Cześć,
W związku z tym, że oprócz tego, iż jestem graczem to jestem również "kolekcjonerem" kart z dodatków The Wizards i The Dragons.
Mam wobec tego pytanie:
Jaki jest pełny spis kart do METW i METD.
Według moich wszelakich obliczeń, w oparciu o odpowiednie strony internetowe na listę kart do METWa składa się:
484 karty - rary, uncommony i commony,
oraz 5 kart promotional:
FATTY BOLGER
FURY OF THE IRON CROWN
THE IRON CROWN
BLACK ARROW
NEEKER-BREEKERS
Razem: 489 kart
Biorę pod uwagę jedynie wersję anglojęzyczną, bo z tego co mi wiadomo German Promo Card (np. Ringil, Swordmaster i in.) były wydaje jedynie w języku naszych zachodnich sąsiadów i nie mają swojego odpowiednika w języku angielskim (mimo, że znajdujemy ich tłumaczenia na stronach internetowych).
Czy wy też to tak traktujecie?!
Jeżeli się mylę, proszę o sprostowanie!
Natomiast na karty do METD składa się:
180 kart - rary, uncommony i commony,
oraz 2 karty promotional:
IREFUL FLAMES
i STORMCROW
Razem: 182 karty.
I również tu nie biorę pod uwagę niemickich kart promocyjnych.
Jednakże, jeżeli posiadam kartę Stormcrow (common), czy powinieniem też szukać karty promocyjnej o tej samej nazwie?!
Czy ona mają taki sam walor? Czy te dwie karty promocyjna i common o nazwie Stormcrow czymś się od siebie różnią?!
Nie ukrywam, że wątpliwości co do kart promocyjnych nabrałem, po przejrzeniu listy zapotrzebowania Roota, gdzie znalzało się chociażby takie "cudo" jak A Pack at the Door.
No chyba, że Root zrobił to z pełnym przeświadczeniem, podejmując się zebrania również kart promocyjnym w języku niemieckim - co wydaje się rzeczą niemal niemożliwą
Pozdrawiam
Efgard