Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest So gru 06, 2025 8:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 10:31 
Warrior/Ranger/Sage

Wojtek napisał(a):
Dziękuję za wszelkie gratulacje.
Tak na marginesie z Konradem to było tak, że po zakończeniu gry i policzeniu pkt. mieliśmy z Tworkiem tyle samo punktów, ale Konrad miał na ręku dwie Tworkowe postacie. Stąd 27 do 25. TO NIE BYŁ ŻADNA ZMOWA 8)

27-27 wygladalo tym bardziej dramatycznie, ze podczas zwolania rady na stole lezalo Balance of Things i Wojtkowy Alater mial Scroll Of Isildur (test na 6) a moj GLorfindel nosil Orcrista i Wormsbane'a (no tak wyszlo, w ostatniej turze rzutem na tasme go zagralem) i tez test na 6. Wiec jakbym ja oblal, bylbym do tylu 11 punktow a Wojtek 9.
Wojtek byl jednak przygotowany na taka sytuacje i 2 Old Friendshipy zalatwily sprawe - ja musialem liczyc na kosci i te nie zawiodly :-). Rzucilem 12 :) :) :).
Liczylem po cichu, ze Konrad odejmie jakies punkty Wojtkowi a odebral mi - za Boromira i Faramira. Chlip, chlip.
Ale nie moge miec pretensjij do nikogo. Konrad swoimi hazardami kosil rowno i mnie i Wojtka, jemu zabil w 1 turze Arwene i Imrahila.
Mnie najbardziej zabolalo jak szedlem sobie do Morii z 2 dark quarells i 1 vanishment na reku zagrac orcrista (mialbym wtedy juz 25 i bym zwolal) - limit hazardow juz sie wyczerpal a tu nagle Konrad lup lup , w razy tapnal Power Build By Waiting cofnal Ustami Saurona long winter i mi stapowal Morie. Zacieta ta ostatnia gra byla.
Ale trzeba obiektywnie przyznac, ze Wojtek byl najlepszy. Gdyby w 1 turze nie stracil 2 postaci a czarodziej mu doszedl predzej niz doszedl to pewnie by wygral predzej w bardziej przekonujacym stylu.

Co do mojej 1 i 2 gry to tez zabawa byla przednia.
1 tura z Ciachem i Gadzina.
Ciachu ostro gral na wake of war i tym podobne, na szczescie mnie to malo bolalo, bo niewiele po wildernessach chodzilem. Za to Ice Drake'i , Rain Drake'i i Earcaraxe Gadziny sialy poploch wsrod moich postaci. BYlo ciezko. Udalo mi sie wygrac glownie dzieki temu, ze Gadzina praktycznie cala gre gral bez czarodzieja, a Ciachu stracil mnostwo punktow tracac Alatara i Aragorna, no i jakims cudem oni 2 nie mieli zadnego przedmiotu i mialem dodatkowe +8 pkt.

2 tura - z Jadedem i Kfiadem.
Kfiad tak mi cudnie po pabianicku przelozyl, ze mi do reki karty wpadaly wprost idealnie. Nie bylo tury, zebym punktow nie zagral, wiec udalo sie w miare predko zwolac rade. W tym czasie Kfiad dopiero rozwijal skrzydla a Jaded biegal biednym rannym Elrondem a Saruman tez mu przyszedl pozno i w zasadzie tylko stal w Isengardzie (tchorz sie bal nosa stamtad wychylic :) ). Ciekawostka, ze w tej grze tez o maly wlos bym nie mial x2 za przedmioty. Dopiero w ostatniej turze Jaded zagral jakis major item w Isengardzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 10:50 
Wiedźma

:) dokładnie :P najśmieszniejsze było to, że przyfarcił z tym maksymalnie, jako że dobrał ten przedmiot idąc właśnie do Isengardu w ostatniej turze :))

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 11:32 
Pan na Rhosgobel

Czy może mi ktoś wyjaśnić fenomen Alatara?!
Wiele osób nim grało! :shock: Ja jeszcze nigdy! :oops:
Co on ma za moce, że tyle osób go wybrało?!

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 11:44 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
Czy może mi ktoś wyjaśnić fenomen Alatara?!
Wiele osób nim grało! :shock: Ja jeszcze nigdy! :oops:
Co on ma za moce, że tyle osób go wybrało?!

Strasznie duzo ludzi gralo na nadmorskie tereny (Alatar ma home site - Edhellond) - no i zdolnosc, ze przeciwnik od hazardow ciagnie 1 karte mniej druzynie Alatarowej. Nawet 0 (slownie ZERO) co przy grze jednodeckowej, gdzie szybkosc sie liczy ma spore znaczenie.
Co do zdolnosci, ze moze sie w haven stapowac i przylaczyc do druzyny, ktora ktos zaatakowal - na turnieju w praktyce nie zaobserwowalem jej uzycia.
Ja tam do Alatara jednak tez zaufania nie mam i nigdy nie mialem :).

