Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 11:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:01 
Pan na Rhosgobel

Cytuj:
Gyg
+

Panie Prezesie, co się dostaje za trzy +
???!!!
:roll: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 13:40 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):

ale przeciez nawet jesli by liga wystartowala dzis to i tak Warszawa nie gralaby az do konca sesji. Tak wiec jak powiedzmy ekipa z KK chce zagrac z ekipa z Pabianic juz teraz to niech gra.
Mimo ze jeszcze nie ma pelnej ilosci druzyn to i tak i tak kiedys byscie musieli zagrac z ze soba.
Podsumowujac:
Ujete w ramy rozgrywki druzynowe sa super pomyslem i da sie je wcielic w zycie.
Powinny byc one zformalizowane pod wzgledem zasad rozgrywki, ilosci gry w roku [sadze ze w ciagu 1 roku kazda druzyna powinna zagrac z kazda inna, co przy ilosci druzyn 4 do 5 nie jest nieosiagalne]oraz nagrody] :P :lol:
Tak wiec mozesz zalozyc Gror ze Liga ruszyla.
1 ekipa z Wawy bedzie na pewno. Jedyna niewiadoma jest jej sklad osobowy a ten wyloni sie po sesji.

W sumie może i masz rację. Tak naprawdę chodzi przede wszystkim o zabawę.
Nie mając jednak pełni informacji odnośnie liczby uczestników nie bardzo wiadomo jak skonstruować terminarz - czy zaplanować mecz i rewanż (coma sens przy 4 drużynach) czy tylko po jednym spotkaniu (dla 5 i więcej). Poza tym bez pewnych ram może się okazać, że jedni rozegrali wszystkie spotkania w ciągu 2 pierwszych miesięcy a inni z inauguracją czekają do gwiazdki. :?
No i kwestia nagród - zgłoszenie do czegoś już zobowiązuje, a tak niewiadomą pozostaje budżet i generalnie "pompa" :P jaką należałoby całej sprawie nadać.
Ale OK, potraktuję Twoje expose jako deklarację kapitanowania drużynie. :D No i uznaję tym samym, że Liga rusza!
Przyjmując taką formułę nie zamykamy drogi drużynom, które chciałyby dołączyć w późniejszym terminie. Z jednym zastrzeżeniem - w ostatecznej klasyfikacji nie zostaną uwzględnione drużyny, które oddały walkowerem więcej niż jeden mecz - w takim przypadku wyniki wszystkich ich gier zostaną anulowane.
No to co? Można się powoli umawiać na granie (na razie zakładamy nierozgrywanie rewanżów - zawsze można to ewentualnie zmienić).

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 13:45 
Warrior/Ranger/Sage

No i z wielkim bólem ruszamy...
Czy też już wyruszyliśmy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 16:37 
Warrior/Ranger/Sage

Anonymous napisał(a):
Warszawskie drużyny są w trakcie sesji egzaminacyjnej.
Poza tym czy trzeba to tak formalizować i tworzyć od razu ligę?
Prawda jest taka, że czasem na prawdę nie ma czasu na wyjazd dokądś i poświęcenie na grę całego dnia; i taki brak czasu może się utrzymywać przez parę miesięcy nawet, dodajmy do tego to że czasem się po prostu nie chce czy to zagrać czy tłuc się gdzieś pociągami. W takich sytuacjach osoba, która zadeklarowała swój udział w lidze albo stopuje całą ligę albo jest z ligi wyrzucana albo kombinuje jak koń pod górę by połączyć swój normalny tryb życia z wymaganiami ligi.
Tak czy siak wymaga to wiele zachodu i są potencjalnie niemiłe skutki wiec czemu zamiast grać w lidze nie spotkać się normalnie i zagrać raz czy dwa bez żadnych zobowiązań.
Można się po prostu umówić w wolnym czasie na grę, czy to z kimś z okolicy czy z drugiego końca Polski.
A jak ktoś bardzo chce to wyniki takich towarzyskich gier można umieszczać na forum i modyfikować na ich bazie ranking.

