Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 14:54 
Warrior/Ranger/Sage

Mam nadzieje ze tradycja turniejow nie zaniknie.

Powinniscie cos skrecic rowniez w wakcje, moze nie na tak skale, ale np jakis turniej warszawskji albo kondziezyn-kozlowy :) albo inny ;).

Taki wielki turniej to nie ukrywam ze wolalbym gdyby dopiero odbyl sie w pazdzierniku, bo wtedy bedziemy juz w Polsce.

Ja sie jeszcze nie wypowiadalem na ten temat:

Mega podziekowania dla organizatorow i ogolnie wszystkich uczestnikow, naprawde wielki szacunek odemnie.
Bardzo minei cieszy ze bractwo midellerthowe jest takim fajnym towarzystwem :)))

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 9:15 
Warrior/Ranger/Sage

To moze i ode mnie teraz klika slow :).
Ciesze sie iz imprezka wam sie podobala, i z przyznaje ze odetchnalem z ulga gdyz nie bylo zbyt wielu glosow krytycznych pod adresem organizatorow :). Przempraszam tylko za zamieszanie przy obliczaniu kolejnosci miejsc :P ale bylem dosc zmeczony wiec mam nadzieje ze zotanie mi to wybaczone :D. Bardzo fajnie iz udalo sie dojechac wszystkim ktorzy potwierdzali swoj udzial. Z niecierpliwoscia bede wygladal kolejnego turnieju, na tym nie bylo mi dane zagrac z kilkoma osobami z ktorymi chcialem zagrac :).

Pozdrawiam

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 9:34 
Pan na Rhosgobel

Witam wszystkich :)
Dołączam się do głosów pochwalnych pod adresem organizatorów!
Do dziś jestem pod wrażeniem organizacji (sprawnie, bez zgrzytów!puchar, dodatkowe nagrody, koszulka, która podoba się mamie kfiada i nie tylko :wink: :D )
Mam nadzieję, że następny turniej (dołączam również do coraz liczniejszych głosów odnośnie następnego turnieju :P ) będzie zorganizowany równie perfekcyjnie jak ten!
Idea turnieju wypaliła! Chris możesz być z siebie dumny - zaproponowałeś, zorganizowałeś i prawie wygrałeś :D
Cieszy mnie to, że mogłem Was wszystkich poznać osobiście, a z kilkoma nawet zagrać :)
W związku z tym pozwolę sobie szczególnie pozdrowić Piotrka-Asgarotka za to, że się mną "zaopiekował" w stolicy, Yabree z którym musiałem w pośpiechu rozpocząć turniej (bo kierowca nie wiedział gdzie znajduje się Dworzec Zachodni) i z który po remisie przegrał jednym rzutem kostkami, Highwaymana po grze z którym nie otrząsnąłem się do dziś (wynik 4:44 :cry: ) - nie grałem jeszcze z nikim, komu by tak perfekcyjnie wyszła gra! Żałuję, że musiałeś wcześniej nas opuścić, bo pewnie byś wygrał w cuglach ten turniej!, Roota z którym gra do pewnego momentu układała mi się dobrze, by przez moją nieznajomość zasad dotyczących under deepów, nonszalację i kilka rzutów kostakami na których widniało tylko po jednym oczku :evil: zamienić się w dramat :( . Ale pocieszam się tym, że Root oszukiwał (widać to na jednym ze zdjęć - trzyma ręce pod stołem - miał kilku upadłych czarodziejów w rękawie :wink: :D :P )
Root wiesz, że żartuję :wink: :D
No i na końcu pozdrawiam Byea :wink: , którego dostałem w ostatniej turze i może dzięki niemu nie zająłem zaszczytnego ostatniego miejsca :D
oraz naszego Gościa z którym, w czasie, gdy inni grali ostatnią turę a ja się byeowałem dokonałem fajnej tranzakcji. :P Dzięki!

A tak a propos, Kfiad zastanawialiśmy się z Asgarothem czy po turnieju nie zamkniesz Forum na kilka dni z rozpaczy :wink: :twisted:

Najbardziej cieszę się z tego, że nie trafiłem w parze na żadnego z kolegów z Kędzierzyna! Nie to, żebym się Was bał :wink: , ale dobrze się stało, że nie trafiłem ...
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich. Miło mi było Was poznać i do zobaczenia na następnym turnieju (już obmyślam plan wygranej, z resztą na pewno przyjadę następnym razem z moją połowicą - ona wam pokaże jak się gra! :wink: :twisted: )

Apel do trio z Kędzierzyna i Pabianic - oczywiście z tym turniejem to liczę na jednych lub drugich :P

