Drodzy Koledzy i Koleżanki (tych co prawda nie widziałem, ale być może gdzieś tam istnieją

),
Wygląda na to, że po dłuższej przerwie, metwowe granie wraca do Warszawy. Jestem właśnie po oględzinach wyremontowanej sali koło Warszawy i mam zamiar zorganizować tu nasze spotkanie

Jest to remiza, w miejscowości Łomna, przy drodze krajowej nr 7, kawałek za Łomiankami (25km od centrum Warszawy). Można tu dojechać autobusami ze stolicy gdyby ktoś nie dysponował własnym transportem

.
Przy okazji chciałbym zaznaczyć, że nasze szanowne forum obchodzi właśnie dziesięciolecie. Z tego powodu staram się, żeby spotkanie wyszło nad wyraz interesująco. W związku z tym planuję pewne niespodzianki. Fajnie by było, gdyby ta okazja skusiła kilku starszych graczy do odwiedzenia nas i uczczenia tej rocznicy.
Proszę o deklarowanie swojej obecności tutaj ->
linkOczywiście będą też inne gry, podaję link do tematu gdzie możemy się zorganizować pod tym kątem ->
linkZasady turniejowe ->
linkWejściówka:
- dla graczy będzie się wahać 60-90zł (zależne od liczby graczy i pewnych detali turniejowych)
- dla pozostałych biwakujących 40zł (ewentualnie jeśli ktoś będzie krócej niż cały weekend to opłata się zmniejszy)
Przewidywany rozkład jazdy (zależny częściowo od liczby uczestników):
10.00 - 11.30 - runda I
11.50 - 13.20 - runda II
13.40 - 15.10 - runda III
15.10 - 16.20 - przerwa obiadowa (jeśli będzie takie zapotrzebowanie to możemy zrobić ją przed rundą III)
16.20 - 17.50 - runda IV (ewentualna, zależna od liczby graczy)
18.10 - 19.40 - runda V (ewentualna, zależna od liczby graczy)
Dla potrzebujących co jeszcze nie mają mojego nr telefonu: 603 581 938
DojazdAutobus:Należy dojechać metrem na stację Marymont, tam jest pętla autobusowa. Potem należy wsiąść do autobusu Ł BIS jadącego do Czosnowa. To jest istotne bo jest kilka autobusów Ł, wszystkie pozostałe (poza BIS) kończą kurs wcześniej. Należy wysiąść na przystanku Łomna Zachód lub Łomna Wschód (przy czym ten pierwszy jest trochę bliżej remizy i jadąc od strony Warszawy jest po tym drugim), ewentualnie może być przystanek Łomna Kościół. Tutaj macie
link do rozkładu jazdy z Warszawy. Na tym rozkładzie godziny oznaczone jako "c" jadą do przystanków Wschód&Zachód, z literką "p" zatrzymuje się przy kościele. Do innych nie wsiadajcie bo wylądujecie parę kilometrów wcześniej
PKS:Tutaj za bardzo nie pomogę bo nigdy nie jeździłem. Ale przy trasie, koło świateł jest przystanek gdzie można wysiąść.
Samochód:Poniżej macie mapkę, na które zaznaczyłem punkty orientacyjne. Jadąc od strony Warszawy, za Łomiankami, mijacie stację BP, potem kolejny zjazd a przy następnym macie światła, gdzie skręcacie. Dojeżdża się do kościoła, przy którym należy skręcić w lewo i przed siebie. Dodaję zdjęcie jak wygląda remiza (jest wzięte z internetu więc wygląda ciut inaczej bo był tam remont).