Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 15:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 10, 2005 10:05 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):
Jak rozumiem zglosila sie ekipa z KK i ktos jeszcze...

Przypominam, że lista drużyn (jak również ewentualne uzupełnienia i modyfikacje zasad) jest uaktualniana w pierwszym poście tego tematu (żeby łatwo było znaleźć).

Przypominam też o terminie zgłoszeń - upływa w najbliższy weekend. :o

Myślę, że całe przedsięwzięcie ma sens jeśli zgłoszą się co najmniej 4 drużyny. Na razie jesteśmy w połowie drogi. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 10, 2005 14:46 
Wiedźma

dosć przypadkowo odkryłem kolejną zaletę ligi - otóż gracze jednej drużyny mogą swobodnie pożyczać od siebie karty, kiedy np. słabo czują się w danej konfrontacji, po czym znów przekonfigurować się na kolejne spotkanie.

a - btw: rozgrywka taka ligowa to miałby być "każdy z każdym" czy tylko jeden mecz dla każdego? (chodzi mi że w pierwszym przypadku to jest 3 x 3 deck game, a w drugim tylko 1 x 3 deck game). Bo 3 x 3 deck game to zlekka może dużo czasu zająć......

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 10, 2005 17:43 
Sage

Gyg napisał:
Gyg napisał(a):
Jak na razie z Warszawy i okolic na forum sa (i sie udzielaja):
Chris, Highwayman, Szilian, Mag, Asaliah i ja.
Kto chetny do druzyny?

Oczywiście ,że jestem chętny do drużyny. Co do podziału kto z kim to jakoś ustalimy.
Ewentualnie , ponieważ sam podział nie jest ,aż tak istotny w tej chwili możemy po prostu zgłosić 2 drużyny a podzielić się póżniej. Żeby nie dzielić skóry na niedźwiedziu wszyscy wyżej wymienieni poza mną , Gygiem niech powiedzą czy chcą brać udział w lidze.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 11:07 
Warrior/Ranger/Sage

Mag napisał(a):
Ewentualnie , ponieważ sam podział nie jest ,aż tak istotny w tej chwili możemy po prostu zgłosić 2 drużyny a podzielić się póżniej.

Lepiej by było jednak wiedzieć kto z kim, żeby było jasne kogo potem ciągać po sądach :D :wink: No i słusznie z tym dzieleniem skóry, niech się sami zdeklarują.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 11:10 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
dosć przypadkowo odkryłem kolejną zaletę ligi - otóż gracze jednej drużyny mogą swobodnie pożyczać od siebie karty, kiedy np. słabo czują się w danej konfrontacji, po czym znów przekonfigurować się na kolejne spotkanie.

a - btw: rozgrywka taka ligowa to miałby być "każdy z każdym" czy tylko jeden mecz dla każdego? (chodzi mi że w pierwszym przypadku to jest 3 x 3 deck game, a w drugim tylko 1 x 3 deck game). Bo 3 x 3 deck game to zlekka może dużo czasu zająć......

3x3 deck to lekko licząc cały weekend w plecy, więc raczej nierealne. Zresztą w pkt. 3 zasad jest napisane, że każdy gra 1 grę.

Odnośnie pożyczania kart to w rzeczy samej nic nie stoi na przeszkodzie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 19:11 
Ranger

Mag napisał(a):
Gyg napisał:
Gyg napisał(a):
Jak na razie z Warszawy i okolic na forum sa (i sie udzielaja):
Chris, Highwayman, Szilian, Mag, Asaliah i ja.
Kto chetny do druzyny?

