Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 08, 2008 14:28 
Shadow of the East

Jeszcze taki mały bonusik znalazłem jakby ktoś chcial ;)

Balrogowe małe co nieco

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 22, 2008 15:00 
Shadow of the East

Jeszcze raz Jedyny minionowy na oddanie, już po niższej cenie więc tym bardziej liczę na chętnych ;)

Pierścionek zaręczynowy

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 22, 2008 21:53 
Warrior/Ranger/Sage

A nie masz nic do Balroga ?? :-P

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 0:36 
Shadow of the East

Nie, nie mam nic więcej z Balroga :P ale to zapraszam chętnych do kramiku ponownie:

Bazar w Umbarze

Tytuł: Soory
PostNapisane: Pt lip 25, 2008 17:35 
Ranger

Ale ceny to chyba z kosmosu wzięte, albo słońce ci przygrzało, za kartę promo żądać 7 zeta. Lub za elfy więcej jak za normalnego Smoka. To smauga lub kartę lidles eye chyba byś sprzedawał za 150 - 200 zeta. Jak chcesz to sprzedać obniż ceny do rozsądnego poziomu. Czas jeleni się skończył. :!: :!: :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 25, 2008 18:23 
Warrior/Ranger/Sage

Co się pan, panie Bartolomeo, tak unosisz? Jeszcze Ci żyłka pęknie i co będzie? :wink:

Muad'Dib sprzedaje za ile uważa i to jego sprawa - nie ma przymusu kupowania (nawet Ciebie nikt do tego nie zmusza :P ). A poza tym może znajdzie się ktoś, dla kogo takie ceny są do przyjęcia (albo może szastnąć takimi pieniędzmi) i niezbyt ładnie jest, już zawczasu, nazywać takiego kogoś "jeleniem".

Tytuł: Re: Soory
PostNapisane: So lip 26, 2008 9:05 
Shadow of the East

Bartolomeo napisał(a):
Ale ceny to chyba z kosmosu wzięte, albo słońce ci przygrzało, za kartę promo żądać 7 zeta. Lub za elfy więcej jak za normalnego Smoka. To smauga lub kartę lidles eye chyba byś sprzedawał za 150 - 200 zeta. Jak chcesz to sprzedać obniż ceny do rozsądnego poziomu. Czas jeleni się skończył. :!: :!: :!: :!: :!:

Wolałbym żebyś w ten sposób nie komentował mojej osoby.Bynajmniej to nie sprzyja zachowaniu dobrych relacji w naszym małym środowisku.
Nie zapominaj, że ja za to też płacę i to nie po 50groszy a do tego dochodzą koszty przesyłki plus czasem zdarza się spotkanie z urzędem celnym. Swoją drogą jakbyś chciał to kupić w zagranicznych sklepach to musiałbyś zapłacić o wiele więcej, wiem z własnego doświadczenia. Jeśli masz tańsze źródło to korzystaj z niego, nikt Ciebie nie zmusza do kupowania u mnie. Swoją drogą z powodu takich właśnie reakcji jak Twoja zawsze mam opory przed informowaniem tutaj o swoich aukcjach bo komuś się ceny nie spodobają i będzie na mnie bluzgał. A tak swoją drogą jestem ciekawe o jakim ty Smaugu mówisz bo chyba nie tym z podstawki bądź, broń boże, z TD...Elf-lord jest jednym z gigantów R w całej grze stawianym na równi z Lidless Eye czy R1 z AtS.

ps dzięki Vandrerowi za głos rozsądku, myślę, że to jest najistotniejsze w naszej małej komunie ;)

Bartolomeo napisał(a):
Czas jeleni się skończył. :!: :!: :!: :!: :!:

Swoją drogą nie wiem co masz przeciwko tym miłym zwierzętom, chyba człowiek powinien dbać o naturę?

