mnie na chwilę obecną pasuje dowolny z tych terminów, więc dostosuje się do możliwości większości
wypowiem sie też może co do gier dwudeckowych, jako iż ostatnio zostałem zmuszony przez Thorina i Muad'Diba do uczestnictwa w turnieju na GCCG gdzie grano właśnie dwudeckówki
gra nie różni się diametralnie od gry jednodeckowej, warto miec moze troche wiecej punktów w talii i trzeba koniecznie liczyć sie z tym że trzeba przewinąc deck przed zwołaniem rady
i tak gramy w Polsce na 25MP potrzebnych do zwołania rady, więc ilość punktów w decku powinna być wystarczająca, moze kilka punktów extra warto dorzucić, natomiast trzeba popracować nad płynnością decku by go móc przewinąć w porę i wykorzystać uzyskaną nad przeciwnikiem przewage w punktach nim on nas dogoni
chyba we wszystkich grach jakie widzialem, tak naprawde w momencie przewinięcia decku od razu była zwoływana rada
co do tego jak by to wyszło na żywo - mniej wiecej takjak ostatnio w KK, gra dwudeckowa ma limit czasu wyznaczony na 1,5 godziny, w takim czasie raczej zawsze komus uda sie przewinąc deck, lub być o włos od tego
więc jest to definitywnie do zrobienia i nie powinno wywołac zbyt dużych utrudnień dla uczestników turnieju
ALE
organizatorzy powinni brać pod uwagę zrobienie turnieju dwudeckowego tylko w przypadku gdy grali bedziemy 4 rundy (czyli gdy bedzie maxymalnie 16 osób)
problem polaga na tym ze to ile osób przyjedzie na nasze turnieje zazwyczaj okazuje się dopiero w dniu turnieju co utrudnia wczesniejsze ustalenie czy turniej bedzie jedno- czy dwudeckowy, ja wolę myśleć ze miniony rok był troche felerny i dlatego mielismy mniejsze frekwencje na turniejach i licze ze w tym roku na turniejach bedzie ponad 16 osób... ale to tylko ja...