Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 11:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 27, 2010 23:51 
Warrior/Ranger/Sage

Fajnie, ale poco nam na liście gry typowo dla dwóch osób? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 11:58 
Warrior/Ranger/Sage

Ej, ten world without end to nie sa po prostu filary ziemi?

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 12:26 
Warrior/Ranger/Sage

Wojtek napisał(a):
Fajnie, ale poco nam na liście gry typowo dla dwóch osób? :roll:

Według mnie też trochę bez sensu, ale zawsze możesz po prostu na nie nie głosować :)

Z drugiej strony jak Ty pójdziesz do domu, a Stachu rąbać drwa to se z Radkiem zagram w Rój :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 15:02 
Warrior/Ranger/Sage

Jaded napisał(a):
Ej, ten world without end to nie sa po prostu filary ziemi?

Druga część, te same realia ale inna mechanika.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 19:12 
Warrior/Ranger/Sage

No to mamy wyniki:

1. Agricola 34
2. Shadows over Camelot 30
3. Le Havre 22

4. Scotland Yard 19
5. A Touch of Evil 14
6. Puerto Rico 13
7. Middle Earth Quest 12
8. Talisman 11
9. Lord of the Rings: the Boardgame 10
9. Munchkin (Booty i/lub Fu) 10

11. World Cup Game 9
11. Cytadela 9
11. Anachronism 9
14. Świat bez końca 8
14. Carcassonne 8
14. Race for the Galaxy 8
17. Merchants 7
17. Kingsburg 7
19. Medieval 6
19. Osadnicy z Catanu 6
Hive 0
Scrabble 0

Te na czerwono zostały przez kogoś odrzucone.
Te na niebiesko zostały wskazane przez więcej niż jedną osobę.
Proponuję zabrać tylko pozycje wypisane pogrubioną czcionką (we wszystkie na pewno nie zagramy, ale tak na wszelki wypadek gdybyśmy wspólnie zmienili zdanie).

Ostatnio edytowano Wt lis 30, 2010 12:43 przez Gror, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 20:00 
Dwarf

Cos kulawy ten system punktowania - gra ktora dostaje 19p, głosowały na nia conajmniej 2 osoby i zajmuje 4te miejsce w rankingu, jest odrzucana (raczej Wojtek :twisted: ). Jeszcze zabawniej by było jakby zastała odrzcona gra z pierwszej pozycji, bo gdyby dosatła po 3x12p, a ten czwarty dał jej negatywa.

Tak wogole przygladam sie tej punktacji i dochodze do wnisku ze jak juz bedziemy na miejscu i dojdzie do sytuacji ze na gre głosowały 2 osoby, a pozstałe 2 jakoś sie do niej nie pala, to wywiaze sie dyskusja.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 22:35 
Warrior/Ranger/Sage

Ale wstrętne pomówienia. Ja głosowalem na Hive.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 28, 2010 22:52 
Dwarf

Wojtek napisał(a):
Ale wstrętne pomówienia. Ja głosowalem na Hive.

hehehe :lol: - chybiony strzał , tak tylko sobie pomyślałem bo wiem ze ty nie przepadasz za takimi grami, a zarazem chyba jako jedyny z pozostałych głosujacych znasz to.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2010 12:01 
Warrior/Ranger/Sage

Thorin napisał(a):
Cos kulawy ten system punktowania - gra ktora dostaje 19p, głosowały na nia conajmniej 2 osoby i zajmuje 4te miejsce w rankingu, jest odrzucana (raczej Wojtek :twisted: ). Jeszcze zabawniej by było jakby zastała odrzcona gra z pierwszej pozycji, bo gdyby dosatła po 3x12p, a ten czwarty dał jej negatywa.

Tak wogole przygladam sie tej punktacji i dochodze do wnisku ze jak juz bedziemy na miejscu i dojdzie do sytuacji ze na gre głosowały 2 osoby, a pozstałe 2 jakoś sie do niej nie pala, to wywiaze sie dyskusja.

To ja odrzuciłem Scotland Yard - bo tego nie znam (czytaj: nie bardzo mi się chce nową intrukcję czytać) a opis mnie nie zachwycił. Może pochopnie, ale już trudno.

Uważam też, że trzeba uszanować czyjeś antypreferencje (w końcu to wskazanie tylko jednego tytułu) bo przecież nie spotykamy się aby się męczyć tylko dla przyjemności.
Pewnie gdyby World Cup zdobył wyższe miejsce to i tak Stachu i Wojtek by w niego nie chcieli grać (chociaż o dziwo nikt go nie odrzucił).