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 11:52 
Warrior/Ranger/Sage

To ja też sobie postanowiłem ulżyć i napisać kilka usprawiedliwień :oops: bo na pewno teraz już po kątach aż huczy, że to zwycięstwo Grora w pierwszym turnieju to był wypadek przy pracy :lol: :wink:
O dziwo jednak nie mam wielu powodów do narzekań (w przeciwieństwie do grudniowego turnieju na przykład). Ale po kolei:

gra 1: Kfiad i Konrad

Od razu mój Alatar gdzieś się przekręcił :x na Slayerze. Co prawda jego drużyna nazabijała potworków za 5 punktów, ale i to nie zrekompensowało tego brakującego DI - do końca gry praktycznie grałem 2-3 postaciami :( .
Mimo tego jakoś się pozbierałem. Konrad jednak podrzucił Kfiadowi 3MP w postaci krasnoludzkich trupów i zrobiło się gorąco. Jakby tego było mało na Radzie Thranduil obładowany korupcją spalił test (na "5") :evil: i było po szpilu.
Tajemna taktyka Konrada, którą określiliśmy "wczasami w Tharbadzie" :P nie bardzo przynosiła mu punkty, poza tym Radagast długo nie chciał wyskoczyć. Nie popsuło mu to jednak humoru i co chwila rzucał hasłami w stylu: "Voteli 1 do 9 rzucam 6, przegrała. Sprawdź jej ciało" :lol: :D

gra 2 Rafał i Ciachu

Ciachu mi "wydraftował" Aragorna i już się trochę posypało. Thrain szybko poleciał dostając klepy od jakichś automatycznych orków chyba. A potem w zasadzie to już tylko punkty zagrywał Rafał wyganiając moje biedne Orły z gniazd. Nie cierpię grać przeciwko Balrogowi :evil:

gra 3 Yabree i Mały

Przyznam, że odrobinę zlekceważyłem Małego :oops: :roll: ale zaraz to minęło jak zobaczyłem jego Drejki zabijające postacie Yabreego jedną po drugiej (włączając w to Alatara). Yabree jednak nie przejął się tym i nazagrywał południowych frakcji wprowadzając je jakimiś Elladanami (chyba ze trzy razy mu na kostkach trzynastka wypadła :D :wink: ). Karty dochodziły mi paskudnie i musiałem pod koniec rzucać się na taśmę. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności przeciwnicy rzucili mi w ostatniej turze tylko "Lost in the Wilderness" i mogłem bez większych kłopotów przewrócić do góry nogami Dead Marshes (Tower Raided - 6MP).

I tak to było. Ale na następny turniej już pogramy na poważnie. Bez medalu nie wychodzę :twisted: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 12:02 
Warrior/Ranger/Sage

Tworek napisał(a):
Ale trzeba obiektywnie przyznac, ze Wojtek byl najlepszy. Gdyby w 1 turze nie stracil 2 postaci a czarodziej mu doszedl predzej niz doszedl to pewnie by wygral predzej w bardziej przekonujacym stylu.

Dodam tylko tyle, że gdy Konradowe trole masakrowały w pierwszej turze mojego Imrachila i Arwenę, to miałem na ręku Dark Querrels. :shock:
Szkoda tylko, że się zorientowałem jak już rzucili mi body :oops:
Ale faktycznie gra była zacięta.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 12:06 
Warrior/Ranger/Sage

Imrahil piszę się przez h. :oops:
Chociaż właściwie tak mało pograł i do historii heroicznymi czynami nie przeszedł, więc niech mu będzie Imrachil.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 17:20 
Warrior/Ranger/Sage

Wojtek napisał(a):
Imrahil piszę się przez h. :oops:
Chociaż właściwie tak mało pograł i do historii heroicznymi czynami nie przeszedł, więc niech mu będzie Imrachil.

A "Dark Quarrels" przez "A". Ale z tych samych względów uznajemy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 18:57 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

To jakies fatum ciazy nad Imrahilem.
On zawsze dostaje becki. Jak ostatnio gralem z Szilianem i Highwaymanem to tez poszedl do piachu (jam to nie chwalac sie sprawil... :twisted: ).

A teraz pytanie do Wojtka:
Co teraz zrobisz z nagroda:
Cracks of Doom, Gollum's Fate, A New Ringlord, Challenge the Power czy moze odniesiesz do Barad Dur??? :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 20:43 
Scout/Sage

Cytuj:
Yabree jednak nie przejął się tym i nazagrywał południowych frakcji wprowadzając je jakimiś Elladanami (chyba ze trzy razy mu na kostkach trzynastka wypadła :D :wink: ).