i jeszcze jedna kwestia - zasoby METW-a ewidentnie się kończą bo rozmawiałem o tym z graczami zagranicznymi więc cena tego co jest dostępne niestety rośnie, gwoli przykładu standardem się stała cena 100-150$ za boosterki METW nielimitowane gdy kiedyś można było kupić za 50$..[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 28, 2008 8:37 
Warrior/Ranger/Sage

Muad'Dib napisał(a):
ps dzięki Vandrerowi za głos rozsądku, myślę, że to jest najistotniejsze w naszej małej komunie :wink:

Spoko - po prostu zdziwiłem się, że ktoś mógł tak zareagować. Ceny może niskie nie są (ja sobie na takiego Elf-lorda pozwolić nie mogę :( ), ale nie oszukujmy się - tak to wygląda chyba wszędzie. I, oczywiście, to co napisałeś - sprzedający też coś za to płaci i trudno oczekiwać, żeby pozbywał się swoich kart ze stratą dla siebie.
Przy okazji, zrobiłem małe obliczonko i wyszło mi, że uśredniona cena karty Elf-lord Revealed in Wrath wynosi 46,54 PLN (po kursach z 25.07.2008) i to bez przesyłki i innych dupereli i, co ważne, bo nieźle obniża cenę, wliczając do średniej cenę od Treebearda, który, zdaje się, nieprędko coś znowu sprzeda...

Tytuł: Słów kilka
PostNapisane: Pn lip 28, 2008 21:54 
Ranger

Widzę że wywołałem burzę w szklance wody. Jednakże pozostaje bardzo zasadnicze pytanie:
Czy kolekcjonerstwo ma by odskocznią do rekompensowania sobie wydatków na nasze hobby?

Z mojego punktu widzenia-nie. Bo jeżeli kupując boosterka i wydając na niego 20 zł. Czy daje to nam prawo do odsprzedawania kart po o wiele wyższych cenach?. Według mnie - nie.

Zaistniała sytuacja nie tyczy się tylko Metwa, ale innych karcianek. Jest wiele spekulantów, którzy kupują po kilka boosterków i sprzedają pojedyncze karty z dużym przebiciem.

Co do przeliczników cen,to myślę że za kartę Deadly Dart żądanie 8 złotych to rozbój, podczas gdy na innym serwisie Glove of Radagast jest za 6 zł, Ring of fire - 9 zł, A A New Ringlord - 9 zł (wszystkie karty to R). Jedyną kartę powyżej 30 zł to była frakcja smocza.

Reasumując - dobrze że mamy wolny rynek i swobodę wyboru. Jedyna pożytek z tej małej burzy to, że na forum troszkę się ożywiło.

Pozdrawiam. :o :o :o

PostNapisane: Pn lip 28, 2008 22:56 
Warrior/Ranger/Sage

Bartolomeo napisał(a):
(...) Bo jeżeli kupując boosterka i wydając na niego 20 zł. Czy daje to nam prawo do odsprzedawania kart po o wiele wyższych cenach?. Według mnie - nie. (...)

Nikt Ci nie broni robic tak samo. Prawa wolnego rynku zabijaja sentymenty.

Swoja droga... Muad'Dib, masz niezla reklame... ;-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

PostNapisane: Wt lip 29, 2008 1:45 
Shadow of the East

Bartolomeo napisał(a):
(...)Jednakże pozostaje bardzo zasadnicze pytanie:
Czy kolekcjonerstwo ma by odskocznią do rekompensowania sobie wydatków na nasze hobby?

Z mojego punktu widzenia-nie. Bo jeżeli kupując boosterka i wydając na niego 20 zł. Czy daje to nam prawo do odsprzedawania kart po o wiele wyższych cenach?. Według mnie - nie.

Zaistniała sytuacja nie tyczy się tylko Metwa, ale innych karcianek. Jest wiele spekulantów, którzy kupują po kilka boosterków i sprzedają pojedyncze karty z dużym przebiciem.

