Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 11:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lut 08, 2010 15:46 
Master of the Art

Żadna inna ekipa nie zgłosiła chęci zorganizowania turnieju a mnie udało się dzisiaj dowiedzieć najważniejszych rzeczy więc ogłaszam wszem i wobec:

Herby organizują XII Ogólnopolski Turniej MECCG.

Na chwile obecną mamy trzy weekendy kwietnia do wyboru:

09.04 - 11.04
16.04 - 18.04
23.04 - 25.04

Zainteresowanych prosilibyśmy o jak najszybsze podanie który termin byłby najodpowiedniejszy ponieważ musimy go zaklepać i to najlepiej w ciągu dwóch tygodni. ;)

Muad'Dib zaproponował aby zagrać 2-deck game więc może przy okazji wyboru terminu wypowiedzcie się czy jesteście za czy przeciw takiej zmianie.

Z braku czasu to tyle chwilowo, ale postaram się wkrótce podać więcej szczegółów.

*Tak, tak wiem... wczesniej kto to czytal widzial ze byly cztery terminy ale uswiadomilem sobie ze w wielkanoc pewnie sie turnieju zorganizowac nie uda. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 08, 2010 23:41 
Warrior

No to może zacznę, jak to komuś pomoże to odpowiada mi każdy termin (ktoś sale posprzątać musi :D )

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 0:22 
Warrior/Ranger/Sage

Byłby wstyd, gdybym i ja się nie wypowiedział na samym początku, co nie? ;-)

Niestety trudno mi sie w tej chwili na 100% opowiedziec, ktory temin bardziej mi pasuje, a ktory nie. Na chwile obecna kazdy jest spoko, choc niestety moze sie okazac, ze ktorys z nich jest poza moim zasiegiem :-(
Ale bylaby straszna kicha, gdybym nie przyjechal na turniej do moich ziomkow, ktorych sam przeciez "wychowywalem" ;-) Zatem zrobie co sie da, aby byc :-)

Co do dwudeckowek, to osobiscie jestem przeciwny. Gra tym systemem moglaby sie przeciagnac mocno w czasie i tym samym odstraszyc pewna czesc ludzi. Wole szybkie partie w dotychczasowym systemie + ew. planszowki przed i po turnieju.

Howgh :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 0:55 
Shadow of the East

Ja preferuję pierwsze 2 terminy, ze względów osobistych nie wiem czy bym mógł przyjechać na ten ostatni proponowany.

Co do 2-deck game zależy od ilości osób - gdyby miało nie być licznej gromady i byśmy byli ograniczeni do 4 rund to mam zamiar lobbować na rzecz dwudeckówki ;) 5 rund 2-deck game w ciągu jednego dnia faktycznie by mogło być ciężki ale zobaczymy..

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 10:12 
Warrior/Ranger/Sage

Ja nie mam jeszcze ustalonych zmian, więc na tą chwilę , każdy termin jest ok.
Też estem za 2 deckówkami , jeśli miałyby byc 4 rundy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 10:17 
Warrior

ja tez preferuje dwa pierwsze terminy (9-11,16-18)

co do 2-deck game to w zasadzie nie mam nic przeciw tylko tyle, zeby za bardzo turniej sie nie przeciagnal.fajnie sie gra tez w planszowki:) czyli zobaczymy ile osob sie zdeklaruje na turniej, oby jak najwiecej a wtedy i tak bedziemy zmuszeni grac 1-deck game :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 10:28 
Warrior/Ranger/Sage

Mi, niestety, pasuje tylko pierwszy termin (9-11.04). Później, z powodów osobistych, nie dam rady.

Co do 2-deckówek: raczej nie, no chyba, żeby rzeczywiście było mało osób - wtedy tak :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 09, 2010 10:37 
Warrior/Ranger

Ostatnie dwa miesiące spędziłem w szpitalu i raczej ciężko będzie mi przyjechać, jak już to na 1 dzień (Choć Herby to dwa rzuty beretem od teściów, jakbym tam nocował to może i na 2 dni) i to w terminie najpóźniejszym.

