Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 13:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So cze 12, 2004 8:18 
Ranger

YO wszystko jakos ustalo ostatnimi dniami na forum a wiec skoro zaczyna sie Swieto nad Swietami wiec trzeba to ruszyc ... a wiem ze paru maniakow sie znajdzie do popisania tutaj i dyskusji na temat Pilkarskiego Bozka.
Czyli, kto z kim jak gdzie dlaczego i po co przegral wygral sfaulowal i dlaczego na koncu i tak wygra najlepszy piszemy tutaj :D

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 9:09 
Warrior/Ranger/Sage

Prawdę pisząc wczoraj przypadkowo dowiedziałem się, że są jakieś mistrzostwa Europy. Polacy, domyślam się, nie grają?

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 9:16 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Jaded, widze ze jestes laikiem jezeli chodzi o pilke. Nasze Orly oczywiscie nie graja po pokonala ich Lotwa...

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 7:53 
Pan na Rhosgobel

Przez pi.............. grajków z Portugali przegrałem pieniądze.
Postawiłem na nich i na Hiszpanię. Na tych drugich się nie zawiodłem, ale Portugalia (gospodarz mistrzostw) do bani!!! :evil:
Teraz to chciałbym, żeby odpadli w eliminacjach!

Drugie zaskoczenie: Anglia - prowadzić do 90 min., żeby przegrać - to trzeba być zdolnym!!!
I znowu ten gwiazdor ze Spice Girls nie strzelił karnego, ech.. :x

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 11:24 
Flame of Udűn

Ehh, tak... jak ja się cieszę, że nie zdążyłem obstawić tych meczy, 30 zł bym tylko na Portugalii i Anglii utopił...

A tak w ogóle to komu kibicujecie? Ja jak zawsze jestem wierny drużynie Espanii :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 12:12 
Scout/Sage

wczoraj przeżyłem olbrzymi zawód. nie dość że sespół którego nie lubie wygrał (Francja) to jeszcze wcale im się to zwycięstwo nie nalezało. Takiej żenady jaka chlopaki znad sekwany pokazali to dawno nie widzałem. Ale z drugiej strony five o'clocki sa same sobie winne...

po tym pokazie i po porażce Portugalii to juz nie wiem którym z wielkich zespołów mam kibicować.

Mam nadzieje, ze mistrzasmi nie zostaną ani niemcy ani francuzi

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 13:48 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Widze Szilian ze obaj zgadzamy sie co do tego ze nielubimy gdy Francuzi wygrywaja... Ja kibicuje Anglii i Hiszpanii.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 13:57 
Pan na Rhosgobel

W pierwszej trójce widziałem Hiszpanię, Portugalię i Anglię.
Portugalii już nie widzę :wink: :lol:
Może Szwecja - mocny, ułożony zespół ?!

Dzisiaj w meczu Dania-Włochy stawiam na Danię.
Włochów nie lubię jak wy Francuzów :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 14:41 
Ranger

Dupa blada chrzanione żabojady i Zinedine "Żydkowski" Zidane
W pierwszej trojce zapomnieliscie o Czechach :)) mowie wam zajda daleko a po za nimi to Szwedzi (ich tez nienawidze za to co zrobili z nami) i Włosi (a tych gnojkow to juz nie cierpie), ale patrze i mówie obiektywnie o szansach drużyn.
Najbardziej to by mi pasowało jakby Polacy wygrali :wink: ale zebysmy mieli szanse na zwycięstwo to najpierw musielibysmy awansować, a awansujemy dopeiro wtedy jak Mistrzostwa Europy bedą rozgrywane w Polsce :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 14:54 
Pan na Rhosgobel

Arturiuss napisał(a):
awansujemy dopeiro wtedy jak Mistrzostwa Europy bedą rozgrywane w Polsce

Albo jak naturalizujemy 11 gwiazd afykańskiej piłki i nasza reprezentacja będzie wyglądać jak francuska!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 23:31 
Flame of Udűn

Arturiuss napisał(a):
awansujemy dopeiro wtedy jak Mistrzostwa Europy bedą rozgrywane w Polsce :roll:

A to was Panowie może zaskoczę :!:

Otóż jest pomysł aby organizować takie mistrzostwa za 8 lat właśnie w Polsce oraz na Ukrainie!!!!!! Nie śmiejcie się, to jest jak najbardziej do zrealizowania, bo my musielibyśmy zbudować tylko 5 stadionów, drugą piątkę budują JUŻ ukraincy!! A w Polsce cały czas przebudowywany jest stadion Lecha, w wawie na 90% powstanie nowy stadion Narodowy na Łazienkowskiej, mamy też Chorzów, Wrocław/Szczecin no i Kraków. Nawet pieniądze nie są zbyt wielkim problemem (można nawet organizować dodatkowe zbiórki wśród kibiców, oni, w tym też i ja :D, potrafią ogromne sumy zebrać). Prawdziwym problem jest raczej Listkiewicz i reszta zasranej kompanii z Miodowej, która woli pierdzieć w stołek niż zrobić coś wreszcie dla polskiej piłki...

