|Highwayman| napisał(a):
czyli co chcecie zeby Gates of Morning nie dzialaly na minion'uw, i wszystkie enviromenty resource tez?
To tylko taka opcja, faktem jest, że "zagranica" gra inaczej
Cytuj:
mozemy od razu pujsc krok dalej i uznac ze hazard eventy zagrywane przez minion playera dzialaja tylko na minion player'uw....
Może od razu zmienisz ksywkę na |Lepper|

Cytuj:
jesli wyszla do jakiejs karty errata/klaryfkacja/ruling to ok, jest tak jak w 'poprawce' natomiast jak czegos takiego nie bylo to dziala wszystko na wszystkich tak jak w bazowych zasadach
a jesli chcecie sie kierowac logika to prosze o uwzglednienie wszystkich przypadkuw, a nie tylko clear skies, czyli mnustwo sytuacji under-deep'owych na czele
tyle ze jak sie za to wszystko zabierzecie to wyjdzie ogromna ilosc tych logicznych poprawek i sie ludzie beda sie w tym gubic, szczegulnie ze dla ruznych osub ruzne karty maja dzialanie mniej lub bardizej logiczne
Ale ja nie postuluje kierowania się logiką, tylko jakimiś (ledwie proponowanymi) zasadami
Cytuj:
moje zdanie wiec - albo przerabiamy wszystko (co jest z grubsza bez sensu), albo nic
Rzeczy nie sa takie jakimi wydaja sie byc,nie sa tez inne

Cytuj:
a overt companies fallen'a licza sie jako minon companies, a jak nie to orki i trole (z których skladaja sie takie druzyny) licza sie zawsze jako minion characters - czyli wychodzi praktycznie na to samo
Jeszcze tylko napisz mi gdzie to przeczytałeś i będzie git. Bo nie we wkładce do MEWH.