LGSiege:w CRF pomyśleli o takiej ewentualności:
Cytuj:
You cannot target an opponent's character or resources with your own resources.
Cytuj:
czy za pomocą A Chance Meeting i We Have Come to Kill można wprowadzac postacie w dowolnym momencie tury?
Jedna specjalna właściwość karty nie implikuje innej, nie opisanej w jej tekście, dot. np. Open To The Summons i wprowadzania postaci z mind 6 przez FW. W ICE raczej dbali o takie rzeczy np. Rumors of Wealth: zagranie smoka z ręki w site phase (pierwsza własność) i nieliczenie tego do HL (druga własność), aby to pierwsze w ogóle było możliwe. Inna rzecz, że w momencie wydania ACM nie było jeszcze, równie "wyjątkowego" jak hobbici, Frama, a w wypadku WHCtK Withe Handa, umożliwiającego zastosowanie tej karty z Framem i Hobbitami, już raz tę kartę erratowano dla wprowadzania Agentów, więc myślę, że w tym samym duchu należałoby uwzględnić Frama i hobbitów w obu kartach.
Cytuj:
czy jezeli mamy w grze agent'uw (jako hazardy) to mozemy ich w dowolnej chwili zdiscardowac tak po prostu?
Nie.
Cytuj:
inne ciekawe pytanie
czy wizard haven'y maja status site'u pod którym jest under-deep zawsze, czy dopiero po zagraniu deep-mines?
po co to? The Balrog może sie ruszac (po odpowiednich kartach) tylko z "site adjected to an under-deep site" lub do takiego site'u; wiec czy moze pujsc do site'u pod którym normalnie nie ma under-deep'u ale który jest aktualnie wizard-haven'em?
Chciałbyś w wyniku "krytycznej luki w programie" pójść Balrogiem z Goblin Gate do Bree z zagranym Michief in Mean Way

?
Dobre pytanie, formalnie jest tak jak pisze Gyg. Wałki z Path of The Deads + Master of Esgaroth, uniemożliwiające zagranie żadnych kreatur poza undeadami na odcinku z Vale of Erech są, z tego co mi wiadomo, legalne. Na przeszkodzie takiemu hackerstwu stoi jednak CRFowa biurokracja - Bree jest PWH, i w związku z tym ew. nadziemnym site, tylko dla FW, dla innych graczy to wciąż BH - to samo, co "udupia" wykorzystanie naszego Gnawed Ways przez przeciwnika. Dołączam do tego własne pytania: czy nowe "nadziemia" nad site'ami Balroga - The Wind Throne np. mają status surface site na potrzeby zagrywania Nameless Thing i Shelob's Brood? Czy kompania w Deep Mines, której gracz utracił kontrolę nad powierzchniowym site tego Deep Mines (i nie było to FW Rhosgobel), albo ten powierzchniowy site przestał być protected, czy w ogóle WH, może wyjść na powierzchnię. Czy DM jest wówczas uważane za leżące pod jakimkolwiek konkretnym site. Jeżeli nie, to czy można zorganizować gdzie indziej protected wizard haven aby ewakuować stamtąd taką kompanię (Fast Travells in Under-Deeps

)?
Cytuj:
jak to w koncu jest z kreaturkami atakujacymi na regiony? czy jak ruszam sie starter movement to poruszam sie przez region w którym jest mój site początkowy i region w którym jest mój site koncowy, czy nie ide przez zadne regiony?
załóżmy że idąc starter poruszam sie przez region w którym jest mój site początkowy i region w którym jest mój site koncowy, czy teraz moga byc na mnie zagrane stworki na regiony, a co z ahunt'ami?
Jest dokładnie tak, jak sugeruje pytanie. W drodze z Lorien do Ovir Hollow nie przechodzisz przez Anduin Vales. Przechodzisz jednak przez "bezimmienny" borderland i przez 3 regiony (to drugie na potrzeby np. Alone and Unadvised). Na trasie Lorien-Shrel Khain nie zostaniesz zaatakowany przez np. Bairanax Ahunt, hazardy "keyed to region by name" jakie Ci grożą, to tylke te oddziałowujące na Wold and Foothills i Dorwinion.
Cytuj:
czy jest gdzies zasada ze mozna zagrac tylko jeden stage resource permanent-event w ciągu danej fazy organizacji?
Jest jedynie ograniczenie (do jednej) liczby kart Stage Resources, jakie w fazie organizacyjnej możesz przywrócić na rękę.
Cytuj:
wiem ze niektóre z tych pytan sa prostackie a inne głupie ale naprawde zaczynam glupiec ostatnio jesli chodzi i MECCG i coraz bardizej powątpiewam w moją znajomośc zasad
Myślę, że wcale nie jest tak źle. Dzięki niektórym z pytań, odważyłem się zadać swoje, bez groźby oskarżenia o "herezję"