Cytuj:
sprawdziłem twoje combo: Gates of morning+Stars+quiet lands+rebuild the town+mischief in a mean way
pada juz na drugim ogniwie - Stars nie zmienia rodzaju site'u tylko typ regionu
Aż mnie zakręciło i ledwo się doczołgałem do segregatora, faktycznie, ślepota z mojej strony, ktoś by na to wpadł wcześniej. Na pocieszenie zostaje tylko Mount Gram, Moria i inne SH, bo do Geann a-Lisch rozumiem zastrzeżeń nie ma.
Cytuj:
otóż zupełnie nic nie zyskasz przez zagranie wiekszej ilosci kopi tego samego site'u, nawet jak zagrasz 3 Deep-mines'y pod wizardhaven'em to i tak stage dostaniesz tylko za 1 (bo to ten sam jeden site, tylko reprezentowany przez inne karty); drużyny wysyłane do tego samego site'u łączą się na początku fazy site'u wiec pozostawienie pozostałych kopii Deep Mines'uw jest tylko zasmiecaniem stoły gry; jako ze jest to ten sam site reprezentowany przez kilka kopii to wszystkie sie tapna jak tapniesz jeden; pozatym, sa tylko 2 mozliwosci poruszanie sie do Deep Mines'uw - albo z Wizardhaven'u powyżej (a jak wiemy jesli wysyłasz z site'u A X drużyn do site'u B, to sie wszyscy łączą w jedną i idą razem) albo z innego under-deep'u jesli zagrałeś wcześniej Gnawed Ways (które jest "cannot be duplicated on a given Deep Mines site")
reasumując, faktycznie mozna dla sciemy dla przeciwnika miec 3 kopie tego samego Deep Mines w grze - jedną dla drużyny idacej z wizardhavenu, jedną dla drużyny stojącej w Deep Mines'ach i jedna dla dróżyny idącej z podłączonego za pomocą Gnawed Ways innego under-deep'u - ale równie dobrze można powiedzic że dróżyny idą do site'u w grze, poza ściemą dla przeciwnikia pożytek z tego nie jest w żadnym stopniu większy niż gdybyś wyłożył tylko jedną kopie Deep Mines'ów
A jak to jest z zagraniem frakcji, przedmiotu w Haven, tapują się wszystkie kopie Haven, czy tylko ta, na której jest coś zagrane?
A jak masz kilka Rhosgobel, to stage points jest aplikowany tylko raz?
Dywagując o kilku kopiach Deep Mines i o efektach jednego resourca/hazardu zagranego na jedną kopię, ale z efektem na wszystkie pozostałe nie przypieprzam się tak dla sportu jedynie, tylko chce wesprzeć Twój pomysł wykorzystania połączenia utworzonego przez Gnawed Ways, do wysłania kompanii pod WizardHaven przeciwnika.