wybieram opcję A) - dopałki działają na auto-attack już w chwili gdy pojawia się on w grze (czyli w momencie odkrycia site'u), kolejność tak samo jak z dopałkami do normalnych ataków - efekty które już są w grze w momencie pojawienia się auto-attack w grze działają na zasadzie passive condition i ich kolejność wybiera resource player, wszystkie inne efekty które dopiero zostaną zagrane/uruchomione przez hazard player'a działają w kolejnosci w jakiej wejdą do gry
natomiast przywróciłem ten stary temat bo mam inny problem na który chciałbym znaleźc odpowiedź przed turniejem, a takiej odpowiedzi póki co nigdzie nie znalazłem
Jak działa
Tidings of Bold Spies w połączeniu z
Unabated in Malice
Cytuj:
Unabated in Malice
hazard - short-event
Playable on an automatic-attack or an attack from Shelob; does not count against the hazard limit. The attack receives +1 strike, +1 prowess, and -2 body. The first attempt to cancel this attack instead cancels the affects of this card. Cannot be duplicated on a given attack.
Cytuj:
Tidings of Bold Spies
hazard - short-event
Playable on a company moving to a site with an automatic-attack. This card creates one or more attacks on the company, the total of which duplicates exactly (including modifications) all automatic-attacks at the site. These attacks must be faced immediately and are not considered automatic-attacks.
czy efekt Unabated który sprawia że pierwsza próba skasowania ataku kasuje tylko kartę Unabated też jest kopiowany przez Tidings of Bold Spies?
Jesli tak to czy próba skasowania ataku z Tidings wzmocnionego Unabated skasauje Unabated również dla auto-attack'u? czy moze przy auto-attack trzeba bedzie powtórnie zmierzyć się z efektem Unabated?