to ja napisałem - forum sie kopie a ja lecialem na WF rano i nie zwrucilem uwagi na to ze mnie wylogowało

kfiadeg napisał(a):
dobrze gada! wódki mu!

a ten u góry to Chris we własnej osobie - brawo Gyg, dostaniesz plusa! Wink

nieładnie tak podgladac jakie IP czy cos tam mial uzytkownik i ujawniac jego dane osobowe :P
a jak juz to robisz to nie zapominaj ze niekture komputery maja wiecej niz jednego użytkownika

wracajac do tematu ligi
nadal nie wiem czy w to wejde, wiem ze podobnego zdania jest muj brat i mysle ze szilian tez do konca nie jest pewny
wiec dla spokoju tych co w lige sie na pewno zaczna bawic i to chyba juz niebawem to powiem ze pewnie druga ekipa warszawska bylaby w skladzie: Chris, szilian, |Highwayman|
ale jest to drużyna która - jakby to powiedzial mój profesor mgr Tsuneo Okazaki "może będzie grać, może nie będzie grać, nie wiem"

PS
prosze anulowac plusa Gyg'owi :P

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 21:54 
Scout/Sage

Skoro tak słodko się zrobiło, polskim zwyczajem dołożę łyżkę dziekciu do tej beczki miodu.
Zrozumiałe jest dla mnie że w Lidze startują zawodnicy o w miarę wyrównanym poziomie i możliwościach, w przeciwnym wypadku jedni pogalopują na wierzchowcach inni na osiołkach. Mam nadzieję że moi koledzy z home site mi wybaczą to porównanie. Uważam za dalece nieetyczną a już wogóle pozbawioną zasad fair play grę zawodnika władającego biegle bostaciami Hero, Minion, Fallen o Balrogu nie wspomnę z kimś komu nadal bliższe są zasady starter movement od region.

Zaznaczam, że to moje osobiste zdanie. Jeżeli moi koledzy zdecydują że jest inaczej i zadeklarują swój udział w lidze do końca stycznia - drużyna z Południa przystąpi do Ligi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 22:37 
Wiedźma

|Highwayman| napisał(a):
nieładnie tak podgladac jakie IP czy cos tam mial uzytkownik i ujawniac jego dane osobowe :P
a jak juz to robisz to nie zapominaj ze niekture komputery maja wiecej niz jednego użytkownika

ja widze wszystko moim wielkim okiem :)
tedy przepraszam za pomyłke - z tego IP piszesz ty, chris i Gość czasami, i w sumie na chybił-trafił (a raczej pod dyktando Gyga) wylosowałem z tej trójki Chrisa. uniżenie prosze o wybaczenie!

|Highwayman| napisał(a):
ale jest to drużyna która - jakby to powiedzial mój profesor mgr Tsuneo Okazaki "może będzie grać, może nie będzie grać, nie wiem"

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

|Highwayman| napisał(a):
PS
prosze anulowac plusa Gyg'owi :P

sie robi!

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 11:53 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Highwayman jak na razie nie mamy 1 druzyny to co dopiero mowic o drugiej.
Jak na razie chetni do ligi z Mazowsza to ja, Mag, Ty, Chris i Szilian. Pisze chetni a sadze ze w koncu sie skusicie. :D
Dlatego jest nam tak potrzebne spotkanie wszystkich zainteresownych.
Prosilbym Ciebie, Twojego brata i Sziliana o poslanie mi na PW kiedy konczy wam sie sesja/jestescie w Polsce.
A i zadnym kapitanem nie bede. Dziwnie to wyglada gdy kapitanem jest najmlodszy.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 15:43 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):
Highwayman jak na razie nie mamy 1 druzyny to co dopiero mowic o drugiej.
Jak na razie chetni do ligi z Mazowsza to ja, Mag, Ty, Chris i Szilian. Pisze chetni a sadze ze w koncu sie skusicie. :D
Dlatego jest nam tak potrzebne spotkanie wszystkich zainteresownych.
Prosilbym Ciebie, Twojego brata i Sziliana o poslanie mi na PW kiedy konczy wam sie sesja/jestescie w Polsce.
A i zadnym kapitanem nie bede. Dziwnie to wyglada gdy kapitanem jest najmlodszy.

