Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 14:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 9:03 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
Nie lubię grać Pierścieniem, bo uważam że jest to dość łatwa recepta na zwycięstwo :evil: . A już na pewno w dłuższych grach.

No nie wiem. Jak przeciwnik "na dzien dobry" ma w talii Roll Down By The Sea, 3 outposty, Uvathe, Usta Saurona i gra na Doors Of Night, to wcale nie takie banalne. Ja gralem na Jedyny ze 3 razy i tylko raz mi sie udalo.
Glownie dlatego, ze trzymalem Eldrodna w Rivendell i cofalem sobie do decka Vily'a precious gold ringi. "Roll Down..." dostalem w tej grze chyba z 5 razy, z czego az 2 w ostatniusienkiej turze. Zreszta to chyba jedna z najbardziej pamietanych gier jakie kiedykolwiek rozegralem, fajnie wrzucic Jedyny :-).

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 9:52 
Warrior/Ranger/Sage

Coż, nie powiedziałem przecież że nie ma sposobów na zatrzymanie wrzucaczy :twisted: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 10:41 
Warrior

Zdarzało misie "wrzucać" pierścień. Ale chyba tylko dlatego, że przeciwnicy nie byli hazardowo na to nastawieni :shock:

Znajomy trafił Jedynego w podstawce razem z Frodem :D
Później mu go zabrałem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 12:59 
Warrior/Ranger/Sage

Wydaje mi sie wlasnie ze cala prostota wrzucenia jedynego polega wlasniew na tym ze przeciwnik nie jest na to przygotowany!!!

Ja ostatnio w grze z kwiatem dokonalem tego (prawdopodbnie pierwszy i ostatni raz - bo tez uwazam ze jest to dosc proste [dla wizarda])

Jak ktos ulozy talie hazardowa na pierscien to nic nie wskora przeciwko innym taktyka. Dobrze miec jakies tam Will of the Ring czy golluma w sideboardzie, ale to juz nie to samo. Inna sprawa jak sie wie ze przeciwnki bedze gral na jedynego (jakis przeciek) to sie mozna tak na niego SASADZIC ze glowa mala (brak mi slow ;)

Tak moja refleksja. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 13:07 
Warrior/Ranger/Sage

A jeszcze postanowilem napisac jak ja zdobylem swojego jedynego i jak zdobyl go Gadzina. Maja historia bedze krotka.

Moj pierscien (wpasciwie oba - jasny i ciemny ;) zostaly kupione w stanach u imc pana Treebearda.

Gadzinwoy pierscien to ciekawsza historia. Jak zaczynalismy grac w ME (takie postanowienie przyjelismy z Kfiadem i Gadzina - wczesniej grywalismy w RPGa Srodziemie i bardzo sie nam ten kilimat podobal) to pojechalem z Kwiatem (Gadzina akurat nie mogl) do lodzi by zaopatrzyc sie w trzy startery. Byly to jakies pozne lata 90 i jeszcze wizardow i kilka dodatkow mozna bylo kupic w sklepach. Pojechalismy zatem i kupilismy 3 startery. Kwiat kupil jeden a ja dwa dla siebie i Gadziny. Potem pojechlaismy do Gadziny no i ja sie zastanawialem ktory starter mu dac. Wybralem chyab jakos losowo ;)

Co smieszne przekazalem mu wlasnie w tym starterze JEDYNEGO. Jak Gadzina rozpakowal swoj starter to nawet nie bylismy swiadomi jakiego rara posiada ;))

Potem pamietam jeszcze scene ze w takim sklepaku z kartami ("Clown") sprzedawca ofiarowal gadzinie chyba z dobre 500kart (co prawda w wkiekszosci jakies smieci) + 20zl za jedynego. Wtedy juz nam jednak cos switalo w glowie ze to musi byc dosc wazna karta!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 13:17 
Warrior/Ranger/Sage

Ech coz, przyznam sie ze ja, gdy po raz pierwszy zobaczylem Jedynego, to malo mi oczy z orbit nie wyszly. Byl taki motyw, ze gdy w Czestochowie jeszcze dosc sporo ludzi grywalo w MECCG, NIKT nie posiadal Jedynego :-/ Pewnego dnia kumpel (ten od ktorego pozniej kupilem Jedynego z cala reszta kart) przywiozl go z Krakonu. Pamietam dobrze, ze wtedy (tj. jakies 5 - 6 lat temu) porponowalem mu 50 zeta za pierscien, ale skubaniec nie chcial sprzedac :(
A pozniej i tak go dostalem :twisted:

A swoja droga dostac razem Jedynego i Froda w podstawce... Chyba bym jajo zniosl ze szczescia ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 16:40 
Wiedźma

ja nad jedynego wole assasina :P
a z tym Gadzinowym Jedynym, to było chamstwo na maxa!!!! Pierwsze karty jakie w ogóle kupiliśmy, i właśnie wśród nich Jedyny....
To tyle co zbieramy karcioszki przez ten czas i nikt jeszcze nie znalazł Pierścienia!!!

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 16, 2005 8:17 
Warrior/Ranger/Sage

root napisał(a):
A jeszcze postanowilem napisac jak ja zdobylem swojego jedynego i jak zdobyl go Gadzina. Maja historia bedze krotka.

Moj pierscien (wpasciwie oba - jasny i ciemny ;) zostaly kupione w stanach u imc pana Treebearda.

A ja naiwny sądziłem, że to Gadzina wyłowił go w rzece, w dniu Twoich urodzin, a że nie chciał Ci go dać w prezencie, znalazłeś mniej ugodowy sposób.
Gdzieś, nie pamiętam gdzie, czytałem coś podobnego. Bohaterowie nazywali się jakoś inaczej, ale ilustracje były te same.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 16, 2005 10:22 
Warrior/Ranger/Sage

Kto wie kto wie, moze jeszcze kiedys z gadzina tak zaltwie sprawy. W koncu do tamtego pierscienia czuje sie mocno przywiazany emocjonalnie. Jest jak by moj, ja go kupilem tylko przez przypadek znalzl sie u gadziny.

my precious.............

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]