Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N kwi 16, 2017 0:01 
Shadow of the East

d_fens napisał(a):
Nie mogę niestety zgłosić obecności, jako że będę w tym czasie sprawował opiekę nad najmłodszym członkiem rodziny i żoną po cesarce :'( Macie więc ułatwione zadanie :-D

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Szkoda, właśnie miałem do Ciebie jakoś na dniach dzwonić w tej sprawie ;) No nic, przynajmniej masz szczęście w miłości ;)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 10:38 
Warrior/Ranger/Sage

Wywołam z imienia i nazwiska osoby które jeszcze ani be ani me się nie odezwały w temacie (obecności na turnieju, dodam). Kolejność alfabetyczno - dowolna.

Ciachu
Bnag
Efgard
Balar
Jaded
Kubon (żyje?)

czy moglibyście ruszyć d....klawiaturę i napisać - będziecie czy nie? To chyba nie jest jakiś przesadny wysiłek.

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 11:34 
Shadow of the East

Jestem w kontakcie z niektórymi osobami. Szansa na obecność Ciacha jest mała (jego słowa), niedawno urodził mu się kolejny krwio(pieniędzo?)pijca, zdecyduje w ostatnim momencie. Z bnagiem rozmawiałem, postara się. Jaded ostatnio nie pojawiał się poza Goszycami, generalnie trochę zginął odkąd się wyprowadził do Katowic :) Z balarem jest ciężki kontakt, w tym roku próbowałem do niego dzwonić kilka razy (chociażby w temacie organizacji imprezy) ale bez skutku. Efgarda za swojego życia nie widziałem w Warszawie, najdalej na północ chyba się porusza do Pabianic, dalej już dla niego za zimno ;) Co do Kubona to jeszcze nie robiłem podejścia, naślę na niego Jajecznicę, żeby coś podziałała.

Rozmawiałem jeszcze z Magiem, Szilianem także jest szansa na poprawę frekwencji ale ponieważ jeszcze trochę czasu zostało to się nie deklarują bo nie wiedzą od kiedy będą mogli. Też nie jestem w stanie obdzwaniać wszystkich, wysyłam powiadomienie przez "masową korespondencję", jak ktoś potrafi korzystać z maila to powinienem wiedzieć o zjeździe. Niedługo trzeba będzie jeździć jak przed ślubem, po Polsce, i wręczać osobiście ozdobne zaproszenia :) Tylko wtedy zacznę dołączać listę prezentów.

Dla mnie to też jest uciążliwe, nie wiem jak planować budżet, ile jedzenia czy jest szansa na nagrody. Na ten moment, nie za bardzo widzę szansę na nagrody, chyba, że jedna, skromna. Może Artur Dąb się skusi na planszówki, będę gadał z Robertem, choć turnieje nie są jego konikiem. Balintowi wysłałem wiadomość ale bez odzewu. Także działam, choć na razie efektów nie widać, mam nadzieję, że przyjdą później (brzmi to jak tłumaczenie kampanii na wspieram.to kub KS, kiedy powoli idzie).

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 12:07 
Warrior/Ranger/Sage

Chodziło mi właśnie o takie elementarne zasady zachowań społecznych (stadnych?). Napisanie krótkiego komunikatu "będę / nie będę / na razie nie wiem czy będę" nic nie kosztuje - a ułatwia życie ogrowi.

Co do nagród to ja bym sobie odpuścił. Fundowanie Ci kolejnej planszówki nie wzbudza moich pozytywnych emocji, zwłaszcza że i tak nie masz czasu zagrać w te co masz :twisted:

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 13:33 
Dwarf

Panowie, dajcie sobie spokój, "tu" są dorośli ludzie i każdy wie, że turnieje (czy zjazdy) są organizowane 2 razy do roku od ponad 10 lat. Nie trzeba nikomu o tym przypominać ani się prosić - dzwonienie, pisanie sms`ów, emaile czy wysyłanie "zaproszeń ślubnych" jest bez sensu. Jeśli kto się nie odzywa to najnormalniej położył lagę na "nas". Przestał się tym interesować i jest szczęśliwy w życiu robiąc coś innego. Albo nie wchodzi na forum bo... położył lagę, albo przeczytał i nie odpisuje bo... położył lagę. Oczywiście może ktoś przechodzić kryzys wieku średniego, choroba, ślub, coś tam innego, ale to 1-2 osoby, a nie 10. Organizowałem już 8 albo 9 razy turniej i wiem jak to jest czekać na ostatnie 5 min, aż się ktoś zadeklaruje łaskawie czy się pojawi czy nie, bo jakiekolwiek przygotowania wróżone z fusów są bardzo uciążliwe, ale przestałem się już tym przejmować - wyjdzie dziadowsku i już. Proszę podziękować sobie samemu. Organizacją praktycznie nikt się nie chce zajmować, bo fajnie jest przyjechać na gotowe, pobawić się i odjechać, a o problemach związanych z tym to albo nikt nie pomyśli, albo udaje, że ich nie ma i nie trzeba myśleć. Możliwe, że nasze spotkania potrzebują ewoluować, bo obecna forma, zaczyna powoli nie odpowiadać.

Ja proponuję:
- całe wyżywienie na własną rękę,
- dodatki jak , ciasto, paluszki .... na własną rękę
- napoje, poza kawą i herbatą, na własną rękę
- bez nagród, chyba, że uczestnicy, nie organizator, sami coś zakupią
- organizator załatwia tylko salę, i tą wspominaną herbatę + kawę - koszt wejściówki będzie znacznie mniejszy, a szacowanie budżetu i zastanawianie się czy "wyjdę na zero" praktycznie znika.

