ja może nie powinienem się wypowiadać bo nie wiem jeszcze czy się pojawię na turnieju (choć bardzo bym chciał to nie wiem jak mi to wyjdzie z finansami w maju), ale że zagłosowałem to tez coś napiszę
zagłosowałem na złożenie całego Balrog'a z prox'ów

bo czemu by nie
od zawsze byłem przeciwny prox'om na turniejach i to sie nie zmieni tak długo jak będziemy grać w CCC - Collectible Card Game - gdzie nie wszystkie karty są dane od ręki każdemu
jak zadecydujecie tak zrobicie - moja rada dla organizatorów obecnych i przyszłych to ustalcie to między sobą i ogłoście, a nie pytajcie się ludzi po kolei bo wtedy do niczego nie dojdziecie - a i tak nasze grono graczy jest już tak małe i tak wierne że nawet najdziwniejsze zmiany w zasady gry i systemu turniejowego nie powinny być wystarczającym powodem by kogokolwiek odwieść od chęci przyjazdu na taki event
ALE jeżeli ustalicie że można grać z prox'ami to według mnie nie macie dalej prawa ustalać jak te prox'y mają wyglądać i ile może ich maksymalnie być - bo jeżeli powodem tego żeby wprowadzić proxy jest "karty są niedostępne/za drogie" to dokładnie to samo można powiedzieć o wymuskanych prox'ach (a może ktoś nie ma wysokiej jakości skanów kart, a może ktoś nie ma gdzie tego druknąć w kolorze, a może ktoś miał wszystkie karty z MECCG, w tym Balrog'a, w piwnicy która mu zalało w wyniku czego stracił cała kolekcję i pograć chciałby ale będzie miał same prox'y...)