Z jednej strony nie powinienem się tak naprawdę wdawać w tę dyskusję bo co,za ile i gdzie sprzedaję to wyłącznie moja sprawa. Ale znów mi coś zarzucono. Nie masz podstaw by mnie podejrzewać, że staram się odzyskać pieniądze zainwestowane w METW-a. Zbieram od kilku lat, właściwie mam już wszystko i kosztowało mnie to tyle, że taka sprzedaż to żadna rekompensata. Sprzedaję bo mam dostęp do rzeczy rzadko spotykanych, a ponieważ kosztuje mnie to też czas itp nie będę tego robił non profit, bądź za darmo czy, o zgrozo, stratnie. Chciałbym, żeby ta gra dalej żyła i temu min ma służyć moja sprzedaż bo mógłbym zainwestować kasę w coś innego, bardziej pewnego i przy pewności, że się sprzeda (a METW do popularnych gier nie należy).

Co do sprzedaży kart z boosterków to nie zgadzam się z Tobą. Ktoś kupuje je na własne ryzyko, nieraz może się okazać, że zawartość nijak się ma do tych 20zł. Możesz trafić fantastyczną kartę, ale możesz też trafić gówno. A zresztą karta jest tyle warta ile jesteś skłonny za nią zapłacić, czego przykładem jest Longbottom Leaf, któy schodzi za 80-100zł średnio czyli 1/10 ceny całego seta.

Cytuj:
Co do przeliczników cen,to myślę że za kartę Deadly Dart żądanie 8 złotych to rozbój, podczas gdy na innym serwisie Glove of Radagast jest za 6 zł, Ring of fire - 9 zł, A A New Ringlord - 9 zł (wszystkie karty to R). Jedyną kartę powyżej 30 zł to była frakcja smocza.

A ja myślę, że takie ceny za karty z WH to przesada, karty z tego dodatku jak i z TD właściwie walają się tonami wszędzie. A promosy nieraz wyżej cenię niż R bo nie wyciągniesz ich z boosterków tylko trzeba poszukać. Jak widzisz, jaki punkt siedzenie taki punkt widzenia

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 12:02 
Warrior/Ranger/Sage

No to ja sie przyznam do rzeczy jak się okazuje strasznej - jak kupuje większe ilości kart to biorę z nich to co mi odpowiada a resztę sprzedaję tak, żeby mi się zwróciło za całość. Perfidne nie? :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 15:11 
Dwarf

Drogi "jeleniu" Bartolomeo - jak ci ceny nie odpowiadają to nie kupuj kart, poszukaj sobie na ebayu i moze ci sie troche rozświetli sytuacja. Jak juz zostało wspomniane zapasy kart sie wyczerpują i cena rośnie coraz bardziej - booster box MELE potrafi kosztować już 150-180$.

dla przykładu:

http://cgi.ebay.pl/MECCG-Middle-Earth-C ... dZViewItem

Cytuj:
...jeżeli kupując boosterka i wydając na niego 20 zł. Czy daje to nam prawo do odsprzedawania kart po o wiele wyższych cenach?. Według mnie - nie.

Zdecydowanie sie nie zgadzam bo: np.: trafienie Thrain II jest duzo trudniejsze niz smoków at home - wiem o tym doskonale bo otworzyłem 3 booster boxy METD i stosunek wynosi przynajmniej 1:5. Tak rozpatrywana sytuacja w przypadku 20zł boostera powoduje ze Thrain II jest warty 100zł , chyba ze posaida sie genetycznie wbudowanego Far-Sight i wyjmuje sie perełki z boosterów jak kapsle z kieszeni.

Jaded napisał(a):
No to ja sie przyznam do rzeczy jak się okazuje strasznej - jak kupuje większe ilości kart to biorę z nich to co mi odpowiada a resztę sprzedaję tak, żeby mi się zwróciło za całość. Perfidne nie?

Perfidne - popieram, ale kto ci zabroni :P.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 10, 2008 19:02 
Shadow of the East

kramik znowu otwarty, zapraszam:
stoisko odpustowe

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 22:09 
Shadow of the East

Trochę śmieci

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]