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 15:02 
Pan na Rhosgobel

Dementuję pogłoskę jakobym na północ ruszał nie dalej niźli do Pabianic. Ostatnio byłem w Warce! :)

Co do Turnieju, to się nie odzywam, bo nie wiem czy będę i na razie tej wersji się będę trzymał. Zadeklaruję się do połowy maja (mam nadzieję, że to nie za późno!).

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 15:07 
Shadow of the East

Efgard napisał(a):
Dementuję pogłoskę jakobym na północ ruszał nie dalej niźli do Pabianic. Ostatnio byłem w Warce! :)

Co do Turnieju, to się nie odzywam, bo nie wiem czy będę i na razie tej wersji się będę trzymał. Zadeklaruję się do połowy maja (mam nadzieję, że to nie za późno!).

Nigdy nie jest za późno, chyba, że zadeklarujesz się później niż 3 czerwca ;)

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 15:15 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
Dementuję pogłoskę jakobym na północ ruszał nie dalej niźli do Pabianic. Ostatnio byłem w Warce! :)(...)

Aż sprawdziłem szerokość geograficzną wspomnianych metropolii:

Pabianice - 51°40'N
Warka - 51°47'N

Czyli - zgadza się. Warka jest "dalej". Prawdziwy globtrotter z Ciebie, szacun!

PostNapisane: Śr kwi 19, 2017 16:28 
Warrior/Ranger/Sage

Panowie, kto byl na ostatnim turnieju challenge'owym ten wie, ze juz wtedy deklarowalem moja nieobecnosc na wiosennym turnieju. Owszem, turniej zrobil sie bardzoej letni niz wiosenny, ale moje szanse na udzial oceniam nadal bardzo nisko :-(
Tak jak pisal Muad - miesiac temu urodzila mi sie corcia i obecnie jest na tyle zajmujaca, ze nie mam sumienia zostawiac w domu sama zone z 2 dzieci. Byc moze sprawa wyklaruje sie na tyle dobrze, ze jakims cudem dojade do Lomnej, ale jesli to sie stanie to na pewno bede tylko na sobote (przyjazd rano tuz przed turniejem, powrot zaraz po jego zakonczeniu).
Proponuje mnie nie doliczac do listy.

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

PostNapisane: Cz kwi 20, 2017 17:17 
Warrior/Ranger/Sage

Nie czuję się wywołany do tablicy, bo Muad robi listę obecności a nie nieobecności :)
Niestety mnie nie będzie, trochę za daleko na jeden dzień, a na więcej się z różnych powodów nie piszę

PostNapisane: Pt kwi 21, 2017 16:39 
Warrior/Ranger/Sage

Mnie prawie na pewno nie będzie.
Początek miesiąca to dla mnie w pracy najcięższy okres i raczej nie ma szans na przyjazd w piątek.

PostNapisane: N kwi 23, 2017 15:04 
Warrior/Ranger/Sage

No to ja też się pojawię jeśli są jeszcze miejsca i mnie przygarniecie ;)

"Trochę" wypadłem z obiegu:
- Paweł najwyrażniej postawił na mnie krzyżyk albo kłamie o masowej korespondencji bo ostatni taki mail od niego dostałem 2014 i myslałem ze forum umarło całkiem
- Thorin i Zboku tez juz z jakby z szacunku dla zmarłych o mnie nic nie wspominają...
- o turnieju dowiedziałem sie przypadkiem podsłuchując rozmowy przekupek na straganie, kiedy to kłóciły się kto jest na szczycie Klasyfikacji Wszechczasów ;)

Skoro turniej jest w Warszawie to wstyd zebym sie nie pojawił, a niebawem, jak nasza zacna władza zrealizuje projekt "Wielkiej Warszawy od morza do morza" to moze wzrosną szanse na to zeby Warszawiacy na turniejach bywali częsciej ;P

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

PostNapisane: N kwi 23, 2017 17:30 
Shadow of the East

|Highwayman| napisał(a):
(...)

"Trochę" wypadłem z obiegu:
- Paweł najwyrażniej postawił na mnie krzyżyk albo kłamie o masowej korespondencji bo ostatni taki mail od niego dostałem 2014 i myslałem ze forum umarło całkiem
(...)

Piotrze, na nikim nie postawiłem krzyżyka (no prawie na nikim :P), co jak co ale Ty się zawsze pilnowałeś jeśli chodzi o forum i myślałem, że jesteś na bieżąco.

Generalnie przed każdym turniejem używam narzędzia "masowa korespondencja", być może trafia u Ciebie do spamu. Wiem, że większość otrzymuje te powiadomienia.

Oczywiście miejsca jeszcze są, zapisuje póki nie osiągniemy limitu ;) Daj tylko znać czy jako osoba turniejowa czy będziesz z pomponami nam kibicował :)

PostNapisane: N kwi 23, 2017 20:59 
Dwarf

|Highwayman| ja nie wspominałem o nikim, raczej odezwa była kierowane do wszystkich, ale jak Muda napisał, taki topowy zawodnik, to byłem pewny, że się pilnuje. Forum nie umarło, bo że się tak powtórzę, każdy dobrze wie, że turniej są organizowane 2 razy do roku i wystarczy wejść w okolicy lutego/marca i września/października i się jest na bieżąco :).
Bardzo fajnie, że się pojawisz....... i szkoda, że przestałeś bywać ostatnimi laty.

PostNapisane: So kwi 29, 2017 18:51 
Warrior/Ranger/Sage

Planuję się poajwić turniejowo, odkurzyć troche karty i zgrać - choc nie wiem czy jest jeszcze coś nowego do wymyślenia w kwestii talii ;P

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]