Po ostatnich rozmowach mogę już oficjalnie ogłosić.
Mistrzostwa Świata Middle Earth CCG odbędą się w Warszawie w dniach 21-23.X.2011.
Turniej będzie zlokalizowany w szkole im Kołłątaja na skrzyżowaniu ulic Grójecka i Stefana Banacha.
Co do kwestii organizacyjnych to jeszcze jest dużo czasu ale z góry uprzedzam, że kwestie alkohole będą wyglądać trochę inaczej. Oficjalnie nie możemy tam pić (z racji tego, że to szkoła) ale nic się nie stanie jeśli ktoś wypije dwa piwa, tylko będziemy musieli od razu ogarniać butelki/puszki, żeby się nie rzucało w oczy.
Oprócz tradycyjnych imprez towarzyszących - planszówek, będzie pojawią się inne eventy związane z MECCG. W tej chwili wiem, że na pewno będzie to sealed game (hero)- będą startery i boostery, które kupujecie na własność i możecie wziąć udział w grze. Co do innych to czas pokaże - Highwayman wspominał o talii bez kostek, od obecności 2 osób zależy czy dream cards się pojawią, być może drinking game ale tu są wątpliwości związane z alkoholem - jeśli już to samo piwo.
DOJAZD Z DWORCA CENTRALNEGO
Żeby dojechać z dworca centralnego, najlepiej się udać na tramwaj w stronę dzielnicy Ochota. Ominie w większości korki i dojazd powinien zająć ok 15 minut. Zaoferowałbym się z podjechaniem ale to byłaby deklaracja samobójstwa

Piątki, w centrum, są bardzo uciążliwe, tym bardziej, że ostatnio zamknęli nam jeden most i ruch w Śródzmieściu jest wzmożony.
W każdym razie jest jeden tramwaj co dojeżdża bezpośrednio z centrum- nr 9 (tylko taki udało mi się znaleźć).. Wysiadka na przystanku Bitwy Warszawskiej 1920. Stamtąd po skosie udajecie się do szkoły, która jest widoczna przy budkach handlowych tuż przy ulicy Banacha.