przecie jeszcze Asaliah jest i Warszawa Efgard'a miala przygarnac

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 15:56 

AsaliaH wymiekl a Efgard sie zastanawia. Ale dobra, jesli Mazowsze nie wystawi dwoch ekip to dolacze jako rezerwowy do Braci i Sziliana [jezeli mnie oczywiscie przyjmiecie]. :D

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 16:25 
Warrior/Ranger/Sage

nie zapominaj o Andrzeju, znaczy sie Magu
pozatym jak juz pisalem wczesniej ja Chris i szilian po prostu nie wiemy czy chcemy sie podejmowac zobowiazan zwiazanych z liga
wiec o tyle o ile przyjecie cie do 'naszego teamu' nie stanowiloby problemu to nie wiadomo czy ten team powstanie

Tytuł:
PostNapisane: So sty 22, 2005 18:59 

No tak ale ja i Mag nie stworzymy sami druzyny 3 osobowej.
Panowie nie wierze zebyscie nie znalezli czasu na 3 gry w ciagu roku.
Zwlaszcza ze to sa tylko 2 wyjazdy z naszej strony.
Bo jak rozumiem jak na razie gramy bez rewanzow?
Ponadto pragne zauwazyc ze na dzien dzisiejszy gramy tylko 1 gre.
Czyli zajmuje to nam jeszcze mniej czasu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 24, 2005 8:42 
Pan na Rhosgobel

Gyg napisał(a):
AsaliaH wymiekl a Efgard sie zastanawia

Ja też wymiękłem.
Nie bierzcie mnie pod uwagę!
Sorry.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 24, 2005 10:49 
Warrior/Ranger/Sage

Yabree napisał(a):
Uważam za dalece nieetyczną a już wogóle pozbawioną zasad fair play grę zawodnika władającego biegle bostaciami Hero, Minion, Fallen o Balrogu nie wspomnę z kimś komu nadal bliższe są zasady starter movement od region.

Przyznam, że nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Zrozumiałe, że są gracze lepsi i słabsi. Z tym, że jak Ci słabsi mają się "podciągnąć" jeśli nie właśnie poprzez grę z lepszymi? Może rzeczywiście na początku będzie to średnia zabawa (zarówno dla lanego :( jak i lejącego :twisted: ) ale doświadczenie zbiera się w bólach. Zresztą od tego jest drużyna żeby udzielić ewentualnego wsparcia :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 24, 2005 11:07 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):
Tak wiec mozesz zalozyc Gror ze Liga ruszyla.
1 ekipa z Wawy bedzie na pewno. Jedyna niewiadoma jest jej sklad osobowy a ten wyloni sie po sesji.

Poczekam mimo wszystko na jakąś konkretną deklarację.
Bo wygląda na to, że chyba jednak wpisana przeze mnie drużyna nr 4 nie zaistnieje. :?
Jeśli zgłosi się ta upragniona czwarta drużyna dopiero wtedy pozwolę sobie rozlosować pary (pod kątem dom-wyjazd).

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 25, 2005 0:10 
Ranger

Gyg napisał(a):
AsaliaH wymiekl

nie wymiękł, tylko w jednej z konkurencyjnych karcianek walczy o czołowe miejsca w rankingu ( no dobrze - o pierwszą 20stke :wink: ) , współorganizuje w niej warszawską ligę, a poza tym musi się jeszcze uczyć i robić pare innych rzeczy ... więc bez takich insynuacji plizzz :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]