Niestety, po raz kolejny nie będę mógł uczestniczyć w naszym Turnieju!

(a była duża szansa, dlatego z decyzją zwlekałem do ostatniej chwili).
Dziękuję bardzo za zaproszenie i miłe słowa pod moim adresem, zarówno od organizatorów, jak i Highwaymana.
Również Was bardzo pozdrawiam wszystkich i nie moge się doczekać turniejowego spotkania z Wami (jednak znowu nie tym razem!

)
Dementuję jednocześnie pogłoski, jakobym nie interesował się życiem Forum.
Czytam każdy post i jestem na bieżąco! A że się nie odzywam ... to już zupełnie inna kwestia.
P.S. Bez urazy dla czyichkolwiek przekonań i odczuć! Nie chcę wchodzić w sumienia innych uczestników, ale uważam, że rezygnacja z Turnieju z powodu (przedłużonej nagle - to trzeba zaznaczyć) żałoby narodowej, jest lekko mówiąc przesadą! Rozumiem, że gdyby w przerwach między turami uczestnicy włączali Acid Drinkers i pogowali, a do stołów jadło i napoje donosiłby skąpo odziane hostessy (o czym mowa już od kilku lat

), to ktoś mógłby się poczuć urażony.
Tymczasem każdy kto chociaż raz uczestniczył w turnieju wie, że wygląda to zgoła inaczej i wątpię, żeby ktokolwiek z Herbów czy Kaliny (z proboszczem i burmistrzem na czele) miał coś przeciwko takiej imprezie.
Piszę to przede wszystkim przez wzgląd na organizatorów, którzy musieli zapewne poświęcić sporo czasu i trudu organizując Turniej w konkretnym terminie.
Tym bardziej, że organizatorzy zadeklarowali zapewnienie właściwej atmosfery, mając na względzie ostatnie wydarzenia, przez wzgląd na pamięć poległych i szanując (nie boję się tego powiedzieć) odczucia Nas wszystkich związane z tragedią, jaka dotknęła nasz naród.