Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt maja 17, 2016 10:18 
Warrior/Ranger

Dokładnie. Takie gry długo się pamięta :-D

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 10:48 
Pan na Rhosgobel

Trochę nie na temat, ale podesłalibyście jakiś dobry program, formularz do sporządzenia spisu i ilości kart. Bałagan z kartami mam okrutny, a nie mam czasu na porządki. Natomiast, Anduina została po ostatnim turnieju już mocno "zarażona" i zaczyna powoli wszystko układać. :) Przydałby się jej jednak taki spis do autouzupełniania.

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 10:50 
Warrior/Ranger

Nad programem to dopiero zaczynam pracować. Vandrer mi podsyłał fajnego Excela, ale znajdę go dopiero jak do domu wrócę.

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 10:55 
Pan na Rhosgobel

Uuuu, fajnie by było, gdybyś zbudował jakiś przyjazny i cieszący oko program, np. z grafikami kart. 8) :) Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy! :D

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 10:58 
Warrior/Ranger

Na efekt pewnie przyjdzie długo poczekać. Na razie mam zrobioną bazę danych tylko. Nie chce mi się za bardzo w domu siedzieć przed komputerem :-)

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 14:19 
Warrior/Ranger

Może coś takiego? http://www.tradecardsonline.com/im/sele ... game_id/20

Fajny, bo widać jak karty układają się w klaserze :)

PostNapisane: Wt maja 17, 2016 17:05 
Warrior/Ranger/Sage

Ech, jak widzę zdjęcia, to znowu mnie szlak trafia, że agenci Mordoru o imionach Ospa, Angina i Chore Zatoki mnie pokonały :-(

Oczywiście gratulacje dla zwycięzców i pokonanych, a także dla planszówkomaniaków, którzy tylko po to jeżdzą na turnieje - tutaj ogromny szacun z mojej strony dla ekipy Kędzierzyńskiej - fajnie chłopaki, że nie odpuszczacie :-)

PS. Efgard, skąd dorwałeś taką fajną MECCG-owoą koszulkę? Też taką chcę.

PS.2. Anduina - 3 miejsce na turnieju organizowanym przez Twojego tatę było sporym zaskoczeniem, ale po 2 miejscu w Panianichach już chyba nikt nie da Ci żadnej taryfy ulgowej ;-) Ale cieszy to, że rośnie nam młoda siła :-) Jeszcze raz gratulacje :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

PostNapisane: Śr maja 18, 2016 9:00 
Pan na Rhosgobel

Ciachu napisał(a):
PS. Efgard, skąd dorwałeś taką fajną MECCG-owoą koszulkę? Też taką chcę.

Zamówiełem poprzez stronę: http://nordictshirt.manifo.com/

Wzór podesłałem sam, następnie zaakceptowałem projekt i poszło! :) Koszt ok. 60 zł. Koszulka jest ręcznie malowana, więc szacun dla gościa, że tak wszystko odzwierciedlił mając tylko zdjęcie "oka" przed sobą! 8)

PostNapisane: Śr maja 18, 2016 9:35 
Warrior/Ranger/Sage

To ja też :)

Rootek, Nag - Dzięki Wielkie również znad morza. Turniej był superancki :D
Grill i słynny już Krowi Placek - bomba :) A te śniadania na świeżym powietrzu w licznym gronie - piękna nowa tradycja :wink:

Moje gry były, jak zwykle, fantastyczne... nawet jeśli mi nie szło i punkty nie odzwierciedlają tego faktu :wink:
Efgard napisał(a):
to co robił Vandrer było dla mnie zrozumiałe w całości
No i już wiem czemu to przegrałem - bo dla mnie to w ogóle nie było zrozumiałe :wink:
Do wszystkich, z którymi miałem przyjemność zagrać: Dhror, Root, D_fens, Efgard, Nag i, nade wszystko, Anduina - Dzięki piękne! Grać z Wami jest zarąbiście :D A i pośpiewać można :wink: (i to chyba całkiem nieźle, bo Oliwia - w końcu najbardziej muzycznie wyedukowana i zapewne też utalentowana z nas - mówiła tylko "no szybciej, szybciej!" :wink: )

Super było też pograć w planszówki i inne gierki - także dzięki również dla całej ekipy planszowej. A Ty, Dorota, walcz żeby Ci na przyszłym turnieju pozwolili grać w MECCG - trzymam kciuki :)

No i w końcu, Paweł - co Ty gadasz?! (weź przełknij bo nic nie można zrozumieć :wink: ) Tak zerknąłem na spis gier i wyszło mi, że grałem z całą ekipą Pabianicką, całą ekipą Rzeszowską i całą ekipą Kielecką... ale z ekipą Warszawską nie dane mi było zagrać - muszę to sobie odbić na kolejnym turnieju :wink: Także - sorry Gregory, ale nie ma zgody na Twoją karcianą emeryturę :P

Mam wielką nadzieję, że na jesieni znowu uda mi się Was wszystkich spotkać :)

PS. Link do tego excela jest tu (jest też wersja deluxe - z ilustracjami - ale zajmuje za dużo miejsca żeby ją tak załączyć :/ )
http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=1488#p17795

PostNapisane: Śr maja 18, 2016 12:25 
Scout

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wszelkie podziękowania za organizację turnieju należą się tylko i wyłączenie Root'owi, który tak się skupił na dopinaniu wszystkiego na ostatni guzik, że nie miał czasu na przejrzenie talii i odpowiednie przygotowanie się do turnieju. Gdyby nie to to by Was Root wszystkich rozwalił :D

A teraz pozwolę dorzucić swoje 3 grosze... albo i więcej...

