Brak ostatecznych ustaleń związany był z lokalizacją, wachaliśmy się co do wyboru,ale juz wszystko ustalone. IX kędzierzyński turniej odbędzie się w ... Goszycach. To miejscowość w pół drogi między Kedzierzynem a Gliwicami.
Najprościej wbić się na autostradę (czy to z Warszawy, czy Wrocławia ) i na zjeździe nr 301 skręcić na Kędzierzyn (droga nr 408)
Impreza odbędzie się w siedzibie OSP/świetlicy wiejskiej w Goszycach.
Turniej rozpocznie się o 9 w sobotę, bedzie się składał z 5 tur po 1h. To oczywiście wariant optymistyczny. Przewidywany koniec - 18, myślę, że się wyrobimy. Przerwa nastąpi po 2 lub 3 grze.
Obiekt mamy do dyspozycji od piątkowego popołudnia do niedzielnego przedpołudnia, więc wszystkich zapraszamy już w piątek.
Obiekt jest świeżo remontowany, jest ogrzewanie, kuchnia z czajnikiem (więc herbata na miejscu, naczyniami się nie martwcie). Na 99% działa też natrysk (jeszcze, zdaje sie, nie używany).
Nocleg - jakieś tam karimaty widziałem w kącie, ale proponuję zabrać samemu karimatę/materac/śpiwór - miejsca jest masę, sala jest spora (a nawet dwie sale).
W wiosce jest sklep i restauracja. Sklep jest czynny do południa, więc na piątkowy wieczór zaopatrzcie się w prowiant, w sobotę rano będzie można cos nabyć. Sobotni obiad zapewniamy my. Koszt imprezy 50zł.
Dojazd samochodem jak widać na mapie jest dla większości prosty, jeśli ktoś woli pociąg to Gliwice lub Kędzierzyn, mam niejasne wrażenie, że "Ślązacy"

mogą podjechać autobusem czerwonym do Sośnicowic, ale moge sie mylić. Po wszystkich, którzy tego potrzebują podjedziemy.
Telefony kontaktowe :
Stanisław 'jaded' Bytnar 793065922
Radek 'Thorin' Stanula 511868583
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy, jeśli są jeszcze jakieś pytania - pytajcie.