Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: LOTR CCG
PostNapisane: Śr kwi 21, 2004 7:48 
Pan na Rhosgobel

Cześć,

Czy ktoś z Was grał (gra)/zbierał (zbiera) karty do LOTR CCG?!
Interesuje mnie to czy ta karcianka jest fajna i w jakim jest duchu - rąbanka jak Doom Trooper czy raczej taka strategia jak nasz METW.

Zastanawiam się czy nie spróbować zagrać w tą karciankę, ale nawet nie wiem od czego zacząć.
Tam chyba są jakieś kategorie decków (inaczej niż w METWie), jakieś karty foil?!
Od jakiego dodatku zacząc zbieranie i ile tych dodatków jest!?
Czy kupić wersję angielską czy polską tej karcianki?

Znacie może dobrą stronę o tej karciance (np. z listą kart), to proszę o namiary!

Dzięki.

Pozdrawiam
Efgard

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 21, 2004 20:02 
Scout/Sage

nie mam tej karcianki ale grałem kilka razy

1. sieczka i to na maxa
2. lepiej kupic angielskie bo tłumaczenie na polski jest gorsze niż złe
3. taktyki troszkę to jest ale w grze na więcej osób. wtedy zagrywa się hazardy w kółko ale jak ktoś kto zagrywa tobie nie ma ochoty ich zagrać to wtedy teoretycznie koleś na którego ty zagrywasz (to oczywiście przykład z gry w 3 osoby) może zagrać na ciebie. więc można trochę pomyśleć.
4. gra się sprowadza do tego że trzeba przejść 9 sajtów i na 9 nosiciel pierścienia (to taki zadzumoiny koleś :D) musi być żywy i niezamieniony w upiora.
5. talia składa się z hazardów i resorce-ow tak jak w METW-ie. co do liczby kart w deku nie wiem ale wydaje mi się ze podobnie jak w METW nalezy mieć taką samą liczbę jednych i drugich. nie mam informacji o wielkości decku ale wydaje mi sie ze przeciwnicy powinni mieć takie same deki (liczba kart).
6. do wystawiania wrogów używane są punkty cienia (tłumaczenie na polski :D) każdy ileś tam kosztuje. jak wystawiasz resoure karty to dodajesz punkty cienia do puli.
ręąśumująć: METF lepszy nił ŁOTR. (chociaż jest jedna zajebiście fajna talia hazardowa na orki z morii... miodzio - kupa funu i kombinowania)

co się tyczy folii: śa to karty pokryte świecącą się farbą (folią??) która świeci :D wygląda trocę jak holo. karciarze uważają te karty za droższe. jak dla mnie troszkę festyn ale co kto lubi...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 23, 2004 11:27 
Warrior/Ranger/Sage

Zbieralem LOTRa od Two Towers do Return of the King, gra calkiem ok, plusem jej jest duza szybkosc minusem sporo bezsensewnosci dla fana MECCG, n/p w kilku druzynach moga wystepowac te samse postacie, lub po zabiciu unikalnej kreaturki na nastepnym sajcie moze ciebie ponowie zaatakowac i pare jeszcze innych. Aczkolwiek swoje uroki rowniez ma, szczegolnie dla fanow filmu, w razie pytan sluze pomoca, rada lub informacja :D.

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]