Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 11:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 3:04 
Wiedźma

Słuchajcie wszyscy!

elfy właściciel www.tolkien.com.pl zaproponował nam... MIEJSCE u siebie!!! :) Troche czadzior, co?
I teraz tak (będę się streszczał) :
  1. przenosimy sie na tolkien.com.pl a zostajemy w formie naszej, odrębnie od ... (o tym w punkcie 2)
  2. dżojnujemy do forum.tolkien.com.pl - czyli zmieniamy layout i dostajemy jakieś forum na tejże stronie (takie podforum ma sie rozumieć)
  3. pytamy się o możliwość przeniesienia się na tolkien.art.pl do Barahira (tu przydałby się Jaded)
  4. nie przenosimy i niech to wszystko gęś kopnie!
Nie będę robił ankiety, bo one sa jakieś dziwne ;)
Nie róbcie wstydu i niech każdy się wypowie :twisted:

pozdro,
- kfiat

Ostatnio edytowano Cz mar 10, 2005 10:27 przez kfiadeg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 8:01 
Pan na Rhosgobel

Trochę przykro tracić suwerenność. Szczególnie dla Ciebie Kfiad to Forum to powód do dumy. Zejść do formy podforum to jak zejść do under-deep.
Z drugiej strony na Forum www.tolkien.com.pl jest zarejestrowanych ponad 1000 użytkowników (w tym ja :wink: :) ) a dziesięć razy tyle tą stronę odwiedza. Bylibyśmy dostępni dla znacznie szerszego grona osób. Może takich pozytywnie zakręconych METWowców jest więcej tylko do tej pory nas nie znaleźli, a przenosiny na stronę elfy może to ułatwić (czyt. więcej osób do dyskusji i na turniejach :P). Zastanawiam się tylko czy będziemy jako jeden z tematów Forum www.tolkien.com.pl czy też będzie na stronie odnośnik do MECCG i tam też oprócz innych informacji będzie nasze Forum.
Moim zdaniem, przenosiny do Barahira odpadają - z jednej strony w każdej wyszukiwarce internetowej można ją znaleźć, a z drugiej ta strona umarła śmiercią naturalną.

Generalnie, mam bardzo ambiwalentny stosunek do tych przenosin.
Przychylam się jednak do przenosin na www.tolkien.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 13:20 
Wiedźma

jest także pomysł zrobienia wspólnie Polskiego Centrum MECCG, czyli kilku projektów naraz (forum, spisy kart, jakieś FAQ, download afkors ;), turnieje, liga MECCG, dział "strategie i inne takie tam" , etc) czyli czegoś, czym w zamierzeniach miało być www.meccg.webpark.pl (ukłony dla The Mouth)

To byłby czad, co? :)
wtedy Efgard mógłbyś na dobre zająć się redagowaniem czegoś takiego ;)
Myśle że kilku rednaczów by się znalazło. Myślę ze spokojnie redagowaniem można by obdarzyć wszystkich aktywnych użytkowników forum którzy się po nie zgłoszą...

Polskie Centrum MECCG powstanie, to rzecz pewna. Chwilowo pozostaje tylko kwestia: kiedy ... (chyba wszyscy chorujemy na Brakczasu)

P.S. zerknąłem na polskie google i po wpisaniu "meccg" jesteśmy na piątym miejscu!!! po wpisaniu "tolkien" barahir zbiera laury. szkoda że serwis już - tak jak wspomniałeś - nie żyje....

P.S.2. na czwartym miejscu (przed nami o 1) jest strona forum isa na którym wypowiada się nasz kolega Asgaroth - proszę zauważyć co ma w podpisie :D (aż poczerwieniałem z dumy :)))) )

P.S.3. wyprzedzam Cię o jeden post, prawniku!

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 14:27 
Pan na Rhosgobel

kfiad napisał(a):
wtedy Efgard mógłbyś na dobre zająć się redagowaniem czegoś takiego
Polskie Centrum MECCG powstanie, to rzecz pewna.
P.S.3. wyprzedzam Cię o jeden post, prawniku!

Po pierwsze super pomysł :P
Po drugie kto Ci powiedział, że chcę cokolwiek redagować?!
Mogę się najwyżej zajmować korektą, składem i łamaniem tekstu :wink:
Po trzecie - tak się domyślałem, że piszesz posty tylko po to, żeby mnie wyprzedzić pod kątem napisanych wiadomości. To ostatnie Ci się nie uda i 300 post przywitamy w Kielcach :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 18:21 
Warrior

Ja bym obtował właśnie za takim centrum MECCG do którego odnośnik korzystając z gościnności Elfy był by na pierwszej stronie obok głównych działów http://www.tolkien.com.pl tj. Komiksów Elenai i ilustracji Kasiopei, itd. właśnie z taką domeną jak meccg.tolkien.com.pl która wyjaśnia wszystko. Sąsiedztwo tak dużego i popularnego serwisu jakim jest tolkien.com jest jak najbardziej wskazane i może wyjść tylko na dobre wszystkim. Swoją drogą to fakt że w Polsce brakuje strony poświęconej MECCG (Barahira przemilczmy) takie centrum było by po prostu najlepszym rozwiązaniem. Takie moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 19:52 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Ja osobiscie jestem za opcja przenosin na tolkien.com.pl ale jako odrebnego forum czyli opcja 1.
Co do idei polskiego centrum MECCG to ja generalnie jestem za. Mozna by to centrum umiescic u Elfy (jesli sie oczywiscie zgodzi).

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 28, 2004 22:14 
Warrior/Ranger/Sage

Osobiście jestem zwolennikiem centralizacji, jednak temat jest szeroki i ograniczenie go do jednego działu wywoła chaos. Widzę, że forum na tolkien.com jest inaczej zorganizowane. Jeśli nie da się tego zmienić to musiałoby pozostać odrębne forum (ale w ramach tolkien.com - lepiej mieć wszystko w jednym miejscu). Co do umieszczenia Centrum - najpierw je zróbmy :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]