Tytuł: turniej
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 9:47 
Warrior/Ranger/Sage

Noo, root, sądzę, że teraz wszyscy już powinniście się nauczyć jak się pisze Kędzierzyn-Koźle! :x :wink:
Też muszę powiedzieć, że cała impreza była bardzo fajnie zorganizowana. I już się nie mogę doczekać następnej. Zwłaszcza, że po powrocie do domu czekała na mnie miła niespodzianka -nie było spakowanych walizek przed drzwiami.
Następny mam nadzieję w Kędzierzynie, wrzesień-październik żeby jak najwięcej osób mogło przyjechać. No i zagramy tą zasadą z Bomburem i Lake-town... :wink:
Gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę podesłać skłąd zwycięskiego decku :twisted: :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 10:09 
Pan na Rhosgobel

Gror - jeszcze raz gratuluję wygranej!!!
A tak się martwiłeś, że trzeba uzbierać 25 MP ... :wink: :D

Skład zwycięskiego decku może nie :wink: , ale napisz chociaż czym grałeś (Balrogiem, Upadłym czy Hero), bo nawet nie było okazji zapytać.
Podobne pytanie mam do Chrisa i jednocześnie prośbę:
Wstaw kolejność (może z punktacją) na Forum - skoro mają być kolejne turnieje i swego rodzaju Liga Mistrzów, to niech będzie!
Ponadto, interesujące jest jak wypadły na turnieju poszczególne systemy (bolidy :wink: ).
Myślę, że drużynowo najlepiej wypadł Balrog a najsłabiej MELE, ale może się mylę ... ?

Dlatego optuję, żeby wyłączyć Balroga z następnego turnieju! :wink: :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 11:30 
Warrior/Ranger/Sage

Jestem jak najbardziej za wstawieniem klasyfikacji najlepiej z wynikami wszystkich gier.
Mogłaby też znaleźć się klasyfikacja drużynowa (ciekawe jakie miasto zwyciężyło :roll: :wink: ).
A co do słabości MELE, to zwycięzca włąsnie grał Ringwraithem...

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 11:44 
Pan na Rhosgobel

Efgard napisał(a):
Myślę, że drużynowo najlepiej wypadł Balrog a najsłabiej MELE, ale może się mylę ... ?

Gror napisał(a):
A co do słabości MELE, to zwycięzca włąsnie grał Ringwraithem...

Miałem napisać, że najsłabiej wypadł Wizards, ale najpierw przypomniałem sobie Chrisa, który (tak mi się wydaje) grał Hero i wypadł całkiem nieźle, a potem biednego Kfiadowego z jego malutkim Ringwraithem :wink: :twisted: i pomyślałem, że jednak ta ciemna strona kuleje!

Jednakże skoro się pomyliłem, to zwracam honor :D

Ale jak widzicie, tym bardziej przydałaby się dodatkowa (pomocnicza) tabela bolidów (systemów).

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 12:17 
Warrior/Ranger/Sage

Kwalifikacja wygladała nastepująco w pierwszej szóstce (z tego co pamietam :P)
1. Gror - Ringwright
2. Robert - Fallen Gandalf
3. Wojtek - Hero
4. Jaded - Balrog
5. Cek - Balrog
6. Szilian - Hero
7. Higway - Balrog
8. Chris - Hero

Reszte dopisze jak sprwadze :P bo niestety nie pamietam w tej chwili :) nio i niestety srednio czas mam.

Pozdrawiam

Chris

PS. Wydaje mi sie ze na trunieju bylo dwoch ringwrightow

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 12:26 
Pan na Rhosgobel

Dopisz, dopisz!
Mnie akurat bardziej interesuje końcówka tej tabeli :D
Po za tym, o czym pisał też Gror, przydałaby się również punktacja.
Ale to w wolnej chwili (skoro nie masz za bardzo czasu). :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 12:31 
Warrior/Ranger/Sage

:) jak tylko wyciagne od szilina dane z laptopa to wrzuce all :) i utworzymy chyba nowy temat z klasyfikacja :D
Jak widac z tego co przedstawilem najlepiej wypadl Balrog, na 3 talie wszyscy gracze w pierwszej 7 :D, pomijajac fakt ze moj brat zagral tylko dwie gry :P

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 12:46 
Pan na Rhosgobel

Nie chcę podważać zwycięstwa Grora, ale gdyby Twój brat nie musiał jechać na egzamin miałby wielką szansę na wygraną!

Zgadzam się! Nowy temat z klasyfikacjami!