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 7:57 
Pan na Rhosgobel

Cieszy pomysł, ale niestety jest on nierealny :(
Przynajmniej w najbliższych latach. Może za 16 lat, to prędzej.
Muszę się zgodzić, że coraz więcej stadionów (nowoczesnych, zadaszonych stadionów) jest budowanych lub jest w planach budowy.
Ale przecież, jakbyśmy przyjęli piłkarzy i kibiców na niezadaszonych lub prawie niezadaszonych stadionach (np. w Chorzowie) to przecież piłkarska Europa zabiłaby nas śmiechem!
Widzieliście stadiony w Portugalii - wielkie, zadaszone, piękne!!!
Przed każdą imprezą tego typu (mistrzostwa, olimpiada itp.) oprócz istniejących obiektów jest budowanych kilka (2 - 6) nowych obiektów.
Tak było w Portugalii, tak jest teraz w Grecji, tak było w Australii i przede wszystkim w Korei.
Dlatego, nie mówmy o obecnych stadionach, tylko o tych projektowanych (patrz: Kraków). Kielc niestety nie biorę pod uwagę, bo mimo tego, że rozpoczęła się w moim mieście budowa nowoczesnego, dwupoziomowego, zadaszonego stadionu z podgrzewaną murawą, to niestety pojemność tego obiektu zamknie się w 20 tys. - co jest dobre na mecze reprezentacji z Azerbejdżanem, ale nie na Mistrzostwa Europy :wink: :lol:
Skoro mówimy o nowych stadionach, to tak jakbyśmy mówili o pieniądzach, dobrej woli, świadomości zagadnienia, zaangażowaniu - a tego u Polaków, niestety, niewiele :(
Nie wspomnę już o takim "błachym" problemie jak odpowiednia infrastruktura, zabezpieczenia, ochrona i innych tysiąc rzeczy i problemów, o których nie wspomniałem a które mogą wystąpić i na które trzeba być przygotowanym.

Pomysł z ME w Polsce przypomina mi podobny pomysł z Olimpiadą (Polska - Czechy) w Zakopanem. Ja sam się nieźle uśmiałem jak w kontekście tej Olimpiady wyobraziłem sobie Zakopiankę i dworzec autobusowy w Zakopanym!

Jestem oczywiście za Mistrzostwami w Polsce, ale póki nie będzie odpowiednich warunków, to ten pomysł pozostanie w sferze marzeń!

Pocieszmy się tym, że następne Mistrzostwa Świata będą rozgrywane za miedzą i jeżeli Polska awansuje (kolejne nierealne marzenie ??), to tysiące polskich kibiców będzie się musiało przeprawić jedynie przez Odrę, czyli 2 dni na swoich mumakilach i już można oglądać prawdziwe piłkarskie święto na pięknych stadionach, bezpiecznie, w komfortowych warunkach.
Tego nam życzę :P

Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2004 19:41 
a co myślicie o "czarnym koniu" jakim jest Grecja ? Kurde wystarczy im remis z dość kiepskimi Ruskami i wychodzą już na bank z grupy ...

Może Polakom też dobrze by zrobił zagraniczny szkoleniowiec ? Taki drugi Otto Rehhagel ... No ale póki co zostaje nam tylko Janas :( Nie ma Olisadebe = nie ma goli - zawsze byłem pewien ,że ten prosty wzór obrazuje sytuację reprezentacji Polski w ostatnich latach ...

Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2004 20:30 
Flame of Udűn

AsaliaH . napisał(a):
a co myślicie o "czarnym koniu" jakim jest Grecja ? Kurde wystarczy im remis z dość kiepskimi Ruskami i wychodzą już na bank z grupy ...

No cóż, to fakt... Grecja zaskoczyła wszystkich, ale myślę, że po wyjściu z grupy dostaną właściwy łomot od jakiejś "starej" ekipy i tyle... :)
Dla mnie większą niespodziewajką jest Łotwa- właśnie skończył się mecz Niemcy-Łotwa... muszę przyznać, że nieźle mnie zaskoczyli. Jeśli teraz jeszcze Holandia zremisuje z Czechami, to będzie bardzo ciekawy koniec w grupie D :D

AsaliaH . napisał(a):
Nie ma Olisadebe = nie ma goli - zawsze byłem pewien ,że ten prosty wzór obrazuje sytuację reprezentacji Polski w ostatnich latach ...

Bez przesady, przecież w Korei Olisadebe też grał... i co z tego wyszło? Nie trzeba chyba mówić... :P:P

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 22, 2004 23:04 
Ranger

BRAWO SKANDYNAWIAAAAAAAAAA BRAWOOOO

Ale Makaroniarzy wydymali :)) hahahaha Brawooo nie moge wyjsc z podziwu.
Zrobili se niepisana umowe i tak grali zeby 2:2 bylo.
Nie wierze ze to byl przypadek.
Po prostu zrobili to genialnie :))))
Jeszcze raz wielki poklon dla ekipy Dunsko-Szwedzkiej za wyeliminowanie spageterii

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]