Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 15:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: the one ring
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 20:41 
Sage

the one ring - no wlasnie, ile obecnie jest warta ta karta, ze jest w idealnym stanie i ze pochodzi z unlimited ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 08, 2005 9:00 
Warrior/Ranger/Sage

Chyba dość miarodajna :P odpowiedź na to pytanie znajduje się tu:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47465922

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 10, 2005 0:39 
Scout/Sage

Na Ebayu kupujac troszke wiecej kart mozna dostac Jego Jedynego taniej i a zreszta.. to w koncu moj sssskkaaarb :) Dalbym i 30 :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 6:51 
Scout/Sage

W Polsce widać kosztuje 40,01:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 9:40 
Warrior/Ranger/Sage

Off-topikowo....

ups, nie wiedzialem, ze emblemat z Denethorem jest juz zajety.
Zatem zmieniam swoj na Eomera, mam nadzieje, ze tego nikt ze starych uzytkownikow nie uzywa.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 10:43 
Pan na Rhosgobel

Niestety! Używał go (ostatnio się nie udziela) orald.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 10:56 
Sage

tak wiec zwariowalem i dalem 40zl za jedynego :|

przeplacilem ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 14:54 
Warrior/Ranger/Sage

Ciezko stwierdzic ;-) Ale rzuciles sie niezle :D
Pytanie tylko czy bedziesz nim gral... Bo jesli tak, to te 40 zeta to nawet spoko, a jesli karta bedzie u Ciebie kurzyla sie w kolekcji, to chyba jednak przeplaciles.

PS. Moj Jedyny raczej sie tylko kurzy... Jeszcze nigdy nim nie gralem :-/

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 16:16 
Sage

oczywiscie, ze bedzie dosyc ostro uzywany :)
znaczy sie, dopoki nie zdobe kart wspomagajacych nosiciela, to bedzie raczej ostroznie uzywany.

w usa, przy zakupie pojedynczych kart, najczesciej powtarzala sie cena $15. wiec wydaje mi sie, ze 40zl jest ok.

ciekawi mnie w jaki sposob weszliscie w posiadanie swoich jedynych. czy posrod forumowiczow jest ktos, kyo wyciagnal go z boostera?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 16:30 
Warrior/Ranger/Sage

kober napisał(a):
oczywiscie, ze bedzie dosyc ostro uzywany :)
znaczy sie, dopoki nie zdobe kart wspomagajacych nosiciela, to bedzie raczej ostroznie uzywany.
w usa, przy zakupie pojedynczych kart, najczesciej powtarzala sie cena $15. wiec wydaje mi sie, ze 40zl jest ok.
ciekawi mnie w jaki sposob weszliscie w posiadanie swoich jedynych. czy posrod forumowiczow jest ktos, kyo wyciagnal go z boostera?

Dwaj moi koledzy, ktorzy w 96 roku na Szedariadzie kupili swoje pierwsze podstawki - wylosowali od razu Jedyne Pierscienie !
Obaj od dawna nie graja, a pierscienie leza sobie spokojnie w albumie u Rafala :).
Ja moj zdobylem pare lat temu, wyslalem posta na newsowa grupe pl.rec.gry-karciane z pytaniem czy ktos nie ma przypadkiem troche kart na zbyciu no i kupilem Jedyny wraz z paroma innymi fajnymi kartami za
40 zl o ile dobrze pamietam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 17:29 
Warrior/Ranger/Sage

Wyciagnac Jedynego w podstawce, wow... Ech marzenia...

Ja swojego lyknalem wraz z cala masa innych kart od kumpla, ktory kilka lat temu pozbywal sie wszystkich kart. Wtedy chyba strasznie kasy potrzebowal, bo cala reklamowke kart kupilem (sadze ze jakies 1500 - 2000 sztuk) za 100 zl. :D

Swoja droga mam takie pytanko do tych, ktorzy uzywaja, lub uzywali kiedys Jedynego w talii: ile razy (oczywiscie na ile gier) udalo wam sie go zniszczyc w plomieniach Orodruiny ??? Albo moze ktos zaniosl go do Barad-Dur ??? Albo stal sie nowym wladca ("A new Ringlord") ???