Ha 8) 8) 8) Kfiad już wie, a ty dopiero teraz się o tym przekonałeś, w końcu nie na darmo ten przydomek z pierwszego turnieju "Master DI" :twisted: . Jak można wprowadzić Rangersów Wizardem z -4 DI to Southroni dzięki Glorfindelowi (-2 za biednego elfa :cry: ) to małe miki. Najbardziej jednak żal mi Elrohira z zabawkami i pieskiem wiernym druhem (w sumie 8 MP) który poszedł zmieniać Świat na własną rękę po testach na Radzie. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 14, 2005 21:20 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

A propos zdjec:
Komentarz do zdjecia nr 31:
Uwazaj na plecy Jaded... On pokazuje swoja prawdziwa nature...
:D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 0:38 
Warrior/Ranger/Sage

Ech a co mi tam, ja tez sie pochwale jak mi slzo ;-) A ze nie szlo najlepiej to chyba widac po wynikach. Po dosc dlugiej przerwie w graniu nie wiedzialem po prostu co w talii naprawde moze mi sie przydac, a co jest zbedne... I jak widac wybralem troszke zle, ale po kolei...

1. Tworek + Gadzin
Na poczateczku bylo dobrze, w polowie gry mialem nawet przewage nad Tworkiem (nieznaczna, ale byla). Wtedy jeszcze na stole ostro hasal sobie kolaga Aragorn na spolke z kolega Alatarem. Alatar nagral Southronsow, Aragorn chyba byl juz krolem (ale moge sie w tej kwestii mylic). Wygladalo to tak, ze wspolgracze byli lekko w tyle. I wtedy Gadzin zaczal mnie straszliwie nekac swoimi drake'ami, a Tworek po prostu mnie dobijal menami. Skonczylo sie tak jak widac, zabili mi w sumie 6 chlopa i wszystkie przedmioty spadly :-/ Tworek zgarnal 8 MP za darmo (a moglo byc tak dobrze)

2. Rafal + Gror
Zaczelo sie dobrze, od skopania d... krasnoludom Grora, ale juz po chwili "armia" Rafala zaczela zdobywac przewage. Wystawienie legionu miesa armatniego ma jednak swoje plusy. Moje wilki i spidery niewiele mogly zdzialac przeciwko kompaniom 6, 7 orkow :-( W tej grze przynajmniej moj czartodziej zostal do konca ;-)

3. Kfiad + Root
Chyba najbardziej wyrownana partia turnieju. Losy zwyciestwa wazyly sie do ostatniej chwili. Znow stracilem Alatara (-5 MP :-( ), ale nie pozostalem dluzny koledze Rootowi. Jego Gandalfa w ostatniej turze pogryzly szczurki z morgulu, ale skubaniec wyzyl i utrzymal te 5 punktow za czarodzieja. Kfiad takze niezle sobie radzil i troszke krwi napsul, choc odnioslem wrazenie ze gral jakos tak bez animuszu i werwy. Czesciej stal pod site'ami niz probowal cos nagrywac (hehehe moj My Precious wstrzymal go na Goblin-gate chyba na 3 tury :-D )

Brak Risky Blow w tali byl chyba winien kilku "zjazdom" kluczowych postaci dla moich gier...

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 10:43 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):
A teraz pytanie do Wojtka:
Co teraz zrobisz z nagroda:
Cracks of Doom, Gollum's Fate, A New Ringlord, Challenge the Power czy moze odniesiesz do Barad Dur??? :D

.Oczywiście A New Ringlord :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 11:31 
Warrior/Ranger/Sage

Ciachu napisał(a):
1. Tworek + Gadzin
Na poczateczku bylo dobrze, w polowie gry mialem nawet przewage nad Tworkiem (nieznaczna, ale byla). Wtedy jeszcze na stole ostro hasal sobie kolaga Aragorn na spolke z kolega Alatarem. Alatar nagral Southronsow, Aragorn chyba byl juz krolem (ale moge sie w tej kwestii mylic).

Aragorn Ci padl w 1 turze, od jakiegos Gadzinowego Rain Drake'a o ile dobrze pamietam. A Alatara to straciles probujac rzucic True Fane na jakis atak z 15, a ze Alatar mial jakis przedmiocik to i test na korupcje byl dosyc przykry :D.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 15, 2005 12:53 
Warrior/Ranger/Sage

Z Alatarem to sie zgadza, padl przy tescie korupcji na 6 :shock: A jesli chodzi o Aragorna to nie pamietam dokladnie, byc moze bylo tak jak mowisz ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]