Stary drozd to nie ally, który towarzyszy kompanii. Nie wiem jakie masz wyobrażenia, co do działania tej karty, ale na pewno może być przydatna w starciu z Durin's Bane w The Under-Gates lub Spider of Morlat w The Sulfur-Deeps. I nie pytaj mnie jak on tam, do podziemi, wleciał. Moim skromnym zdaniem ta karta symbolizuje informacje o ataku, jakie zdobył drozd, ale to tylko moje skromne zdanie. Bo nie wynika to z przepisów.
Cytuj:
Uznajesz jedynie racje obwarowane setką przepisów i errat, odrzucając jednocześnie wszystkie logiczne i zdroworozsądkowe argumenty.
Tak, wolę się w dziale "Zasady i taktyki" opierać na przepisach. To bezpieczniejsze i chyba bardziej na miejscu. Mówiąc o zdrowym rozsądku i logice mógłbym kogoś obrazić, niechcący.
Cytuj:
Dla gracza zagrywającego hazardy A-A istnieje w M-H bo to on jest stroną która je kontroluje. Gracz zagrywający resource'y zmierzy się z nimi dopiero w Site Phase i wtedy może próbować wpływać na nie.
Opierasz to na jakiś przepisach, czy zdrowym rozsądku i logice? A tak poważnie, jest gracz i są kompanie. Risky Blow czy Dwarves Are Upon You, to akcje kompanii i musi być ona przy nich obecna i to nawet według przepisów. Not At Home i Fast Asleep to akcje gracza. Choć może według Twoich zdroworozsądkowych i logicznych racji smok nie jest w stanie zasnąć szybko bez obecności kompanii, albo opuścić domu.
Cytuj:
Wychodzę z założenia, że mam wpływ jedynie na rzeczy w moim zasięgu, nie zaś na te które pozostają poza nim.
Co powiesz na sage'a, który stojąc w Rivendell rzuca Marvels Told na Mordor In Arms? Jeśli to jest "w zasięgu" to co się czepiać drozda.
Cytuj:
Czy Bilbo zakradając się do skarbca Smauga miał jakikolwiek wpływ na kondycję smoka ??
Czy smok nie zasnąłby szybko (Fast Asleep) bez obecności Bilbo?
Cytuj:
Czy Gandalf wiedział że będzie musiał walczyć z orkami w Morii, przecież dopóki nie otwarli wrót nie wiedzieli nawet że wyrżnięto krasnoludy !
Czy orkowie nie mogli się wynieść (Not At Home) wcześniej, tylko musieli czekać na Gandalfa?
Cytuj:
Nie rozumiem specjalnie dlaczego starasz się udowodnić że jajko jest kwadratowe.
Tu Ci przyznaję rację, nie jest nawet sześcienne a co dopiero kwadratowe.