Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 12:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 22:08 
Warrior/Ranger/Sage

Muad'Dib napisał(a):
Chris napisał(a):
Ja w tym roku odpadam, have fun chlopaki.

Krzysiu nie mów hop, od razu deklarujesz, że Ciebie nie będzie na jesiennym turnieju ? 8)

A tak na poważnie to szkoda:(

Oj, szkoda i to wielka... :-(

Gror napisał(a):
Szanse na moją obecność znacznie wzrosły.

Jeśli się pojawię, to niezawodnie z World Cupem - więc można się już zapisywać na piątkowy wieczór.

No to pierwszego uczestnika w postaci mojej osoby juz masz :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 22:18 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
Miotałem się z decyzją i miotałem!

Ciastku dziękuję za interwencję telefoniczną - czuję się zaszczycony, że organizatorom nie jest bez znaczenia moja obecność na turnieju i mimo mej totalnej już absencji w życiu forum i naszej karcianki w ogóle, wciąż nie tracą nadziei :)

Już, już prawie byłem zdecydowany jechać (głównie za sprawą Ciastka i Rutka, który mnie tu z flanki zachodził i podstępami przeróżnymi traktować raczył), aż tu okazało się nagle, że w ten sam weekend mam... wesele! Nie moje, co prawda, choć wcale się nie zdziwię jak kiedyś i o własnym weselu zapomnę, ale tak czy siak - już wycofać się mi raczej nie uda :/

Wysyłam zatem Rutka samopas, niechże w końcu Pabianice zatriumfują! (po uprzednim uwięzieniu Highwaymana w toalecie na czas turnieju, oczywiście).

Dobrej pogody (głównie motocyklistom :P) oraz udanego turnieju dla wszystkich! No i do zobaczenia na następnym! ;)

Kurcze, tak sie zasmucilem wiescia, ze Chrisa nie bedzie, ze w ogole nie zauwazylem drogi Kfiadku Twojego posta... Niemniej wiedz, ze zasmuca mnie on w stopniu rownie wielkim jak post Chrisa...

Chlopaki, tak nie moze byc !!!!! Nie moze byc tak, ze 2 bardzo waznych VIPow tego forum nie ma na kolejnym turnieju.... Kurcze wezcie sie w garsc i obiecajcie tutaj, ze na nastepnym sie stawicie, chocby sie walilo i palilo... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 6:27 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Ja muszę przyznać, że zacząłem się nad swoją obecnością na turnieju ze względu na uroczystości żałobne.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 12:37 
Warrior/Ranger/Sage

Gyg napisał(a):
Ja muszę przyznać, że zacząłem się nad swoją obecnością na turnieju ze względu na uroczystości żałobne.

Z jednej strony, jak napisał Boris - nie dajmy się zwariować, ludzie giną codziennie śmiercią co najmniej równie tragiczną jak nasz zmarły prezydent i inne ofiary tego wypadku, ale nie chodzimy na co dzień ze spuszczonymi głowami i w żałobie - można na to odpowiedzieć, "tak, ale ich nie znamy"; na co ja odpowiem że ani prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ani innych którzy zginęli w tej katastrofie też nie znałem, fakt były to osoby publiczne ale więzi emocjonalnej z nimi nie czułem, natomiast należny ich stanowiskom i sposobowi w jaki zmarli szacunek uważam że oddajemy należycie poprzez tygodniową żałobę narodową

z drugiej strony - każdy ma prawo inaczej zareagować i zachować się wobec takiej tragedii i jeśli czuje że potrzebuje dodatkowo uczcić pamięć zmarłych pod Smoleńskiem przez uczestnictwo (osobiste bądź duchowe) w uroczystościach pogrzebowych jakie będą się odbywać w weekend, czy choćby powstrzymać się od pewnych czynności czy zachowań w te dni - to ma do tego prawo

muszę jednak zaznaczyć że nasze spotkanie nie jest jakąś wielką czy nieprzyzwoitą imprezą i ja osobiście nie widzę aby z założenia swym tonem godziła w podniosłość uroczystości które będą się w sobotę odbywać w Warszawie

myślę że wszystkim z nas brakowałoby ciebie Gygu gdybyś zdecydował się na turniej nie pojechać - ale to twoja decyzja, zależna od tego co czujesz wobec tych wydarzeń i czy uważasz iż spotkanie w naszym gronie (i pewnie nieuchronne rozluźnienie atmosfery, śmiechy i żarty które są naturalne przy naszych przyjacielskich spotkaniach) zaburzy twój sposób przeżywania zaistniałej sytuacji

