|Highwayman| napisał(a):
jak wiadomo na turnieju mnie nie bylo z checia jendak bym sie dowiedzial jaka talia kto gral, nie chodzi tylko o alingment ale tez o jakies ogólne założenia tali - strategie resource'owe i hazard'owe i jak kto je poloczyl w swojej talii
mam nadzieje ze bedziecie sklonni podzielic sie tymi informacjami
Ja tam prochu zadnego nie wymyslilem, wiec moge powiedziec czym gralem. 3 greater itemy - Orcrsit/Wormsbane/Scroll, z ktorych 2 mialy byc zagrywane w THe Stones i Tolfalas, pare frakcji - m.inn. Southrons, Knights of Dol Amroth, Rangers of Ithilien, Elves Of Lindon; 2x Windlord Found Me, Glamdring, Torque of Hues. Aha i jeszcze Lindon THe Oronin

.
Oprocz tego troche cancelucjacych kart - 3 marvele, 3 cocealmenty, 3 dark quarells, 2 vanishmenty, 2 x forwarned is forearmed.
Latwo sie wiec domyslac, ze zalozeniem bylo lazic po bezpiecznych terenach, szybkie zagranie 25pkt i zwolanie rady.
Jesli chodzi o hazardy - to troche z kazdej beczki, zestaw standardowy, czyli Uvatha, Mouth Of Saurn, Adunaphel, oprocz tego 3 Cave Wormy, 3 Cave Draki, Assasin, 2 Watcher in the water, 3 Nameless Thing, jakis Ambusher, pare ahuntow. I w sumie z grubsza to tyle.
Druzyna startowa : Cirdan (+horn of anor), Boromir, Faramir (+elf stone), Annalena.
Czarodziej w zasadzie byl mi obojetny, aczkolwiek cofanie czarow przez Sarumana to zawsze duzy +.
Prosty deck, bez zadnych skomplikowanych 'comb'.
Na jednodeckowce sztuczki a'la odtapowywanie Wellinghallu raczej ma male szanse powodzenia.