Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn paź 24, 2016 13:53 
Dwarf

Dziękuję bardzo wszystkim za przybycie i to w tak licznym gronie. Szkoda, że kilku z nas nie było, ale może się nawrócą i w końcu przekroczymy ponownie dwudziestkę. Jak zwykle mile spędzony czas i kupa śmiechu. Dziękuję wszystkim tym co pomogli w organizacji, odbiorze uczestników oraz uprzątnięciu sali.
Wrażenia z sobotnich, a właściwie z niedzielnych Tajniaków niezapomniane.

Bardzo proszę o uwagi na temat organizacji (pozytywne czy negatywne nieważne)(czysto organizacyjnie albo w sprzęcie):
- czego brakowało : napewno jakiegoś sitka do odcedzenia makaronu - ale daliśmy radę
- co niepotrzebne
- co zmienić na następny raz
- jakieś inne pomysły
Proszę poważnie podejść do mojej prośby, a nie robić sobie żartów, bo ja chcę zmienić coś na lepsze, a nie pajacować.

p.s. jeśli ktoś inny nie zechce organizować albo nie zbrzydło wam pojawianie się kolejny raz w K-K to mogę wstępne zadeklarować organizacje kolejnej "jesieni".

Ostatnio edytowano Wt paź 25, 2016 10:41 przez Thorin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn paź 24, 2016 14:14 
Warrior/Ranger/Sage

Dzięki za organizację.

Jeśli pytasz się co brakowało, to moim zdaniem brakowało piwa. A dokładniej - za szybko się skończyło. Miałem wrażenie że sobotę po turnieju źródełko wyschło. Wniosek pokontrolny - 3 kraty a nie 2.

Odnośnie moich gier turniejowych (pierwszy raz talią wymyśloną przez siebie a nie ściągniętą z krynicy mądrości czyli z CoE i pociotków) to jestem bardzo zadowolony. Okazało się że mam do poprawy tylko 4 elementy:
- drużyna startowa
- "zasobowa" część talii
- "hazardowa" część talii
- sideboard
tak więc spoko.

A dla ciekawskich:
miasto-ogród pisane z myślnikiem
ale też
miasto ogród pisane bez myślnika

A Tajniacy rzeczywiście fajni. Sraka 3.

PostNapisane: Pn paź 24, 2016 15:16 
Pan Otwieracz

Wrocław również dziękuje! Zwłaszcza Thorinowi za organizację i weekend z Cthulhu, Rootkowi za epicką partię Spartacusa oraz Muad'Dibowi za pojemniki ;) Jak zwykle miło wszystkich zobaczyć i pograć z kim się tylko da.
Czekamy na info o kolejnej edycji. Alchemicy dla Doroty już na liście gier do zabrania ;)

Ja uwag racjonalizatorskich nie mam, może poza taką, żeby ktoś mi załatwił zwolnienie z pracy na piątek następnym razem ;)

Zboku napisał(a):
A dla ciekawskich: ...

Jestem ciekawski i podążyłem tropem ;) Słownik języka polskiego PWN podpowiada, żeby pisać miasto ogród rozdzielnie bez myślnika, gdyż nie chodzi tu o twór pełniący na raz i w równym stopniu funkcję miasta oraz ogrodu, lecz raczej (co jest stosunkowo zgodne z istotą idei Howarda) człon ogród pełni funkcję określenia członu pierwszego miasto. Ale dość już o tych członkach - mi się hasło podobało, bo fajnie odnosiło się do znaczenia wyrazów na planszy, choć mam wrażenie, że hasło z myślnikiem też jest niezgodne z zasadami (wszystkie pralko-suszarki czy cud-dziewczyny), bo w zasadzie nie są to pojedyncze wyrazy.

PostNapisane: Wt paź 25, 2016 9:41 
Shadow of the East

Ja już piszę listę zażaleń, niedługo wyślę do organizatora, że nie zapewnił odpowiednich warunków i wszystkim nam należy się rekompensata. Lista zażaleń:

-brak trzeciej kraty piwa
-zepsuł się czajnik
-było nas mniej niż obiecywano
-w toalecie był szary papier a nie biały
-przy wejściu zabrakło czerwonego dywanu
-wodzirej był nieprzyjemny dla przyjezdnych i czułem się przez niego szykanowany
-obiadu nie zaserwowano z bazylią oraz parmezanem
-nikt mi nie dał na śniadanie obiecanej jajecznicy z kiełbasą

Ale, w międzyczasie zanim dotrze oficjalna skarga, dziękuję za organizację. Bawiłem się przednio, krótko spałem, dużo pograłem. Czego tu chcieć więcej ;) Tak myślę, że używając ogólnie przyjętej skali, oceniam imprezę na już wspomniane sraka 3 ;)

Fotki wrzucę za jakiś czas, muszę się pobawić z przerobieniem rawów i zrobieniem uploadu. Wyniki już są w komplecie, w odpowiednim dziale.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: Wt paź 25, 2016 10:40 
Dwarf

Edit pierwszego postu: "proszę poważnie podejść do mojej prośby, a nie robić sobie żartów, bo ja chcę zmienić coś na lepsze, a nie pajacować"

Cytuj:
-było nas mniej niż obiecywano
-w toalecie był szary papier a nie biały
-przy wejściu zabrakło czerwonego dywanu
-wodzirej był nieprzyjemny dla przyjezdnych i czułem się przez niego szykanowany
-obiadu nie zaserwowano z bazylią oraz parmezanem
-nikt mi nie dał na śniadanie obiecanej jajecznicy z kieł
....sraka 3 ...

