XX Ogólnopolski Turniej MECCG - Organizacja
Turniej odbędzie się w dniach 13-16 listopad 2014 roku, w Goszycach, w niezmiennie znanej nam remizie strażackiej. Obiekt jest stosunkowo niedawno remontowany, jest ogrzewanie, kuchnia z pełnym wyposażeniem, posiada działający natrysk (jeszcze w zeszłym roku tak było )... Zapewnienie noclegu we własnym zakresie, tzn. obowiązują standardowe procedury na naszych turniejach, czyli karimaty, materace, śpiwory, podusie i kocyki …,a miejsca spania to podłoga, której jest w trzy i trochę, i jeszcze kawałek. Wszystkich chętnych zapraszamy do przyjazdu w czwartek 13 listopada od godziny 20:00 (jak ktoś ma potrzebę to mogę się szybciej pojawić – uprzedzić telefonicznie). Obiekt mamy do dyspozycji do niedzieli do około 12:00-14:00. W pobliżu jest mały sklepik i restauracja. Sklepik jest otwarty tylko do południa wiec jakiekolwiek zakupy są możliwe w piątek/sobotę rano, natomiast restauracja otwarta na pewno do 19 – kilka lat temu jedzenie tam było wyśmienite, choć z roku na rok maja tam coraz gorsze, ale to jest tylko moja opinia (zeszłoroczny placek po węgiersku smakował jak kilogramowa torebka mąki) . Z naszej strony zapewniamy:
- ciepły, sobotni posiłek - obiad (najprawdopodobniej pierogi ruskie + śmietana, krokiety z mięsem oraz kapustą i grzybami + barszcz typu instant) – proponuje podzielić to na 2 tury : ciepły obiad i ciepła kolacja – za / przeciw / sugestie proszę pisać
- chyba coś słodkiego - jakieś ciasto
- kawa + cukier + mleko
- herbata + cukier
- soki
- woda mineralna
- piwo (Lech - jedna skrzynka) + paluszki
(wszystko do wyczerpania zapasów)
Na wyposażeniu są talerze i jakieś szklanki/filiżanki, sztućce (tego zawsze było aż w nadmiarze) – na wszelki wypadek warto mieć ze sobą kubek.
Wpisowe to: około 50zł
(wpisowe może ulec zmianie w zależności od liczby uczestników – 50zł przy 12-14)
Sam turniej rozpocznie się w sobotę 15 listopada o godzinie 9:00-10:30 (uściślimy to wspólnie na miejscu). Rozegramy 3-4 gry (w zależności od liczby graczy) w formacie 2-deck game po max 1h i 45min + 15min przerwy pomiędzy grami. W połowie turnieju czyli po drugiej grze przewidujemy dłuższa przerwę około 1h na regeneracje sił, odpoczynek psychiczny i ciepły posiłek. Dodatkowo zapewniamy klasyczny sposób spędzania pozostałego czasu , czyli multum planszówek, dyskusji i przyjemnych spotkań.
Z mojej strony mogę zaproponować (pisać pw/w tym temacie jak ktoś chce coś konkretnego):
http://www.boardgamegeek.com/collection/user/Thorin81 Link także w moim podpisie – Own BGG
Odnośnie dojazdu: jest to wioska zlokalizowana w pół drogi między Kędzierzynem-Koźlem, a Gliwicami. Stacji kolejowej tam nie ma wiec jedyny transport to auto bo raczej na PKS się nikt nie będzie porywał. Jak zaistnieje potrzeba wyjechania po kogoś na stację to proszę dać dużo wcześniej znać, żeby się nie okazało ze na miejscu nie ma nikogo kto nie wypił sobie jednego piwka i podskoczyłby bez narażania siebie na utratę prawa jazdy. W linku informacje dojazdowe:
viewtopic.php?t=1119 Telefony kontaktowe :
Thorin - 511868583
P.S.
Pozaturniejowo -
viewtopic.php?f=18&t=1434Lista obecności -
viewtopic.php?f=18&t=1433Zasady -
viewtopic.php?t=1377P.P.S. jeśli o czymś zapomniałem to pisać – będę edytował na bieżąco