Ja ze swojej strony chciałbym przede wszystkim podziękować tym, którzy przyjechali - chłopaki, bez Was ten turniej by się nie odbył, jesteście zajebiści
Kolejne podziękowania należą się balarowi i Maćkowi, bo to oni de facto są organizatorami turnieju. Ja tylko dołożyłem swoją malutką cegiełkę w postaci namiętnego rozsyłania do wszystkich e-mali i privów (no i ogłosiłem oficjalne wyniki już na miejscu

). Chłoapaki odwalili kawał świetnej roboty - widać że doświadczenie zebrane na poprzednim turnieju nie poszło w las...
Oczywiście dziękuję wszystkim, z którym miałem okazję rozegrać partię, czyli
Thorinowi,
Inte i
Magowi. Szczególne podziękowania należą się
Andrzejowi - Inte, z którym rozegrałem bodajże najciekawszą partię turniejową od kilku ładnych rozgrywek...

A pojedynek Witch-Kinga w Fell Riderze z Elf-lordem był okrasą całej potyczki

Dzięki Andrzej, to była zajebista gra
Co do pozostałych spraw: cały weekend był bardzo udany: wieczorne rozgrywki w World Cup'a, poranne w Osadników z Catanu sprawiły mi wiele frajdy. Miło było zobaczyć znów
Gothmoga, z którym praktycznie uczyliśmy się grać w MECCG w zamierzchłych czasach w Częstochowie. Cieszyłem się jak dziecko (choć może nie było tego widać), gdy okazało się, że to Maciek, który już wcześniej praktycznie zrezygnował z gry, jest zwycięzcą całego turnieju

A ciechany, które dostarczył mi Highwayman osłodziły doskonale gorycz porażki z drużyną piłkarską Thorina...

(nie mylić z World Cup'em Grora, w którym radziłem sobie nawet nieźle

)
I jeszcze jedna mała sprawa, przypuszczalnie niemożliwa do zrealizowania... Thorin znów przywiózł na turniej swój świetny sprzęt fotograficzny (dzięki Radek za to) i nacykaliśmy nim sporo zdjęć. O ile dobrze pamiętam, bardzo dużo z tych zdjęć jest naprawdę klimatycznych (jak choćby przytoczony powyżej pojedynek Witch-Kinga z Elf lordem, lub przejęcie przez drużynę piłkarską Thorina One Ringa od Muad'Diba...)
Powiedzcie chłopaki, czy jest jakakolwiek szansa na to, żeby zrobić z tych zdjęć jakąś galerię z możliwością załączania komentarzy? Zazwyczaj Kfiadeg robił coś takiego i pozwalało nam to na dodatkowe miłe wspomnienia z turnieju. Chciałbym móc poczytać Wasze komentarze do zdjęć i sam zamieścić kilka swoich...