Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 17:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 12:33 
Warrior/Ranger/Sage

Ekipa Pojebanicka wrocila z wakacji wiec sie wypowiem :)

Na turnieju BĘDĘ !!! Najbardziej odpowiada mi wrzesień lub listopad. Z Pazdiernika wypadna mi prawdopdobnie dwa weekendy, ale nie wiem jeszcze ktore, wiec nie ma co sie martiwc na zapas.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 12:39 
Warrior

Siemanko :D

Termin 05.10 - 07.10 trochę jednak koliduje mi z początkiem semestru ;/
Reszta terminów ok.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 7:46 
Pan na Rhosgobel

Na połowę października przypada termin narodzin mojej drugiej pociechy. A jak to z dzieciakami bywa czasami wyrywają się na świat trochę wcześniej. Dlatego terminy z końca września i do połowy października dla mnie odpadają. Może jakiś termin listopadowy byłby dla mnie bardziej realny, ale to też ciężko przewidzieć. Szkoda, bo ode mnie to rzut beretem ... Poza tym, ostatni raz grałem na turnieju i już czuję głoda.
Dobra, stanę na głowie żeby być - wpisz mnie na 50 % :P Czas pokaże czy sie uda. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 24, 2007 10:39 
Warrior/Ranger

Po długiej nieobecności powracam. Mi pasuje termin im później tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 24, 2007 12:22 
Warrior/Ranger/Sage

A wpadnę, bo blisko :) Zresztą od Zabrza '05 nie opuściłem żadnego turnieju i nie chciałbym przełamywać tej tradycji.
Mi pasują wszystkie terminy w październiku i później.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 01, 2007 20:28 
Warrior/Ranger/Sage

skończył się sierpień... czy organizatorzy ustalili juz jakiś konkretny termin czy jeszcze zbieracie info od graczy zeby wybrac date najbardziej pasującą?

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 12:20 
Diplomat

Jak się uda to przyjadą wszyscy gracze z Zielonej Góry. Czyli przyjadę sam :D . Napiszcie mi tylko jak to będzie wyglądać: czy jest wpisowe?, czy jest gdzie spać? itp.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 18:38 
Dwarf

Zawsze jest wpisowe bo trzeba pokryć koszty nagród, lokalu, ewentualnego poczęstunku (bigos pierwsza klasa :) )itp. Ze spaniem jest różnie - jak cię stac to pewnie jest gdzies niedaleko jakiś hotel ale zazwyczaj wszyscy śpią na materacach/kalimacie w śpiworach. W piatek spotykamy sie na "luźnym wieczorze" czyli siedzimy do 1-3 w nocy i gramy w co sie da, rozmawiamy, wymieniamy sie ... - oczywiście jak jest 2-3 dniowy turniej. W sobote jest turniej, trwa on ok. 8-12h. Jak jest mozliwosc to nagrody rozdawane są w niedziele na spokojnie ( zależne to jest od ludzi) a jak nie to 30-60 min po turnieju. Na koniec zdjęcie pamiatkowe całej bandy (ostatnio organizatorzy dali d..., wybaczamy im za bigos) i do domu - chyba ze sie ma za dużo czasu to mozna posiedzieć i zrobic małą powtórke z piatku - chyba że organizatorzy cię wygonią :twisted: .

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 19:09 
Diplomat

Ekstra. Napisz mi jeszcze jakiego kosztu mam sie spodziewac. czy to miejsce to jakaś szkola? I jak rozumiem to jeszcze nie ma terminu. tak?? czy ja zadaję za dużo pytań

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 20:21 
Dwarf

Kto pyta nie błądzi :P.
Co do kosztu to ci nie jestem w stanie powiedzieć bo to jest zalezne od kosztów wynajmu, przewidzianych nagród, poczęstunku, liczby uczestników... wydaje mi sie ze gdzies w przedziale 20-50 zł - choc jeszcze 50zł nigdy nie było. Co do miejsca to różnie : w Kędzierzynie-Koźlu to była szkoła zazwyczaj , chyba ze mini-spedn to u Jadeda w domu, w Wawie to klasa na jakies uczelni, Zabrze ma do dyskozycji "specjalny klub fantazy", a Pabianice ostatnio nam zafundowały miejski osrodek sportowy czy jakoś takoś.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 20:35 
Warrior/Ranger/Sage