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 14:28 
Scout/Sage

dokładnie tak. Grzesiu, jak nie pojedziesz to będę taki kawał drogi jechał sam...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 14:52 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Ze względu na przedłużenie żałoby narodowej do niedzieli niestety nie pojawię się na turnieju. Szkoda chłopaki, że się z wami nie zobaczę, bardzo cieszyłem się na samą myśl turnieju ale cóż, bywa, jak to mawiają.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 21:07 
Diplomat

Witam was, w związku z zaistniałą sytuacją, z przyczyn ode mnie niezależnych, a także z powodu mego czynnego uczestnictwa w uroczystościach żałobnych nie będę na turnieju. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 23:27 
Warrior/Ranger/Sage

Niestety, z powodu uroczystości pogrzebowych w Krakowie, nie będę w stanie opuścić miasta przez weekend i tym samym muszę zrezygnować z uczestnictwa w nadchodzącym turnieju.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 0:34 
Shadow of the East

Fram Framson napisał(a):
Niestety, z powodu uroczystości pogrzebowych w Krakowie, nie będę w stanie opuścić miasta przez weekend i tym samym muszę zrezygnować z uczestnictwa w nadchodzącym turnieju.

Fram jeśli chodzi o kwestie transportowe to na pewno jakoś da się to rozwiązać. A jeśli chciałbyś zdążyć na pogrzeb to też nie powinno być problemu, w końcu jest w niedzielę popołudniu.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 1:00 
Warrior/Ranger/Sage

Zgadza sie, Muad'Dib ma racje...

Jak juz Ci wczesniej Framie proponowalem, moge Cie odebrac po drodze w piatkowe popoludnie/wieczor z dworca PKP w Katowicach (przypuszczam ze dojazd do Katowic z Krakowa jest jeszcze prostszy niz bezposrednio do Czestochowy).
Jesli natomiast chodzi o powrot, to biorac pod uwage ilosc graczy przypuszczalnie rozegramy tylko 4 gry turniejowe. Zatem przy odrobinie gietkosci przy rozdawaniu nagrod juz o 17 w sobote bedziesz mogl wracac do siebie...

Prosze, przemysl jeszcze raz sprawe i zastanow sie nad takim rozwiazaniem...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 9:01 
Warrior/Ranger/Sage

Dzięki chłopaki, ale w moim przypadku nie chodzi o problemy logistyczne. Moja uczelnia aktywnie zaangażowała się w uczestnictwo w uroczystościach pogrzebowych, użyczając wolontariuszy oraz tłumaczy. Jako członek tej drugiej grupy, mam pełne ręce roboty w piątek, sobotę i niedzielę, więc nie ma szans żebym dał radę przyjechać. :(

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 10:19 
Pan na Rhosgobel

Niestety, po raz kolejny nie będę mógł uczestniczyć w naszym Turnieju! :cry: (a była duża szansa, dlatego z decyzją zwlekałem do ostatniej chwili).
Dziękuję bardzo za zaproszenie i miłe słowa pod moim adresem, zarówno od organizatorów, jak i Highwaymana.
Również Was bardzo pozdrawiam wszystkich i nie moge się doczekać turniejowego spotkania z Wami (jednak znowu nie tym razem! :( )

Dementuję jednocześnie pogłoski, jakobym nie interesował się życiem Forum.
Czytam każdy post i jestem na bieżąco! A że się nie odzywam ... to już zupełnie inna kwestia. :)

P.S. Bez urazy dla czyichkolwiek przekonań i odczuć! Nie chcę wchodzić w sumienia innych uczestników, ale uważam, że rezygnacja z Turnieju z powodu (przedłużonej nagle - to trzeba zaznaczyć) żałoby narodowej, jest lekko mówiąc przesadą! Rozumiem, że gdyby w przerwach między turami uczestnicy włączali Acid Drinkers i pogowali, a do stołów jadło i napoje donosiłby skąpo odziane hostessy (o czym mowa już od kilku lat :P ), to ktoś mógłby się poczuć urażony.
Tymczasem każdy kto chociaż raz uczestniczył w turnieju wie, że wygląda to zgoła inaczej i wątpię, żeby ktokolwiek z Herbów czy Kaliny (z proboszczem i burmistrzem na czele) miał coś przeciwko takiej imprezie.
Piszę to przede wszystkim przez wzgląd na organizatorów, którzy musieli zapewne poświęcić sporo czasu i trudu organizując Turniej w konkretnym terminie.

Tym bardziej, że organizatorzy zadeklarowali zapewnienie właściwej atmosfery, mając na względzie ostatnie wydarzenia, przez wzgląd na pamięć poległych i szanując (nie boję się tego powiedzieć) odczucia Nas wszystkich związane z tragedią, jaka dotknęła nasz naród.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]