Dla mnie 2-deck ten turniej wykluczyłyby z kalendarza. Mimo wszystko uważam, że jest to dobry pomysł na przyszłość. Więcej możliwości i mimo wszystko chyba szczęście nie jest wtedy czynnikiem aż tak decydującym jak przy 1-deck.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 20, 2010 20:51 
Master of the Art

hm... jakoś mało osób jak na razie wypowiedziało się odnośnie daty... rozumiem że reszcie pasuje każdy termin i dlatego nic nie napisali :wink:
poczekamy jeszcze do poniedziałku i wtedy podamy dokładną już datę turnieju.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 21, 2010 13:50 
Warrior/Ranger/Sage

Pokłony dla ekipy Herbowej za podjęcie wyzwania organizacji turnieju. Przeogromnie jestem wam wdzięczny za to wiosenne wydarzenie.

Dwa ostatnie turnieje musiałem opuścić, ale tym razem mam nadzieje nie stanie nic na przeszkodzie.

Dla mnie terminy układają się następująco:
1. 16-18.04 - najbardziej mi odpowiadający
2. 09-11.04
3. 23-25.04 - najmniej

Howgh.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 21, 2010 18:23 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

Ło Jezusicku, Rootkowiak będzie! Może więc i Wiedźmaka byś z czeluści pabianickich wydobył?
Mi jak na razie pasują wszystkie terminy.
Co do dwudeckówek to nie mam zdania, ale podejrzewam, że mają one sens tylko przy 4 rundach.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 21, 2010 18:28 
Warrior/Ranger/Sage

mnie na chwilę obecną pasuje dowolny z tych terminów, więc dostosuje się do możliwości większości :)

wypowiem sie też może co do gier dwudeckowych, jako iż ostatnio zostałem zmuszony przez Thorina i Muad'Diba do uczestnictwa w turnieju na GCCG gdzie grano właśnie dwudeckówki

gra nie różni się diametralnie od gry jednodeckowej, warto miec moze troche wiecej punktów w talii i trzeba koniecznie liczyć sie z tym że trzeba przewinąc deck przed zwołaniem rady
i tak gramy w Polsce na 25MP potrzebnych do zwołania rady, więc ilość punktów w decku powinna być wystarczająca, moze kilka punktów extra warto dorzucić, natomiast trzeba popracować nad płynnością decku by go móc przewinąć w porę i wykorzystać uzyskaną nad przeciwnikiem przewage w punktach nim on nas dogoni
chyba we wszystkich grach jakie widzialem, tak naprawde w momencie przewinięcia decku od razu była zwoływana rada
co do tego jak by to wyszło na żywo - mniej wiecej takjak ostatnio w KK, gra dwudeckowa ma limit czasu wyznaczony na 1,5 godziny, w takim czasie raczej zawsze komus uda sie przewinąc deck, lub być o włos od tego
więc jest to definitywnie do zrobienia i nie powinno wywołac zbyt dużych utrudnień dla uczestników turnieju
ALE
organizatorzy powinni brać pod uwagę zrobienie turnieju dwudeckowego tylko w przypadku gdy grali bedziemy 4 rundy (czyli gdy bedzie maxymalnie 16 osób)
problem polaga na tym ze to ile osób przyjedzie na nasze turnieje zazwyczaj okazuje się dopiero w dniu turnieju co utrudnia wczesniejsze ustalenie czy turniej bedzie jedno- czy dwudeckowy, ja wolę myśleć ze miniony rok był troche felerny i dlatego mielismy mniejsze frekwencje na turniejach i licze ze w tym roku na turniejach bedzie ponad 16 osób... ale to tylko ja... :P

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 21, 2010 21:58 
Warrior/Ranger/Sage

Mi osobiscie najbardziej pasuje najpozniejszy termin, ale zobaczymy jak sie glosy rozloza :)

PostNapisane: Pn lut 22, 2010 9:55 
Warrior/Ranger/Sage

balar napisał(a):
Na chwile obecną mamy trzy weekendy kwietnia do wyboru:

09.04 - 11.04
16.04 - 18.04
23.04 - 25.04

Ja wolałbym któryś z dwu późniejszych terminów (16 albo 23).

Odnośnie długości gry to dwudeckówka jest ciekawym pomysłem. Poszerza możliwości budowy decków i wyboru strategii.
Zgadzam się też z przedmówcami, że ma sens najwyżej przy 4 rundach. I tak trzeba liczyć, że każda gra potrwa około 2 godzin, więc nawet przy 4 rundach będzie niezły maraton.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 22, 2010 13:01 
Sage

Na chwilę obecną każdy z podanych terminów jest dla mnie do akceptacji ;).

Co do "dwudekówki" to zgadzam się z większością, że ma to tylko sens przy 4 rundach. W innym wypadku może być to trudno ogarnąć czasowo ;).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]