Było mi niezwykle miło Was wszystkich poznać i z Wami porozmawiać. Dowiedziałem się co nieco o różnicach językowych różnych regionów Polski i stosunku ludzi do warszawiaków oraz rdzennych warszawiaków do przyjezdnych :P

Ilość przywiezionych gier robiła naprawdę imponujące wrażenie jak i liczebność grupy pozaturniejowej :)

Jeżeli chodzi o sam turniej, to był mój drugi, w którym miałem przyjemność uczestniczyć. Co ciekawe, pierwszy (czyli IV w Warszawie) poszedł mi znaczenie lepiej, udało mi się wtedy nawet wygrać jedną grę 6:0 (pozdrowienia dla Kfiad'a :)) i jedną zremisować, a co najważniejsze nie być na końcu stawki :)

Teraz, mimo, że byłem bardziej "świadomy" tak dobrze mi nie poszło :( Mimo wszystko bawiłem się znaczeni lepiej niż poprzednio! :)

Sam turniej nie dość, że się na niego spóźniłem to jeszcze zacząłem małym falstartem :P Tutaj należą się ogromne podziękowania dla Muad'Dib'a za poratowanie kartami lokacji, dzięki którym mogłem zacząć swój marsz po zwycięstwo...

:twisted:

... który jednak nie trwał zbyt długo i już w pierwszej rozgrywce z Dhror'em (która zakończyła się skromną porażką 41:8) musiałem swoje plany zweryfikować :P Liczę, że mimo to Dhror bawił się co najmniej tak samo dobrze jak ja i że mu się zbytnio nie nudziło w rozgrywce, która była bardziej grą w pojedynkę niż zaciętą walką o zwycięstwo :)

Druga batalia, przeciwko Vandrer'owi wyglądała już dużo lepiej. Nie wiem czy była to zasługa ognistej wody czy szczęścia w rzutach kostką, bo na pewno nie moich umiejętności i taili, którą dysponowałem, rozgrywka zakończyła się wynikiem 24:16. Mogło by być nawet lepiej, niestety za dużo punktów trzasnąłem z przedmiotów i trzeba było ich łączną liczbę lekko zweryfikować :(

Pod koniec tej rozgrywki rozeszła się fama o kolejnym skutecznym slam dank'owcu naszego turnieju i jedyne o co się w duszy modliłem to żeby nie trafić na Anduinę :P

Na szczęście Root nie zawiódł i stanąłem z nim w szranki w bratobójczym pojedynku. Stawka była wysoka wszak walka toczyła się o nie bycie ostatnim.

Tutaj akurat ja nie zawiodłem i pomimo osiągnięcia mojego personal best tego turnieju (23:18) zaszczytne ostatnie miejsce przypadło w udziale właśnie mi!

yey \o/

Gratuluję wszystkim uczestnikom! Przede wszystkim Anduin'ie za potwierdzenie, że 3 miejsce na poprzednim turnieju to nie był przypadek oraz dla Muad'Dib'a za utrzymanie wysokiej formy. Nieskromnie, trochę też sobie bo już samo uczestnictwo w turnieju było dla mnie zwycięstwem (biorąc pod uwagę moje poprzednie próby uczestnictwa i fakt, że talie układałem od 10:00 do 10:30 w sobotę :P).

Nabudowałem sobie również niesamowicie duży głód dalszej rozgrywki więc o ile termin będzie sprzyjający to na następnym turnieju z wielką chęcią się pojawię!!! Można to już traktować jako wstępną deklarację uczestnictwa :)

Razem z Olą chcielibyśmy też podziękować Gror'owi i Muad'Dib'owi za możliwość zagrania w naprawdę ciekawe, interesujące, zaskakujące i wciągające planszówki.

Last but not least, specjalne podziękowania dla ogniomistrza Daniela za rozpalenie grilla i pomoc w przygotowywaniu strawy dla zgłodniałych uczestników :)

Podsumowując, była to mistrzowska impreza i jestem niezwykle zadowolony i usatysfakcjonowany, że było mi dane być jej częścią :)

Dzięki wielkie wszystkim!

Pozdrawiam,
nag

PostNapisane: Śr maja 25, 2016 17:56 
Scout

Witam i ja (pozaturniejowo) :)

Wielkie dzięki za mega imprezę! Root dałeś radę ze wszystkim! Super mieścina - kuchnia o jakiej marzy Gesslerowa, pizza party przesmaczne no i samo granie i nie-spanie tyle ile by się chciało konkretne! Dobra remiza nie jest zła jednak ;)

Dzięki za godziny z planszówkami, czas tak zasuwał... Wstajesz, jesz, grasz..... i sru 3:00 w nocy hehe
Już czekam na swoje zamówione egzemplarze "Codenames"" i "Room 25" :mrgreen:

Do następnego razu i oby szybko!

Kilka fotek ode mnie:
https://photos.google.com/share/AF1QipP ... paZVRHY29B

Pozdrawiam,
Święty

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]