Trochę od tematu odbiegnę, ale mnie osobiście cieszy bardzo, oczywiście poza samym faktem TURNIEJU :twisted: , to że tradycyjnie będzie kolejny zupełnie nowy gracz Meccg.
Nie chodzi mi to oczywiście o staż grania (bo możliwe, że Umagaur grasz dużo dłużej niż ktokolwiek z nas), ale mamy tu pewną społeczność która nieustanie się powiększa :D i to jest super.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 9:14 
Scout/Sage

:) troszke sie nie odzywalem :) mnie pasują pierwsze 3 weekendy pazdziernika. w ostatecznosci ostatni weekend wrzesnia. co do listopada to 10-11 oraz ewentualnie 24-25 ale o tym bede wiedzial za jakis czas dopiero. reasumujac stawiam na pazdziernik :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 22:56 
Master of the Art

W końcu i ja się wypowiem…

Wczoraj wieczorem rozpoczął się u nas Wiec Entów - zakończył się właściwie przed chwilą (czyli nie trwało to długo), na którym została ustalona data turnieju:

09.11 – 11.11

Główna atrakcja czyli VII Ogólnopolski Turniej MECCG odbędzie się oczywiście w sobotę 10.11.2007 ale mamy nadzieję że pokażecie się już w piątek A cała impreza odbędzie się w… Remizie strażackiej OSP Kalina (dokładniejsze informacje na temat tego gdzie można znaleźć to cudo podamy w późniejszym terminie).

W Herbach nie ma niestety hotelu więc nocleg przewidujemy raczej w remizie gdzie do dyspozycji będzie kuchnia, prysznic, itp. Ale jeśli ktoś się uprze znajdziemy mu cos innego.

Niestety kwestie finansowe nie zostały jeszcze ustalone ale sądzimy że wpisowe nie przekroczy 40 PLN.

Sądzę że za chwile Ciachu dopisze więcej szczegółów więc zmykam…

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 23:21 
Warrior/Ranger/Sage

OK, dorzuce swoje 3 grosze...

Faktycznie zadecydowalismy za takim terminem w zasadzie wczoraj ;-)
Czemu akurat ten a nie inny? Sam nie wiem, jakos tak wyszlo :D:D:D

W kwestii organizacyjnej: tak jak wczesniej napisal Balar, turniej odbedzie sie w remizie strazackiej w malej wiosce Kalina, tuz obok Herbow (z "centrum" Herbow do ww. remizy jest jakies 3-4 km ;-) ). Miejsca mamy w brod, mozna przyjechac samochodami albo srodkami transportu publicznego. Spac jest gdzie, wystarczy ze przywieziecie ze soba jakies karimaty i spiwory. Ostatecznie kilka osob (max. 3-4) jestem w stanie przenocowac we wlasnym domu - prosze o info na privie.

W remizie mamy dostep do kuchni, prysznica (tak tak, jest prysznic z ciepla woda :P:P:P ) i... ogromnej sali do gry :-) Sadze ze zorganizujemy jakiegos grilla, aby mozna bylo sie posilic (oczywiscie jesli listopadowa aura nie pokrzyzuje nam planow). I tak jak pisalem wczesniej: remize mamy do dyspozycji od piatku do niedzieli. Bardzo prosze o potwierdzanie uczestnictwa wraz z preferowanym terminem przyjazdu. Jesli ktos ma jakies konkretne pytania, chetnie odpowiem na nie na privie.

W miare uzupelniania wypowiedzi bede aktualizowal liste osob, ktore na pewno zaszczyca nasz turniej :-) Ja ze swojej strony serdecznie zapraszam :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 23:23 
Warrior/Ranger/Sage

Mi pasuje. Na dzień dzisiejszy będę na turnieju od piątku .... :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]