PostNapisane: Wt paź 25, 2016 17:29 
Warrior/Ranger/Sage

Po pierwsze primo - było super jak zawsze :D Także - wielkie dzięki znad morza :wink:

Fajnie było Was wszystkich zobaczyć, choć szkoda, jak już zauważyło kilka osób, że nie nie wszyscy dotarli.

Co do gier, to już wiem, że w Rzeszowie była inna wersja filmu o Nemo :wink: i, że jak ktoś raz zostanie agentem, to jest nim już na zawsze :wink:

Organizacyjnie - Thorin, było super, a to, że dopytujesz, co poprawić, tylko podnosi ocenę.
Co do ilości piwa nie mam zastrzeżeń - pod koniec go nie było, i co z tego - kto późno przychodzi własnej dupie szkodzi, jak mawiał był mój Dziadek.
Z rzeczy w sumie nie niezbędnych, ale może przydatnych - jakaś lodówka (turystyczna, np.) co by nie trzeba było w celu chłodzenia używać samochodów :wink:
No i, może jednak ograniczyć nagrody kwotowo, ale zwiększyć ich ilość - tak żeby jednak każdy coś dostał (drafcik na ostatnich turniejach był fajny, ale domyślam się, że zdobycie boosterków w dobrej cenie wcale łatwe nie jest; za to tutaj trzecia krata piwa pasowałaby jak ulał - butelka dla każdego :wink: )
Aha, i może by tak ugadać się na jakiś dyżur w kwestii porannej jajówy? Jajek i kiełbachy było sporo, ale jak się już zwlekliśmy z leży i zdobyliśmy prowiant, to każdy już się szykował do turnieju (talie, stoły, itp.), więc o smażeniu nikt nie pomyślał. A potem Warszawiaki marudzą, że nie było :wink: Żeby nie było, że tylko gadam, to ja mogę się zgłosić na pierwszy dyżur (o ile będę :wink: )

To tyle ode mnie. Do następnego spotkania!

PostNapisane: Wt paź 25, 2016 20:51 
Warrior/Ranger/Sage

XXIV truniej - kolejny klasyk. Thorin, nic nie trzeba poprawiać! Super miejsce, super ludzie, organizacja po prostu ultra hiper plazma czad. Zrób tak żebym lepiej grał w meccg to może nawet browara nie być :P

Możesz pomyślec nad kontaktem do jakiegoś przekupnego lekarza, który wystawi wszystkim uczestnikom tygodniowe L4 i dodatkowo sanatoria "all exclusive" dla członków rodzin, którzy nie chcą przyjechać na turniej, a nie chca też zostawać sami w domu :P

PostNapisane: Wt paź 25, 2016 22:45 
Warrior/Ranger

Ja również przyłączę się do podziękowań za organizację turnieju. Mi nic nie brakowało, a nawet powiem więcej - pograłem więcej w MECCG niż na poprzednich imprezach (dzięki Zboku i Dhror). Bardzo mi się podobała Battalia, liczę na kolejne rozgrywki w przyszłości, tym razem na pewno pójdzie sprawniej, o ile zasad nie zapomnimy :D. Na wiosnę najprawdopodobniej mnie nie będzie, ale może uda się na jesieni przyjechać, jak dziewczyny (i drugi potomek, jeszcze nie wiem co to będzie) pozwolą.

Jeszcze raz dzięki!

PostNapisane: Pn paź 31, 2016 12:48 
Ranger/Sage

Rowniez napisze kilak slow :)

Dzieki Thorinie i wesola komapnio za ten zjazd :) Bylo dobrze, zabawnie i wesolo :)

Z racji ze my z dalekich krajow przyjechalismy to generlanie nie bede marudzil bo wszystkiego bylo w brod :)

Jedyne pomarudzic moge bo zamalo pogralem w rozne planszowy ale jak sie gra turniejowo to czasu mniej :)

Do zobaczenia na wiosne albo i wczesniej w Wawie :P

PostNapisane: So lis 05, 2016 23:59 
Warrior/Ranger/Sage

A fotki? I jeszcze jakbyś Paweł zrobił coś z linkami do fotek z minionych turniejów, bo cały czas nie działają...

PostNapisane: N lis 06, 2016 13:19 
Shadow of the East

Vandrer napisał(a):
A fotki? I jeszcze jakbyś Paweł zrobił coś z linkami do fotek z minionych turniejów, bo cały czas nie działają...

Fotki już wrzucone, trochę wyleciało mi z głowy. Post z wynikami oraz zbiorczy post zdjęciowy już zawiera link. Za pozostałe jakoś się zabiorę na dniach, muszę po prostu pozmieniać linki, trochę jest z tym dłubaniny.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: N lis 06, 2016 17:48 
Warrior/Ranger/Sage

Muad'Dib napisał(a):
Fotki już wrzucone, trochę wyleciało mi z głowy.
Nie szkodzi - o tym zawsze chętnie przypomnę :wink:

A przy okazji mam pytanie - co to za gra z tymi giwerami?

PostNapisane: Śr lis 09, 2016 18:37 
Warrior/Ranger/Sage

Nie pamiętam, ale krótka i całkiem fajna :)

PostNapisane: Śr lis 09, 2016 18:48 
Dwarf

https://boardgamegeek.com/boardgame/155 ... nd-edition
po naszemu Spluwy i Kasa.

PostNapisane: Pn lis 14, 2016 19:36 
Warrior/Ranger/Sage

Brzmi nieźle:
Category
(...)
Fighting
(...)
Mechanisms
Player Elimination
(...)
I do tego giwerki :wink:
A były nabite? Tak by było bardziej klimatycznie :wink: (oczywiście mówię o wodzie albo strzałkach - żeby nie było, że coś sugeruję - że ktoś kogoś chciał się pozbyć czy coś)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]