Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 12:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So kwi 03, 2010 13:57 
Warrior/Ranger/Sage

Akurat nie kojarzę, żebym kiedykolwiek robił deck w noc przed turniejem, poprawki i owszem.
Myślę, że Muad dib źle interpretujesz niechęć do 2 deckówek - najważniejszy powód jest taki , że 2 deckówki są- czy się to komu podoba cy nie - dłuższe. Jeśli notorycznie w chwili zakończenia rundy połowa ludzi nie dokończyła jednodekowej gry, to przy 2 deckowych lepiej nie będzie.
Jako side note: ja generalnie też jestem za 2 deck game :)

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 04, 2010 16:34 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Jak dla mnie dwutaliówka rozbija się wyłącznie o czas i tyle. Nam się ledwo jedniotaliówki udaje zrobić (chociaż ja na ostatnim turnieju zawsze kończyłem pierwszy i miałem furę czasu :P) - jak Muad przedłużysz dobę o kolejne 4 czy 6 godzin to bez problemu :D. A ja wiem czym będzie grał Boris ale nie powiem :). A mi brakuje tylko przeszkadzajkowej talii.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 04, 2010 17:02 
Shadow of the East

Ja jedynie chciałem wyeliminować element jakim jest lepsze ciągnięcie kart na początku gry. Owszem nie da się tego zlikwidować, ale zmienienie gry na 2-deck game pozwoliłoby przynajmniej rozegrać cała partię a nie ukończyć po 3 turach lepszego dociągania. Podam przykład z jesieni kiedy grałem z Piotrkiem - owszem zagrał bardzo dobrze ale kiedy tylko policzył punkty to zwołał radę tymczasem kiedy ja początek miałem fatalny bo nic nie ciągnąłem to w momencie zwoływania rady miałem bardzo fajną rękę na następne 2 tury a zostało przed nami z 20-30min rundy. Owszem gra jest losowa ale 2-deck game trochę wyrównuje siły jeśli chodzi o ciągnięcie kart i o to mi chodziło w tej całej dyskusji.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 10, 2010 14:43 

Zwracam się z zapytaniem do organizatorów czy wydarzenia pod Smoleńskiem oraz tygodniowa żałoba narodowa wpłyną jakoś na turniej?

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 10, 2010 17:15 
Warrior

Rozmawialiśmy z Pawłem (Balarem) na temat organizacji turnieju po tragedii pod Smoleńskiem. Żałoba rozpoczyna się dzisiaj o godzinę 18.00 a kończy w piątek o godzinie 24.00 więc sam turniej odbędzie się już po zakończeniu żałoby, tym samym nie planujemy żadnych zmian. Nadal jednak w piątek zapraszamy na przyjazd.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 20:38 

To znowu ja. W ten weekend odbędą się uroczystości żałobne i jakoś dziwnie będzie jak my będziemy sobie radośnie łoić w karty. To są moje odczucia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 22:40 
Warrior/Ranger/Sage

Fakt jest faktem, ze wydarzenia zwiazane ze smiercia prezydenta niechybnie wplyna na atmosfere turnieju... Zarowno balar, Maciek no i ja zastanawialismy sie jak ten temat w ogole ugryzc... Ja wciaz sie zastanawiam, czy sa wsrod nas osoby, ktore bardzo denerwuje fakt spotkania sie wlansie w ten najblizszy weekend. Powstaje pytanie, czy gdyby teraz spytac kazdego z osobna, czy wyrazilby zgode na przesuniecie terminu np na nastepny tydzien, to czy w nastepnym tygodniu na 100% by sie pojawil...

Sam tego nie wiem, a obawiam sie, ze wiele osob juz na ten konkretny weekend zarezerowalo sobie terminy i ich poprzestawianie teraz, na kilka dni przed "impreza", mogloby byc co najmniej klopotliwe.

Z drugiej strony powstaje pytanie, czy zgromadzenie 17 osob jest jakas mega wielka impreza (a niestety po wiesciach od Kfiadka i Chrisa topnieja szanse na wieksza liczbe uczestnikow). W koncu, gdybysmy spotkali sie w przyslowiowym barze wypic strzemiennego ku czci P. Kaczynskiego, to tez byloby to jakies tam wieksze zgromadzenie...

Sprawa jest o tyle skomplikowana, ze nie mozemy nikomu zakazac, ani nikogo zmusic do uczestnictwa w turnieju. Kazdy z nas jest wolnym czlowiekiem i ma prawo, jesli w jakis sposb ma zle odczucia, po prostu zrezygnowac z uczestnictwa.

My ze swej strony zapewniamy jednak, ze nie przejdziemy obojetnie wobec tragedii, jaka rozegrala sie w miniona sobote pod Smolenskiem.

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 2:56 
Warrior/Ranger/Sage

Widzę, że nikt nie chce powiedzieć pewnych rzeczy wprost, więc wezmę to na siebie.
Czy kiedy pod koniec 2004 Root w walce z The Mouthem stracił wszystkie swoje postacie na skutek body checks, dla kogoś z z rządu był to powód do zadumy a tym bardziej do odwołania spotkania rangi ogólnopolskiej?

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 9:02 
Scout/Sage

Konrad Klar napisał(a):
Widzę, że nikt nie chce powiedzieć pewnych rzeczy wprost, więc wezmę to na siebie.
Czy kiedy pod koniec 2004 Root w walce z The Mouthem stracił wszystkie swoje postacie na skutek body checks, dla kogoś z z rządu był to powód do zadumy a tym bardziej do odwołania spotkania rangi ogólnopolskiej?

Trochę zbyt brutalnie ale trudno się nie zgodzić. jest mi niezmiernie przykro, że zginęli ludzie. jest to olbrzymia tragedia dla wszystkich bliskich ofiar. ale nie dajmy się zwariować. jak mawiał Freddy "Show must go on". mamy już nowego prezydenta na razie jest p.o. ale wybory za dwa miesiące przecież. mamy już p.o. na każde tragicznie opróżnione stanowisko.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 11:00 
Shadow of the East

Zgadzam się z Ciachem - myślę, że raczej nie przeszedł do porządku dziennego względem tego co się stało.Po to jest żałoba narodowa, żeby uczcić ich pamięć ale trzeba żyć dalej. Żałoba kończy się w piątek, przecież nikt nie będzie chodził ubrany na czarno, nie słuchał muzyki, nie oglądał filmów w kinie przez kolejne pół roku. Ja nigdy nie traktowałem naszych turniejów jak wielkiej imprezy - raczej jako okazję do spotkania z kumplami, z którymi się fajnie gada i nie widzę powodu dla którego miałbym rezygnować z tego. Nie bronię nikomu okazywać smutku z tego powodu czy rezygnować z czegoś - to są osobiste sprawy, każdy to odczuwa na swój sposób - natomiast niech to naprawdę pozostanie w sferze prywatnej.

Zresztą powiem wprost - gdyby za tydzień miał się odbyć turniej to pewnie mnie by nie było bo to weekend przed rocznicą śmierci mojego ojca i spodziewam się gości itp. Jest to dla mnie o wiele ważniejsze niż pogrzeb prezydenta, których już kilku było, będą następni i ich pogrzeby również się odbędą. Owszem Lech Kaczyński był głową naszego państwa, ale ja to traktuję jako tragedię człowieka takiego jak my. Gdyby zmarł śmiercią naturalną za 25-30 lat to tej całej dyskusji by nie było.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 20, 2010 13:53 
Warrior/Ranger

Hej,

moze by organizatorzy podali ogolna klasyfikacje?? A wygrany podzieli sie deck list'a?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]