Oczywiście ,że jestem chętny do drużyny. Co do podziału kto z kim to jakoś ustalimy.
Ewentualnie , ponieważ sam podział nie jest ,aż tak istotny w tej chwili możemy po prostu zgłosić 2 drużyny a podzielić się póżniej. Żeby nie dzielić skóry na niedźwiedziu wszyscy wyżej wymienieni poza mną , Gygiem niech powiedzą czy chcą brać udział w lidze.

ja niestety - z przyczyn czasowych oraz ( wiem, że to herezja :wink: ) mocnego zaangażowania w inną karciankę, udziału w Lidze nie wezmę , tak więc myślę ,że Mag wskoczy spokojnie do któregoś z warszawskich teamów ... jestem ciekaw jak się chłopaki podzielą :P

pozdrawiam
Michał

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 19:12 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Jako ze AsaliaH sie wykruszyl to moze po bratersku przygarniemy Efgarda? Reszta mazowsza co wy na to? Do Kielc sa jakies 3 godziny a pociagi sa co godzina wiec omawianie strategii i treningi nie bylyby problemem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 1:20 
Scout/Sage

Wysoki Sądzie,
uprzejmie proszę o odroczenie terminu rozprawy, a to z kilku powodów:
po 4 tygodniach burzliwego czasu świąt i nie tylko naprawiono wreszcie moją sieć - zaległości w forum mam straszne, a u chłopaków z sąsiedztwa nie wiem co się dzieje. Zajmie mi to trochę zanim opanuję sytuację.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 8:44 
Pan na Rhosgobel

Gyg napisał(a):
Jako ze AsaliaH sie wykruszyl to moze po bratersku przygarniemy Efgarda?

Słuchajcie, ale ja przecież zawsze będę miał gry na wyjeździe! Nie wiem czy podołam. Może prędzej jako rezerwowy - tak góra na 2 batalie w roku!

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 9:54 

A czemuz to zawsze na wyjezdzie? Bedac w ekipie twoje miasto rowniez jest traktowane jako homesite :wink:
Z Wawy do Kielc bilet kosztuje 21zl II klasa. Nie jest to jakas super duza kasa. Jedzie sie 3 godziny. Jestesmy w Kielcach na 11 , wyjezdzamy o jakiejs 18-19 i mamy 7-8 godzin grania...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 10:26 
Pan na Rhosgobel

Muszę to jeszcze przemyśleć! :|

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 10:28 
Warrior/Ranger/Sage

Yabree napisał(a):
Wysoki Sądzie,
uprzejmie proszę o odroczenie terminu rozprawy, a to z kilku powodów:
po 4 tygodniach burzliwego czasu świąt i nie tylko naprawiono wreszcie moją sieć - zaległości w forum mam straszne, a u chłopaków z sąsiedztwa nie wiem co się dzieje. Zajmie mi to trochę zanim opanuję sytuację.

No to do roboty :!:
Możemy ewentualnie termin zgłoszeń odrobinkę wydłużyć, ale przecież to chyba tzw. krótka piłka, grasz abo nie grasz.
:twisted: pomolestuj tam swoich ziomków i zgłaszaj ekipę!

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 12, 2005 17:01 
Sage

Przygarnięcie Efgarda (oczywiście to jego decyzja) jest jak najbardziej akceptowalne.
Co do rezerwowych to ma to swoje zalety , ale też skomplikowałoby zasady i mogłoby czasami prowadzić do nieporozumień. Można to ewentualnie wziąć pod uwage jak już zaczniemy lige i okaże się to niezbędne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 17, 2005 11:21 
Warrior/Ranger/Sage

Cóż, minął termin zgłoszeń do Ligi. I niestety nie udało się zebrać minimalnej ilości 4 drużyn. :cry:
Jeśli gdzieśtam decyzje jeszcze się ważą to przedłużymy termin zgłoszeń powiedzmy o tydzień (do 23.01.2005). Ale nie więcej - w myśl złotej zasady, że nic na siłę.
Rozpoczynając rozgrywki z 4 drużynami (bo na więcej chyba niestety nie ma co liczyć) byłyby do rozegrania po 3 spotkania. Gdybyśmy się nawet zdecydowali na mecz i rewanż :roll: to nazbierałoby się 6. Cały czas jest to rzadziej niż raz w miesiącu. 8)
Może się jadnak da? :?: :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 17, 2005 15:15 

Gror zmiluj sie i daj troszke wiecej czasu...
Mozesz od razu z gory zalozyc ze ekipa warszawska powstanie przynajmniej jedna. Ludzie sesje maja albo prace i nie mamy czasu na spotkanie sie w calym gronie ludzi z mazowsza...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]