Oczywiście nie mam nic przeciwko dyskusji na miejscu, ale chcę się na coś mniej więcej nastawić - nie zamierzam czytać instrukcji do 20 nowych gier.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2010 15:13 
Dwarf

Gror napisał(a):
To ja odrzuciłem Scotland Yard - bo tego nie znam (czytaj: nie bardzo mi się chce nową intrukcję czytać) a opis mnie nie zachwycił. Może pochopnie, ale już trudno

co do gry to jest synpatyczna, a instrukcja ma cała jedna strone, której nie trzeba czytać, bo tłumaczenie trwał max 2 minuty. To ze wytypowałem Wojtak to tylko dlatego ze wiem, ze ją zna i za czymś takim nie przepada - wogóle to był tylko zart. Z rozmów z Wojtkiem wnioskuje ze on raczej mniej preferuje euro gry czy jak one sie tam klasyfikują.

Gror napisał(a):
Uważam też, że trzeba uszanować czyjeś antypreferencje (w końcu to wskazanie tylko jednego tytułu) bo przecież nie spotykamy się aby się męczyć tylko dla przyjemności.

Ja nigdzie nie napisałem ze nie szanuje czyjeś antypreferencje, tylko że system odrzucenia gry jest kulawy co potwierdza mój hipotetyczny przykład z 32p, a teraz to juz stwierdzam z całym przekonaniem, że system wysyłania do jednej osoby punktacji, ktora poznaje wyniki, a potem bach, swojego negatywa na cos co jest preferowane stosunkowo wysoko (smiesznie by było, jak by to była gra z pierwszej pozycji), jest juz całkowicie do d... .

W kwestji jasności - ja nie mam do nikogo pretensji i żalów, ze Scotland Yard odpadł tylko chciałem pokazac bezsens naszego głosowania.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2010 16:26 
Warrior/Ranger/Sage

Thorin napisał(a):
Ja nigdzie nie napisałem ze nie szanuje czyjeś antypreferencje, tylko że system odrzucenia gry jest kulawy co potwierdza mój hipotetyczny przykład z 32p, a teraz to juz stwierdzam z całym przekonaniem, że system wysyłania do jednej osoby punktacji, ktora poznaje wyniki, a potem bach, swojego negatywa na cos co jest preferowane stosunkowo wysoko (smiesznie by było, jak by to była gra z pierwszej pozycji), jest juz całkowicie do d... .

Ja swoje głosy wysłałem (do siebie jako PW) przed wszystkimi innymi - jak będziemy mieli komputer pod ręką to będę to w stanie udowodnić.
W innym przypadku jak najbardziej zgadzam się, że byłoby to nieuczciwe i trochę mnie dziwi że coś takiego w ogóle przeszło Ci przez myśl (kurde zaczynam myśleć, że te Twoje aluzje odnośnie mojego oszukiwania to jednak nie były żarty :? ).

A Twój hipotetyczny przykład mom zdaniem dobrze się wpisuje w moje zasady. Jeśli by Stachu napisał, że na Agricolę nie może patrzeć (i zaznaczył ją zamiast Scrabble'a) to nie miałbym do niego o to żalu tylko cieszyłbym się, że zagramy chociaż w Le Havre.
Jeśli masz lepszy system wyboru gier to dla mnie nie ma problemu.

Zresztą o czym my tu dyskutujemy, za chwilę się poobrażamy o sposób wyboru gier, a tu przecież trzeba czytać instrukcję do ATOE.

Ostatnio edytowano Wt lis 30, 2010 9:12 przez Gror, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 29, 2010 17:01 
Warrior/Ranger

Hej panowie, widze ze jesteście w posiadaniu Arkham Horror'a. Czy bylby mi ktos w stanie pozyczyć go na powiedzmy tydzien?

W zamian moge zaoferować Carcassone, Argicole albo Puerto Rico.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 30, 2010 9:56 
Warrior/Ranger/Sage

Mieliśmy brać 5 gier a nie 9 :)
Czy Agricola, Le Havre, Puerto Rico to nie jest w zasadzie to samo?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 30, 2010 10:52 
Dwarf

Masz racje - kolejna ekonomiczna, a pisałem do Łukasza ze poza Agricolą i Le Havre to daje negatyw na kazdą kolejną ekonmiczną.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 30, 2010 12:38 
Warrior/Ranger/Sage

Thorin napisał(a):
Masz racje - kolejna ekonomiczna, a pisałem do Łukasza ze poza Agricolą i Le Havre to daje negatyw na kazdą kolejną ekonmiczną.

Zaznaczyłem Twojego negatywa na Puerto Rico.

W sumie zgłosiłeś to po opublikowaniu wyników - to dopiero manipulacja i oszustwo! :lol: )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]