Cytuj:
Jak znajdę wolną chwilę to podeślę na priva czym się różni minion od hero oraz parę zasad. Przetłumaczonej instrukcji nie mam, choć od dłuższego czasu myślę, żeby to popełnić. Pewnie tylko dla siebie potraktowałbym to jako ćwiczenie języka i może zachętę dla graczy

Powiem Ci szczerze, że mi by to bardzo pomogło, ponieważ znajomość mojego angielskiego szacuję na 3= . Co innego przetłumaczyć pojedyncze karty (jeszcze - co w przypadku METW częste - z krótkim tekstem), a co innego całą instrukcję.
Przykładowo instrukcję tłumaczenia Gerarda Waldowskiego kupiłem 10 lat temu na allegro za 10 zł i skorzystałem z niej już setki razy i służy mi - już lekko wyświechtana - do dziś. Nawet teraz - przed naszym Turniejem - rozpocząłem jej lekturę od początku, bo ostatni raz grałem na wiosnę 2012 r. i wiele zasad mi umknęło z coraz straszej głowy!
Mogę stwierdzić, z pełnym przekonaniem, że gdyby nie to tłumaczenie, to pewnie nie pojawiłbym się na żadnym z naszych Turniejów (ze wstydu i strachu, że się zbłaźnię moją nieznajomością zasad

).
Dlatego, gdybym posiadał polskie tłumaczenia zasad do MELE, MEWH czy MEBA, to gwarantuję, że na następny turniej przyjechałbym już jako upadły, albo całkowicie zły!
A tak to muszę - czy bym chciał czy nie - trzymać się wersji hero.

P.S. Dlatego też na Turnieju w minion sealed mogę zagrać dopiero po zakosztowaniu płomiennej wody lub tych obiecanych nalewek - wówczas braki w zasadach nie będą mi przeszkadzały, co więcej, zapewne będę uważał, że znam zasady najlepiej ze wszystkich!