A co do Balroga - to jak widać, w ogóle się nie pomyliłem!
Dlatego, jak ja będę organizował turniej to wprowadzę zakaz gry systemami wydanymi później niż Against the Shadow (czyli Balrogiem i Challenge deckiem - jakoś tak nie uznaje tych szarych kart!).
Albo po prostu kupię sobie Barloga i już :wink: :D
To chyba tylko 2 boxy, w których są wszystkie karty, prawda?!
Chyba zacznę rozmowy z Asgarothem, żeby mi je załatwił! :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 13:02 
Warrior/Ranger/Sage

Poniekąd zgadzam się z Efgardem. Jedyną grę, którą przegrałem to właśnie z Balrogiem i szczerze mówiąc byłem pewien, że tak będzie.
Dlatego, gdybym grał z Cekiem lub Highwayem to też pewnie nie byłoby różowo.
Zgadzam się też, że Balrog jest odrobinkę przepakowany, ale żeby zaraz zabraniać grania... Trzeba po prostu powrzucać do decku TIDINGS OF BOLD SPIES i odgrzebać AROUSE DENIZENS. Są jeszcze takie karty jak REACH OF ULMO.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 13:14 
Warrior/Ranger/Sage

Plus The Way Is Shut, lub pojsc na calosc i zlozyc hazardy na Undeady lub Spidery za spawnami :D
To moze poskutkowac :P Wczoraj gralem z Highwayem i Undeady sa dosc skuteczne ze gdyby nie mial talii na snowstorma/long wintera to chyba bym wygral :D.

Chris

PS. Gror apropo Snowstorma, czy masz jakas kontre na Morgul Nighta? bo chyba to troche psuje ta koncepcje (pomijam oczywiscie Twilighty i Voices of Malice)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 13:34 
Pan na Rhosgobel

Gror napisał(a):
odgrzebać AROUSE DENIZENS

A na dzień przed turniejem uszczuplałem decka i jedną z ostatnich kart jaką odrzuciłem był właśnie AROUSE DENIZENS.
Widzisz drogi Highwaymenie może jednak napsułbym Ci trochę krwi?! :wink: :twisted:
Ale ci się upiekło :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 14:20 
Warrior/Ranger/Sage

Arouse Denizens, Tidings of Bold Spies, itp, itd???
czy ja wiem....
nie wiem czemu myslicie ze dopalanie automatic attack'uw by zabolalo balroga, jest jeden site gdzie byloby to bardzo skuteczne bo ten site sam z siebie ma mocne autmatic'i -

Cytuj:
Ancient Deep-hold
Automatic-attacks (3):
(1st) Undead --- 4 strikes with 7 prowess
(2nd) Undead --- 3 strikes with 8 prowess
(3rd) Undead --- 2 strikes with 10 prowess

ale Balrog ma mocne postacie kture sa unique, i moze miec bardzo duzo śmieciowych postaci kture nie sa unique i mozna latwo je poscwiecic a na dodatek mozna je wystawaic z reki, discardu badz sideboardu, nie muwiac juz o tym ze 70% under-deep'uw to ich home site'y

The Reach of Ulmo moze byc irytujacy ale wedlug mnie powstrzyma balroga na max 1 ture - karta ta schodzi kiedy sie uda przejsc z jakiegos under-deep'u do innego under-deep'u a ze wiekszosc talii balrogowych zaczyna gre z Gangways over the Fire to ma kilka prub na chodzenie, pozatym The Balrog dodaje +3 do tych rzutuw wiec jak wyjdzie to Ulmo schodzi jeszcze szybciej, szansa na to by ta karta powaznie zabolala balroga to rzucic ja w momencie gdy jego druzyny siedza na site'ach poloczonych tylko z jednym innym under-deep'em

Cytuj:
Gangways over the Fire
Balrog specific. At the end of its movement/hazard phase, each of your moving companies may attempt to move with Under-deeps movement to a new site they have not used yet this turn. Another site card is played and a movement/hazard phase immmediately follows. Subtract the number of complete movement/hazard phases the company has taken so far this turn from its Under-deeps movement rolls. You may start the game with this card in lieu of playing a minor item. Cannot be duplicated.

ale fakt The Way is Shut

Cytuj:
The Way is Shut
A company moving to or from an Under-deeps site must return to its site of origin. Additionally, cancels the effects of Secret Passage and Secret Entrance. Cannot be duplicated.

moze zaszkodzic bardzo powaznie, szczegulnie ze ta karta nie schodzi tak latwo jak Ulmo, jest to co prawda tylko long-event ale od czego jest The Will os Sauron
sa jednak sposoby zeby i ta karte 'obejsc' ale niech to bediz emoja tajemnica na razie 8)

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]