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 17:43 
Warrior/Ranger/Sage

kober napisał(a):

Ja swojego Jedynego kupiłem od niejakiego Rafała (Tworek z pewnością wie o kogo chodzi) w czasach dość zamierzchłych (7-8 lat temu). I wtedy to dopiero przepłaciłem! Dałem 50zł :evil: :wink:
Ostatnio udało mi się kupić drugiego na e-bayu za 13$ wraz z 4 innymi wcale niezgorszymi rare'ami. Po prostu nie mogłem się oprzeć :D

Jak już człowiek się uzależni to po nim :lol: - licytowałem więc dalej :twisted: :P tym razem francuską wersję. Ale opamiętanie przyszło w porę i odpuściłem sobie jak cena przekroczyła 7$.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 17:49 
Warrior/Ranger/Sage

Ciachu napisał(a):
Swoja droga mam takie pytanko do tych, ktorzy uzywaja, lub uzywali kiedys Jedynego w talii: ile razy (oczywiscie na ile gier) udalo wam sie go zniszczyc w plomieniach Orodruiny ??? Albo moze ktos zaniosl go do Barad-Dur ??? Albo stal sie nowym wladca ("A new Ringlord") ???

Nie lubię grać Pierścieniem, bo uważam że jest to dość łatwa recepta na zwycięstwo :evil: . A już na pewno w dłuższych grach.
Grając Wizardem (3-deck game) chyba tylko raz mi się to nie udało 8) . A było tych prób kilka.
Dla Ringwraitha sprawa jest dużo trudniejsza :( . Na razie raz próbowałem i się nie udało.
Fallen Wizard - na razie tylko raz próbowałem z marnym skutkiem :? . Może dlatego, że tylko jedną kopię A NEW RINGLORD wtedy posiadałem...
W grach krótkich (1-deck) odsyłam do wyników II Ogólnopolskiego Turnieju (w K-K). Tam The Mouth trzykrotnie wrzucając Pierścień zdobył srebro. Dwaj inni mieli mniej szczęścia. O ile pamiętam to generalnie skuteczność wyszła na poziomie 42%.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 7:33 
Pan na Rhosgobel

Zdobycie The One Ring zawdzięczam Jadedowi, który wymienił go za My Precious (MEDM). Uważałem, że zrobiłem dobry interes ale zemściło się to na mnie na ostatnim turnieju, gdy w ostatniej akcji meczu Jadedowy My Precious odebrał mi Jedynego już na zboczach Orodruiny! :(
Pamiętam, że Jaded załatwiał go dla mnie od jakiegoś kolegi (wówczas jeszcze nie znałem Grora i Wojtka) - domyślam się, że to jeden z tych, które posiadał Gror (może to nawet ten od Rafała)?! Zgadłem?! :)

Na Jedynego grałem na ostatnim turnieju: na 4 gry jeden raz udało mi się wrzucić pierścień (z The Mouth już byłem w Mount Doom, ale Sam się potknął i gdzieś go upuścił, The Mouth go znalazł i wrzucił :wink: :evil: ).
Przed turniejem, w okresie przygotowawczym grałem talią opartą na Jedynym około 20 razy z Leną, wynik: 12:8 dla Jedynego!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 8:42 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
Pamiętam, że Jaded załatwiał go dla mnie od jakiegoś kolegi (wówczas jeszcze nie znałem Grora i Wojtka) - domyślam się, że to jeden z tych, które posiadał Gror (może to nawet ten od Rafała)?! Zgadłem?! :)

Nie od Wojtka, ale ten chyba też miał od Rafała.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]