grora za zwyciestwo ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]