|Highwayman| napisał(a):
Guarded Haven ma 1 SP i daje 1 MP
Jak pisałem w CRF pisze, ze nie , ale nie znam żadnego sensownego argumentu przeciw.
Cytuj:
Cytuj:
Czyli można

i tu jest poważna różnica zdań
otóż już kilka razy wykłucałem się z ludzmi z net'u (Amerykanie, Szwedzi, Japończycy) że można ale oni na to że fallen-wizard nie może zagrać postaci z mind'em większym niż 5, że jedynie za pomocą Thrall of the voice można, a Open to the Summons redukuje mind'a dopiero po wystawieniu postaci czyli agent'a z mind'em 6 nie moża zagrac z Summons'uw
i co ty na to?
Obstaję przy swoim: zgodnie z tekstem karty najpierw wystawiasz "Open..." a potem postać. Działa tak jak "Thrall..."
Cytuj:
ale na Thorough Search pisze "Tap a scout during the site phase to allow another character in his company to play a minor, major, or gold ring item normally found at its current site"
i to so alowo normaly sie wlasnie rozchodzi
Ha. Teraz rozumiem twoje wątpliwości. Autorzy chyba nie przewidzieli tej możliwości. Niestety w tym miejscu pojawia się problem domyślania się intencji. Chętnie poznam zdanie innych.
Cytuj:
i drugie pytanie z tej serii:
a co z Hermit's Hill?
na obu wersjach tego site'u można po zdiscardowaniu 2 minorów umożliwić zagrywanie czegoś innego
czy jeśli site byłby wizardhaven'em to nadal można w fazie site'u zdiscardować 2 minory by umożliwić zagranie czegoś innego?
Dobre. "Nothing is concsidered playable as written on the site card" - i co z tym zrobić. Myślę, zę autorom chodziło o to co zapisano w akapicie "Playable". Czyli w tej sytuacji można tak zrobić.
Cytuj:
i pytanie trzecie:
wyobrazmy sobie taką sytuacje:
drużyna na Hermit's Hill discarduje 2 minory i zagrywa coś (zależnie od hero/minion - major'a/gold ring'a) a następnie rzuca Thorough Search (lub jego minionowy odpowiednik) jakie przedmioty można zagrać?
Tu sprawa wydaje się być jasna: minory. Nie ma powodu, żeby zagrywać majora/ring, tym bardziej, że można tylko jeden na turę
Cytuj:
czy Ringwraith może się poruszać po under-deep'ach?
[...]
Masz mnie

Napisałem "nie może" Bo wydawało mi się, że jest zapis , że musi używać starter movement, a tym czasem jest zapis, ze nie może używać region movement. Ani słowa o underdeep-movement

Wynika z tego, że może się poruszyć do under deep (chyba, że ktoś będzie szukał dokładniej ode mnie). Problem w tym, że Ringwraith może się poruszać tylko "z" lub "do" Darkhavenu, a więc może odwiedzać under-deepy tylko bezpośrednio pod darhavenami
Cytuj:
i pytanie bonusowe:
dla Fallen-wizard'a wszystkie punkty miscellaneous sa warte 1 MP, tak? (jak wszystko inne póki nie zagra odpowiednich kart)
a czy jest sposób by karty dające miscellaneous MP dawały pełne punkty?
Wizard's Trove?
ale czy z Wizard's Trove można np. zestorować Tower Raided (jeśli zrobimy z tych ruinek wizardhavena)
Rzeczywiście jest chyba tylko Wizard's Trove.
Nie można storować Tower raided. Ta funkcja WT dotyczy kart , które można storować - dreams of lore, to satisfy... itp
Cytuj:
i czy za pomocą Wizard's Trove nie powinno być możliwe zrobienie z Earth of Galadriel's Orchard+Mallorn tego co można z The White Tree?
Pomysł przedni, tylko, że WT nie zmienia w żaden sposób karty "Mallorn". Ta może być zagrana na "Earth..." w Bag End i działa na Bag End.